Ce Acte Ii Prezentam Politistului?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce Acte Ii Prezentam Politistului?

Imi cer scuze daca gresesc, dar tot am citit pe aici, si nu am gasit nimic care sa ma intereseze pe mine, si acela este: in momentul in care te opreste "garcea" pt nush ce chestie(am citit o gramada de chestii de care sa te iei de el), bun, dar cand totusi trebuie sa ii prezint actele, ce anume , MAI EXACT trebuie sa ii prezint. PERMISUL DE CONDUCERE, Buletinul si Certificatul de inmatriculare.
    Asigurarea obligatorie si rovigneta trebuie se i le prezint?
    Din cate stiu eu, asigurarea se prezinta in caz de accident, iar rovigneta este o TAXA DE DRUM, care nush daca domnu garcea are dreptu sa o controleze. Daca este asa(nu cunosc,dar banuiesc) as vrea sa imi aratati exact legea unde zice exact ce anume trebuie sa ii prezint lui garcea,si ce nu.

PS:daca s-a mai vb despre asa ceva,rog moderatorii sa inchida,si sa primesc un raspuns pe PM.Multumesc.
    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

In localitate trebuie sa prezinti : Permis, Talon, Buletin (daca iti da amenda), RCA-ul. In afara localitatii la toate astea se adauga la cererea "organului" si Rovigneta pentru ca, mai nou, Politia a semnat un protocol cu Ministerul Transporturilor prin care au dreptul sa te intrebe si de rovigneta
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

la garcea trebuie prezentat :
      permis de conducere
      certificat de inmatriculare
      buletin de identitate ( aici e discutabil in tari civilizzate pt identificare se foloseste orice act cu fotografie la noi doar buletinul)

la cererea agentului se prezinta
      RCA
      foaia de drum + delegatia daca masian e pe firma

eu stiam ca nu au voie sa ceara rovigneta dar daka dark zice ca au semnat un protocol asa o fi ;evident in afara localitatii
      ...am fost maine voi fi ieri cine sunt eu ?...
      YO2MKL
      sigpic

Comment

si totusi ,nu e cam urat de spus garcea ? se putea spune la fel de bine "politist" haideti va rog ,un pic diplomat totusi.

Comment

in primul rand buna seara cristi!
          acesti, asa zisi "garcea", au dreptul sa-ti solicite toate documentele enumerate mai sus, pentru ca au dreptul sa constate contraventii ce tin de aceste documente si sa aplice sanctiuni. rovigneta iti este necesara doar cand circuli pe drumuri notionale, europene, autostrazi, expres europene.
          MiNnRuZ

Comment

corecta remarca lui cosmin nu in afara localitatii ( pe drumuri judetene nu cred ca e nevoie de rovigneta)
            ...am fost maine voi fi ieri cine sunt eu ?...
            YO2MKL
            sigpic

Comment

sigur nu e nevoie de rovigneta pe drumuri judetene.
              MiNnRuZ

Comment

de cand nu ati mai fost pe un judetean?
                eu nu m-as baga pe acolo nic platit, decat dac aimi da dacia o masina sa-i fac un teste de anduranta.

prin tarisoara asta gasesti europene care sunt vai staua lor....de nationale nu mai vorbesc..

poate or fi si judetene mai de doamne ajuta, dar eu nu le-am intalnit in plimbarile mele prin tara.
                Fuarte Nervos !!!

Comment

Pe orice drum se cere Rovigneta (drum european, national, judetean) , inclusiv soseaua de centura a unui oras.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Intrebare? sunt obligat sa dau permisul unui politist cand ma opreste, INAINTE de a-mi spune motivul pt care m-a oprit?
                    http://forum-lines.ru/rez/ab95552.gif
                    жалюзи плиссе

Comment

In codul rutier scrie ca politistii au voie sa te opreasca cand constata ca ai savarsit o abatere de la normele de circulatie sau cand au instalate filtre. Daca nu are un motiv intemeiat, sau te-a oprit ca asa a vrut el, poti pleca linistit mai departe.
                      Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Pana acum am avut norocul sa nu fiu oprit de vre-un politai dar normal astepti sa se prezinte, sa iti spuna ce vrea. Poate te opreste sa iti dea vre-o indicatie despre starea drumului si tu i-o iei inainte si ii inmanezi actele.

Comment

Politistul are voie (din pacate) sa solicite prezentarea rovinietei conform O.G. 15/2002 cu modficarile si completarile ulterioare:
                          "Art. 8. - (1) Fapta de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.
                          Art. 9. - Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 8 se fac de către:
                          a) personalul împuternicit din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.;
                          b) personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în numele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.;
                          c) poliţia rutieră, în situaţia când efectuează controlul existenţei rovinietei valabile, fără personalul menţionat la lit. a) şi b);
                          d) personalul poliţiei de frontieră care îşi desfăşoară activitatea în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat a României, împreună cu personalul prevăzut la lit. a). "

Comment

Cu alte cuvinte trebuie sa se afle in strada pentru un asa-zis control tematic, nu sa controleze ce vrea el si cand vrea el.
                            Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Cam mult de scris dar cred ca trebuie sa stim....
                              Referitor tot la rovinieta, conform O.G. 15/2002(modif. si completata) rovinieta este definita ca fiind "documentul care atestă achitarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, ale cărui model, formă şi condiţii de eliberare se stabilesc prin norme........", iar reţeaua de drumuri naţionale din România reprezinta - "drumurile de interes naţional definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare";
                              Ducandu-ne la O.G. 43/1997(repunlicata) :
                              " Art. 6. - (1) Drumurile de interes naţional aparţin proprietăţii publice a statului şi cuprind drumurile naţionale, care asigură legăturile cu capitala ţării, cu reşedinţele de judeţ, cu obiectivele de interes naţional, între ele, precum şi cu ţările vecine, şi pot fi:
                              a) autostrăzi;
                              b) drumuri expres;
                              c) drumuri naţionale europene (E);
                              d) drumuri naţionale principale;
                              e) drumuri naţionale secundare.
                              Art. 7. - Drumurile de interes judeţean fac parte din proprietatea publică a judeţului şi cuprind drumurile judeţene, care asigură legătura între:
                              a) reşedinţele de judeţ cu municipiile, cu oraşele, cu reşedinţele de comună, cu staţiunile balneoclimaterice şi turistice, cu porturile şi aeroporturile, cu obiectivele importante legate de apărarea ţării şi cu obiectivele istorice importante;
                              b) oraşe şi municipii, precum şi între acestea şi reşedinţele de comună;
                              c) reşedinţe de comună.
                              Art. 8. - Drumurile de interes local aparţin proprietăţii publice a unităţii administrative pe teritoriul căreia se află şi cuprind:
                              a) drumurile comunale, care asigură legăturile:
                              - între reşedinţa de comună cu satele componente sau cu alte sate;
                              - între oraşul cu satele care îi aparţin, precum şi cu alte sate;
                              - între sate".
                              Scuze pentru postul lung dar cred ca e bine de stiut.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google