If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Acel plic insemna intreruperea termenului de prescriere.Era o instiintare.
Cat despre puncte, nu le poti pune pe numele bunicii, ca se face verificarea in baza de date daca detine permis. Daca bunica detine permis, atunci da.
Unde este off topicul ? Sau ma contorizezi tu acum peste tot?
Deci hai sa nu o mai dam in barci aiurea si fiecare sa faca ce il taie capul,,daca vrea plateste amenzile daca nu NU si cu asta basta,,eu am terminat aici discutia asta!
@IvanMarian: Acel plic primit pentru amenda radar pe DN1 NU CONTINE nici un PV ci doar un formular pentru completare. Nu se rasfrange nici o amenda asupra proprietarului masinii ci e vorba de o alta amenda si 9 puncte penalizare, pentru netrimiterea datelor. Dupa cum am zis mai in urma, am patit acelasi lucru in 2008, plicul venind la 6 luni (oct), radarul m-a luat in aprilie. N-am trimis nimic pentru ca plicul l-am primit in posta, fara recomandat, fara nimic. Deci nu a semnat nimeni acel plic, deci nu exista dovada ca am primit ceva. Fireste ca nu au putut sa-mi trimita nimic DUPA. Sunt cu taxele la zi, ba chiar am mai inscris o masina in decembrie 2009.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
@IvanMarian: Acel plic primit pentru amenda radar pe DN1 NU CONTINE nici un PV ci doar un formular pentru completare.
..stiu asta,,am primit si eu un plic de la Cosereni cu formularul ala.
Dar legat de o amenda radar..am platit-o,,am confirmat-o si la politie apoi ((la Candiano)) si dupa vreo 3 ani HOP acasa de la trezoreria/taxe si impozite a sectorului 5 de pe Sebastian o instintare in care eram somat sa platesc amenda sau eram dat in judecata cu cheltuielile aferente ei.
Deci amenda figura neplatita nicaieri si astia mi-au bagat-o pe gat la alte cele,,iar in plicul ala era o SOMATIE si o copie dupa PV -ul incheiat la vremea respectiva.
Daca numai trimite nimeni datele la amenzile de radar fixe,,atunci numai stiu cum i se ia urma,,Dumnezeu cu mila..Dar eu unul va zic ca din ce in ce Statul Roman se doteaza cu aparatura mai moderna si sigur in maxim 5 ani va fi vreo baza comuna informatica cu faptele savarsite de fiecare,,iar unde te vei duce la institutiile statului vom aparea cu aceste belele de amenzi.
am dat exemplul cu proprietarul care nu are carnet. ce se intampla?
..o8Melc..propietarul trebuie sa declare cine ia condus masina atunci,,e simplu...
Ceea ce spui tu se intampla dintotdeauna in Romania. Agentia fiscala unde platesti amenda, nu comunica Politiei Romane ca s-a platit, Politia trimite la Taxe si Impozite si gata, vine somatie dupa 1-2-3 ani. Daca nu mai ai chitanta, mai platesti amenda inca o data.
ce problema am pus eu si ce raspunsuri mi s-au dat... am dat exemplul cu proprietarul care nu are carnet. ce se intampla?
In actul de comunicare scrie ca daca nu trimiti datele persoanei care a condus auto, posesorul masinii este pasibil de 9-20 PUNCTE AMENDA.
Pe permis se pun punctele de penalizare.
Amenda poti sa iei si pentru centura nepusa, pasager fiind, nu te verifica la permis. Proprietarul masinii e pasibil de tot felul de amenzi care au legatura cu masina. Nu mai stiu exact, dar i se poate chiar confisca masina daca e folosita la comiterea unei infractiuni.
Eu m-am dus la CEC,,am platit o taxa de 13 lei si am dus dovada platii la idioti,,ca numai aveam chitanta.
Deci idiot eu..ca de aici incolo o sa fac arhiva personala cu chitante platite si cand va mai veni ceva sa numai alerg pe la cec-uri sa dau mereu cate 13 lei taxa de eliberare!
Problema e ca, daca plicul a venit in cutia postala ca o simpla factura, nici acele puncte de penalizare nu pot fi puse in carca proprietarului, pentru ca nu exista dovada primirii acelui formular.
in fine.. eu explic de 30 de ori ca nu ridic acel formular, nu semnez ca am luat la cunostiinta ca am o amenda si nu am acel formular si voi ma omorati ca imi da amenda 1000 de puncte pentru ca nu vreau sa dau datele celui care a condus masina. prin absurd mi se ia acea hartiuta pusa de postas pusa in cutia de scrisori in care imi spune ca am o recomandata inseamna ca imi da 9-20 puncte de amenda? (fiind masina pe numele meu si eu neavand carnet)
Melc se pare ca tu tot nu intelegi..nu ridici avizul..e ok..dar mai tarziu or sa vina acasa cu confirmare de primire si tot trebuie sa dea de cineva acasa odata si odata..sau mai tarziu or sa vina si aia mai oficiali decat postasul..cine stie..vezi si tu pe pielea ta ce se va intampla,dar sa ne tii la curent totusi!
Iar daca nu dai datele celui ce a condus masina,,atunci suporti tu dandanalele,,ce vrei mai simplu de atat?
Crezi ca noi stim acum toate legile pe de rost si ce vei pati daca faci aia si ailalta?
Tu fa-le si fa ce crezi ,,dar sa ne zici si noua ca sa stim pe viitor ce patim daca facem ca tine!
Ps..din cate imi aduc aminte,,posibil sa ma insel,,propietarul este pasibil de parnaie pt ca refuza sa dea datele unei persoane care a comis o infractiune cu masina..Adica soferul plateste intr-ul final amenda..iar tu ca propietar o sa ramai cu buza umflata pt ca la inceput ai refuzat sa respecti legile in vigoare si ai ascuns niste magarii..adica ai fost complice sau ceva de genul!
Mai bine intreaba un avocat daca e asa de nasoala treaba.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment