Ajutor.Amenda Radar.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• N-au ei oameni destui pentru cate comisii trebuiesc facute, aparate foto, pofta de munca, etc.

Nu mai retin ce articol (am sa caut), Politia Rutiera spunea ca, peste 80% dintre amenzile date de camerele de pe DN1, raman neplatite si nu mai pot fi recuperate din cauza acelui mecanism greoi.

LE: Parca nu stim toti ca teoria si practica, in Romania sunt doua lucruri total opuse.
    Last edited by darksid3; 12 April 2011, 12:31.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Asta asa-i. Mai nasol e sa te afli in ceilalti 20%.
      Totusi foamea de bani a guvernului ii implinge sa doteze organele. Am observat caz concret.
      Last edited by mr.K; 12 April 2011, 12:49.

Comment

• Ii doteaza apoi mai taie din bugetari. E un cerc vicios.

Comment

• Am un prieten la Londra si acolo dotarea e de frunte, ce gresesti/eviti sa platesti parcare sau vreo taxa , apare pe vreo camera video si esti bun de plata.
          Sa nu ajunga si Romania un fel de Big Brother si pentru organele civile. Acum se practica la scara mare de catre organele militarizate, inclusiv pentru oamenii lor de catre cei de la serviciul contra.....

Comment

• In Occident stau altfel lucrurile. In America, daca nu platesti amenda, peste 2 luni te trezesti cu Politia la usa iar daca nu te gaseste la domiciliu, esti dat intr-un fel de consemn. Orice echipaj care te va opri pentru orice verificare, va gasi si amenda neplatita, deci faci niscaiva zile de puscarie. In schimb, poti merge la Judecator sa ceri o amanare. Acolo inca mai conteaza cuvantul DAR daca ai matza in sac, platesti de-ti iese pe nas. Nu te sufoca taxele sau impozitele aberante, aplicabilitatea este foarte corecta, nu te jupoaie nimeni, deci nu te forteza sa intri in ilegalitate SAU sa se nascoceasca legi care te fac fara sa vrei "infractor" (nu ca ar fi lapte si miere dar acolo manevrele se fac la alt nivel). Oricum, e de pe alta planeta sistemul lor fata de cocina noastra unde nici macar Autoritatile nu respecta Legea.
            Last edited by darksid3; 12 April 2011, 13:46.

Comment

• inchei discutia ca fiecare o tine pe a lui. eu spun ca nu primesc recomandata si tu spui ca daca nu o trimis o pune pe numele proprietarului. daca nu am primit nimic de unde sa am acea fisa pe care trebuie sa o completez?

Tu acolo toate acele articole se refereau dupa ce ai luat la cunostiinta si nu vrei sa semnezi procesul verbal, dar daca nu ai primit recomandata in care sa dau sau nu datele nu se poate face procesul verbal.

si incercati sa evitati exeplificarile din tarile dezvoltate pentru ca acolo inainte de a da legi sunt facute toate posibilitatile sa poti respecta acele legi, nu ca la noi, se cere viteza de 50km/h in localitati si 90km/h in afara. cu viteza asta iti ia o viata sa faci mai mult de 300 km. cu parcarile in Bucuresti nu mai spun ... in piata victoriei, la buzesti este o parcare cu plata la care e 3 lei ora parca. ma intreb daca lucrezi in zona 8 ore, iti permiti sa platesti aproape 400 lei pe luna?
              Se pun radare in Bucuresti pe singurele artere unde poti, la unele ore, sa deepasesti viteza maximima admisa dar nu se gandesc ca in rest viteza medie este de 15-20km/h.

Asta e Romania, se dau legi pe care nu le poti aplica.

Comment

• Informam si pe altii cam ce se intampla cand iti vine un PVCC acasa.

In situatia ta, nu completa formularul si gata, ma abtin de la continuare. Sa ne anunti si pe noi cum s-a finalizat. Asta daca nu se decide ca masina era condusa de extraterestri.

Pe actul de comunicare scrie ca daca nu trimiti datele persoanei care a condus auto, posesorul masinii este pasibil de 9-20 PUNCTE AMENDA. Cum tu nu ai primit formularul, nu esti pasibil de asa ceva.
                Last edited by mr.K; 12 April 2011, 14:47.

