Sunt 2 puncte amenda,nu 6 puncte,si radarul ala e dupa o curba usoara si in rampa,deci si daca merg cu a 5-a in frana de motor tot am mai mult de 70.Acum asta e......
Ajutor.Amenda Radar.
Collapse
X
-
Sincer stiam de radarul acela si am si antiradar si ma atentioneaza de fiecare data cand trec dar niciodata nu am franat destul pentru ca eram in coloana sau mai stiu eu ce....Acum imi aduc aminte clar ca eram in paralel cu o alta masina pe care o depaseam deci...asta e...e vina mea!
Mai m-a oprit acum de curand un echipaj prin judetul Brasov si au spus ca am avut 82 de km/h.Eram in spatele unei dube,in varful unei rampe,si imediat dupa "deal" la 200m masina cu radar! Antiradarul a inceput sa "tipe",am franat,aveam 50-55 km/h,apoi dupa 1 km ma opreste un "bascalete" si imi spune ca aveam 82.Am inceput sa rad si tot razand am refuzat sa semnez si PV.A oprit si duba din fata mea si ce o fi zis...? Hai sa-i f...em si lu' asta o amenda!Niste nesimtiti!
Comment
-
@Dodo:esti exact in aceeasi situatie ca si mine.Eu am trimis datele mele pana la urma,intr-o saptamana mi-a venit recomandata cum ca am de ridicat ceva de la posta.Bineinteles era amenda:2 puncte,si 60 de ron.Daca nu o platesti in 2 zile,o sa iti vina 120 de RON.Eu o platesc maine 60 de RON ca sa scap de ea.Daca nu,iti intra la impozit.sigpic
Comment
-
Originally posted by Octavian___30 View PostDeci luati-va detector ....pe mine m-a salvat de la multe belele, similare cu ce se discuta aici.
Comment
-
Pai ce-are? Mie imi merge, traiasca frumoasa noastra Terra.
Comment
-
Cum pot sa contest o amenda radar? Am primit acasa PV si "desteptul" de tata a si platit amenda.Stiu ca banii se pot recupera doar daca castigi in instanta procesul.A mai contestat cineva amneda si a castigat? Eu cum as putea sa fac asta?Am multe mai motive:
-in primul rand sunt sigur ca nu am avut viteza invocata de ei(82 Km/h)
-in fata mea era o duba care probabil ea a avut viteza aceasta dar eu am franat mult mai devreme si am fost opriti simultan la 2 km de alt agent
-PV nu a fost intocmit de agentul constatator
Maine merg acasa sa ridic PV si sa vad daca mai sunt si alte nereguli.Agentul nici macar nu m-a intrebat daca am obiectiuni.
Crede-ti ca as avea sanse sa castig?
Stiu ca trebuie sa depun o plangere la Politie.Exista vre-un formular tip?La ce unitate de politie trebuie sa depun plangerea si cui trebuie adresata?
VA multumesc!
Comment
-
Esti copil, in instanta se va prezenta poza in care este doar masina ta in prim plan cu toate datele aferente. Ei nici macar nu mai sunt obligati sa-ti demonstreze tie ceva, doar in instanta ti se vor aduce probele concrete.Greseli se mai fac dar in general ei au castig de cauza in astfel de cazuri.
Comment
-
@Dodo:
Formulezi o plangere prin care contesti procesul-verbal de contraventie. Aceasta plangere se depune in doua exemplare la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla institutia la care lucreaza agentul constatator. Plangerea trebuie sa fie insotita de copia pv-ului si a cartii de identitate a titularului plangerii.
Faptul ca pv a fost intocmit de alta persoana decat cea care a constat contraventia, se sanctioneaza cu nulitatea pv-ului.
Nu exista un formular tip. Intocmesti tu o plangere care sa cuprinda: subsemnatul ..., domiciliat ..., depun plangere impotriva pv de contraventie seria ... nr ... intocmit de catre ... din cadrul ... Motive: In fapt, arat ca in data de ... circulam cu auto nr ... proprietate ... (si descrii toata povestea, dar fara sa te insiri prea mult, ci simplu si eficient).
Bafta!Computer, did we bring batteries?... Computer?...
Comment
-
Originally posted by Dodo View PostCum pot sa contest o amenda radar? Am primit acasa PV si "desteptul" de tata a si platit amenda.Stiu ca banii se pot recupera doar daca castigi in instanta procesul.A mai contestat cineva amneda si a castigat? Eu cum as putea sa fac asta?Am multe mai motive:
-in primul rand sunt sigur ca nu am avut viteza invocata de ei(82 Km/h)
-in fata mea era o duba care probabil ea a avut viteza aceasta dar eu am franat mult mai devreme si am fost opriti simultan la 2 km de alt agent
-PV nu a fost intocmit de agentul constatator
Maine merg acasa sa ridic PV si sa vad daca mai sunt si alte nereguli.Agentul nici macar nu m-a intrebat daca am obiectiuni.
Crede-ti ca as avea sanse sa castig?
Stiu ca trebuie sa depun o plangere la Politie.Exista vre-un formular tip?La ce unitate de politie trebuie sa depun plangerea si cui trebuie adresata?
VA multumesc!
Parerea mea e ca te costa mai mult sa ii dai in judecat.
Eu am primit asa ceva acasa si am dat datele ce le-au cerut si mi-a venit si amenda :
Daca ai avut 82 Km/h si limita de viteza era 50 Km/h amenda este de 300 lei sau 150 lei in doua zile si 4 puncte de penalizare,
Daca ai avut 82 Km/h si limita era de 70 Km/h amenda este de 108 lei sau 54 lei in doua zile si 2 puncte de penalizare.
Punctele de penalizare sunt valabile 6 luni dupa care se sterg.
Nu e mare lucru, eu am primit trei plicuri cu acestea si am decartat.
BaftaB 44 NWP
Comment
-
Te costa mai mult doar daca instanta respinge plangerea, pentru ca in acest caz trebuie sa platesti amenda intreaga.
Pentru depunerea plangerii nu se platesc taxe de timbru, iar daca n-ai acasa o multifunctionala ca sa faci copiile necesare, costurile acestora ca sa le faci la un xerox in oras sunt neglijabile.Computer, did we bring batteries?... Computer?...
Comment
-
Deci dupa ce ai platit deja amenda, sa platesti si diferenta de 50% daca instanta respinge plangerea? Eu nu cred ca e asa.
Comment
Comment