Ajutor.Amenda Radar.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cu toate ca scenariul descris de mine nu e real, sunt si prea putine sanse ca intr-adevar sa se intample asa, dar as fi curios de sentinta, care daca stau sa ma gandesc, oricum ar fi nefavorabila proprietarului fiindca undeva tot exista o inregistrare pe care se vede si persoana care a condus, dar nu stiu daca s-ar obosi cineva cu asta...
    pe de alta parte, eu de 2 ori am luat amenda pentru depasirea vitezei, de la radarele alea fixe. Postasul nu a gasit pe nimeni acasa si mi-a lasat instiintarea intre rama de la usa su usa...si daca o scotea careva copil curios? Desi am cutie postala, dar nu acolo l-am gasit!
    Ca fapt divers: am achitat si nu m-am zbatut sa recuperez banii cand am aflat care e treaba cu radarele astea.

Comment

• In realitate, in caz de necomunicare amenda ramane definitiva pe proprietarul masinii.

Nu inteleg care e smecheria sa nu comunicati cine era la volan. Puneti pe unul care are carnet dar nu conduce.

In ultima vreme romanii isi vand masinile si nu le mai radiaza de la politie. Asa ajung pe proprietar amenzi cu duiumul, de la diverse contraventii savarsite de cumparatorul masinii. Si pe ala il doare in papadie, asa ca mare grija cand vindeti masina.

Dani, un PVCC poate fi predat de postas sau poate fi AFISAT la domiciliul declarat la proprietarului. Daca acest domiciliu nu corespunde cu cel real, atunci proprietarul poate face gat la tribunal sa mai primeasca o amenda, pentru neschimbarea domiciliului in CI.

Ba, nu vreti sa se ocupe statul de problemele voastre, sa va radieze masina, sa vada cine va coonduce masina, sa va duca si copilul la gradinita?

Cine nu casca ochii, casca punga.

Va intreb un lucru: ati vrea sa fiti loviti de o masina fara RCA si cu proprietarul neschimbat in talon? Nici nu stiti ce complicatii rezulta de aici.

Originally posted by razvan05 View Post
      acest gen de plicuri nu se pun in cutia postala. se inmaneaza personal cu semnatura si date de identificare
      Vezi ca sunt cazuri in care omul refuza sa semneze de primire.
      Atunci iei un martor care sa semneza ca ii lasi plicul. Cum vecinii se acopera, si ala va refuza sa semneze. Crezi ca nu poate sa ti-l lipeasca de usa? Sau la Primarie la tara?
      Romanii astai se cred asa destepti, ca daca baga capul in nisip precum strutul, gata. Cand isi vor asuma belelele ce le comit, vom evolua.
      Eu personal cand am comis-o, am platit 50% in 48 de ore si gata tarasenia. O zi la tribunal ma costa destul pe langa timpul pierdut.
      Last edited by mr.K; 11 April 2011, 09:18. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Originally posted by razvan05 View Post
        acest gen de plicuri nu se pun in cutia postala. se inmaneaza personal cu semnatura si date de identificare
        Am o duzina de cazuri (inclusiv eu am primit) cu primit plicul in cutia postala, ca pe factura. Le-am trimis datele de indentificare NICIODATA!
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Si nu esti inregistrat la adm. financiara cu datorii?

Comment

• Nu. Am platit impozitul de vre-o 2 ori de atunci. Cum naiba sa figurez cu datorii cand nici macar PV nu mi-au facut?

Comment

• Esti norocos. Sau astia de la Bucuresti de la Politie si de la Adm. Financiara urasc hartogaria.

Comment

• faceti cum doriti dar timp de zece ani puteti oricand sa primiti o invitatie pe la administratia financiara sau pe la tribunal. la ce foame de bani este pe actuala conducere... nu va doresc asa ceva...
                Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Mi se pare prea usor sa scapi de amenzi asa...Oricum e bine ca nu ti-a venit nimic la admnistratia fin.

P.S. Razvan,in 5 ani se prescrie o amenda in mod legal!!!(sau nicioadata).dar termenul legal e de 5 ani de la instiintare.
                  numa' bine
                  Last edited by HamangiuAF; 11 April 2011, 10:10.

Comment

• Nu ai inteles. Nu era amenda ci un formular in care sa completez cu datele celui care a condus masina cu MIROBOLANTA viteza de 82 km/h (3 km peste limita). In aprilie 2008 s-a intamplat, in octombrie 2008 a venit plicul. Sa ia cu paine daca asa se misca. Legal, 6 luni au la dispozitie si, daca PV-ul a fost facut, inca o luna sa mi-l aduca la cunostinta. Sa angajeze postasi mai multi, curieri, detectivi, e problema lor.

Comment

• Da am inteles, formular am primit si eu, dar am trimis datele...oricum asta e.Macar sa fie astea necazurile, sa mearga masina mereu fara probleme.

Comment

• nu mi-a raspuns nimeni cum va stii politia pe ce nume sa faca procesul verbal. ca sa primesti o RECOMANDATA trebuie sa semnezi de primire. atat timp cat atunci cand vine factorul postal la usa nu ii semnezi si nu te duci la posta sa il ridici nu are cui sa dea amenda.

Comment

• doamne ce naivi sunteti !
                          Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                            (...) In aprilie 2008 s-a intamplat, in octombrie 2008 a venit plicul. Sa ia cu paine daca asa se misca. Legal, 6 luni au la dispozitie si, daca PV-ul a fost facut, inca o luna sa mi-l aduca la cunostinta. Sa angajeze postasi mai multi, curieri, detectivi, e problema lor.
                            Cred ca ti-au pierdut si tie procesul verbal.

Comment

• Originally posted by o8MeLC View Post
                              nu mi-a raspuns nimeni cum va stii politia pe ce nume sa faca procesul verbal. ca sa primesti o RECOMANDATA trebuie sa semnezi de primire. atat timp cat atunci cand vine factorul postal la usa nu ii semnezi si nu te duci la posta sa il ridici nu are cui sa dea amenda.
                              Daca nu comunici cine era la volan, procesul verbal se intocmeste pe proprietarul masinii.
                              Daca masina e in leasing, firma de leasing in speta, va recupera banii in secunda 2 de la primirea procesului verbal, de la utilizatorul masinii.

Termenul general de prescriptie este de 3 ani, insa in materie fiscala acest termen de prescriptie este de 5 ani, cu exceptia cazurilor de infractiuni fiscale, de exemplu evaziunea fiscala, cand termenul este de 10 ani.

Termenul se intrerupe pe data îndeplinirii, în cursul executarii silite, a oricarui act de executare silita din partea organului fiscal. Aceasta inseamna orice somatie, notificare de plata etc.

Cu alte cuvinte, cei 5 ani se inmultesc, pentru ca orice instiintare de care luati act va intrerupe curgerea termenului.

Daca nu se poate dovedi ca ati luat act de vreo somatie, instiintare, raman strict 5 ani.

In practica un proces verbal nesemnat de contravenient, la rubrica martori scria ca nu s-au gasit desi procesul verbal a fost incheiat in miezul zilei la sediul institutiei care a aplicat contraventia. Judecatorul din prima instanta, proaspat absolvent al INM a admis plangerea de anulare dar in recurs nu a existat nici o sansa. Nici macar nu s-au obosit sa judece argumentele.

Conform OG 2/2001 art 25 alin 2 " Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult o lună de la data aplicării acesteia".

Data comunicarii procesului-verbal de contraventie este data la care acesta intra in posesia contravenientului.
                              Daca poarta semnatura contravenientului, data comunicarii procesului-verbal este data la care a fost intocmit procesul-verbal. Daca procesul-verbal nu poarta semnatura contravenientului, data comunicarii procesului-verbal este data la care contravenientul a semnat confirmarea de primire de la posta.

Conform OG nr. 2/2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare) si care conduc la anularea procesului verbal (prescurtat PVCC).
                              NULITATI ABSOLUTE=DUC LA ANULAREA DIN OFICIU A PVCC-LUI

...
                              6.Necomunicarea PVCC-ului conform legii:
                              a)Direct prin inmanare si semnare de primire;
                              b)postal cu conformare de primire,
                              c) Afisarea la domiciliul cotravenientului si intocmirea unui proces verbal de afisare semnat de catre o comisie.

Concret, puteti sa nu semnati, sa nu fiti acasa, daca se afiseaza de catre o comisie la domiciliul contravenietului, se considera indeplinite toate diligentele si sunteti buni de plata. Mai nou, se fac si poze cu afisarea.
                              Nu puteti invoca faptul ca v-ati schimbat domiciliul, pentru ca aveati obligatia sa treceti pe la Serviciul Evidenta Populatiei sa va faceti o noua Carte de identitate.
                              Last edited by mr.K; 12 April 2011, 10:14.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                                Nu puteti invoca faptul ca v-ati schimbat domiciliul, pentru ca aveati obligatia sa treceti pe la Serviciul Evidenta Populatiei sa va faceti o noua Carte de identitate.

Si uite asa mai va pricopsiti de o amenda in plus..nedeclararea noului domiciliu!

ca sa primesti o RECOMANDATA trebuie sa semnezi de primire. atat timp cat atunci cand vine factorul postal la usa nu ii semnezi si nu te duci la posta sa il ridici nu are cui sa dea amenda.
                                Si uite tot asa la final odata si o data cand o da de propietar sau vine amenda acasa cu somatiile respective..o sa fie acolo amenda propriu zisa,penalizari ale amenzi cumulate in decursul anilor,cheltuieli de judecata,iar penalizari si tot asa,,,ca la final cand pune ORGANUL STATULUI mana pe voi o sa ziceti ca "Mi-am belit norocul si ca nu e pasare ca porcul"".
                                Last edited by Ivan Marian; 12 April 2011, 11:57.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google