Comment

• Unii trimiteau acel formular cu plata la destinatar. Logic ca Politia nu platea si tot in neant ajungeau "amenzile". Haos, nu alta.

Comment

• Hai că am încălțat-o și eu... Mi-a venit ieri un aviz de recomandată de la Ploiești, am fost azi la poștă și am întrebat cine este expeditorul: „Serviciul Rutier Bărcănești” (pe DN1, chiar înainte de centură). Am zis că nu o ridic și am plecat. Probabil m-a prins vreo cameră de pe DN1, deși eu nu-mi amintesc să fi mers cu viteză foarte mare. Asta se întâmpla pe la mijlocul lui Martie.

Din câte știu pentru a ți se impune amenda trebuie să intri în posesia PV, iar eu nu am făcut asta. Am auzit că ar mai rămâne să mi-o aducă personal, dar eu nu prea sunt acasă în timpul săptămânii, și nici altcineva, chiar dacă ar fi acasă, nu poate să o ia.

Aveți idee în cât timp se prescrie dacă eu nu intru în posesia PV?
                    Last edited by vladk2k; 13 April 2011, 10:20.

Comment

• Originally posted by vladk2k View Post

Aveți idee în cât timp se prescrie dacă eu nu intru în posesia PV?
                      Daca nu ai nimic pe numele tau..atunci poate vreodata se rescrie,,dar nu cred.
                      Dar daca vrei sa vinzi/cumperi ceva vreodata prin intermediul notariatelor atunci tu trebuie sa aduci dovada plati tuturor taxelor si impozitelor catre stat ca sunt la ZI...Adica amenda ti se va baga pe gat la impozit,,si vreodata tot faci si tu vreo tranzactie si atunci HAP/PAC/TAC trebuie sa o achiti!

Asta trebuie sa intelegeti voi cei care scrieti ca nu au ce va face statul in cazul in care nu va achitati amenzile...statul va prinde la inghesuiala cand vreti sa va cumparati vreo casa/teren/masina,etc si atunci o sa cam aveti de alergat si de platit...se va cere de fiecare data CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA..eliberat de directia taxe si impozite locale..iar ala este valabil vreo 30 de zile sau 15 parca...ca sa nu ai timp sa mai incasezi vreo amenda si sa nu o platesti.
                      Last edited by Ivan Marian; 13 April 2011, 10:39.

Comment

• OK, dar, repet, dacă ei nu au un PV cu semnătura mea, sau o confirmare de primire, în baza cărei legi pot să îmi impună plata contravenţiei?

Comment

• Plata amenzii se va rasfrange asupra proprietarului masinii cu care ai circulat,,ca doar masina are si ea un proprietar..ala va avea de suferit si ca dovada au ei filmarea sau fotografiile in arhiva lor acolo..ca doar nu mergea masina de una singura pe la Barcanesti?!

Comment

• ivana acum vorbesti cum ti se pare corect tie nu cum se procedeaza.
                            masina cu care circul eu e pe numele tatalui meu si am evitat cateva amenzi asa. acum o luna a fost sa plateasca impozitul si nu i-au spus nimic de nicio amenda.

Comment

• o8Melc..vorbesc cum zice legea..iar impozitul il platesti cat vrei (( adica esalonat/in rate)) si cand vrei..problema este doar atunci cand vrei sa cumperi sau sa vinzi ceva,,abia atunci ti se va cere sa fi cu plata taxelor la zi.
                              Mai intereseazate te rog ce inseamna CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA si pe urma mai vorbim..ca daca ar fi dupa cum ni se pare noua corect sa platim amenzile..atunci nu le va mai plati nimeni!
                              Cand se va duce tatal tau sa ceara un certificat din asta in vederea unei vanzari/cumparari atunci va fi cautat intr-o baza de date mai ampla,,adica va fi verificat la sange si cautat de absolut toate amenzile incasate.

Comment

• un prieten avea mutatie la mine acasa si avea 3 amenzi pe numele lui pe care nu voia sa le plateasca si stiu ca la 6 luni venea un plic in care scria ca are de plata acele 3 amenzi.

intrebaera mea e din ce cauza lui ii venea acel plic si acum la platirea impozitului nu ar aparea in acea baza de date. Va dau un subiect de gandire, in cazul in care masina este trecuta pe numele unei persoane fara carnet de conducere i se dau puncte de penalizare sau ii face direct dosar penal ?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google