Prezoane Roti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

De curand mi-am luat niste jante din aluminiu. Problema e ca la jantele originale de tabla prezonul prinde cam 7 filete, iar la cele de aluminiu cam 4 jumate. Am inteles ca un prezon pt janta de al, e mai lung, si costa 10 lei. As putea sa le fac la strung, unde cred ca ies mai ieftin, sau totusi sa le cumpar? As putea sa le pun 2 lungi si 2 scurte pe roata? Asa as scuti 80 lei. Astept pareri...
    niciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...

Comment

deci...prezoanele pentru jante de aluminiu difera fata de cele pentru jante de tabla,si prin lungime,si prin con.altfel,nu ar mai exista 2 feluri de prezoane nu?ar fi toate la fel.si eu am primit la jantele din aluminiu alt set de prezoane,care sunt de tot kktul,si iarna asta(pana vine primavara sa pun rotile de aluminiu inapoi),vreau sa-mi caut alt set de prezoane pentru toate rotile.cum?ma voi duce cu prezonul in mana si voi cauta.si voi lua 12 prezoane+un set de antifurturi,ca sa fiu sigur ca nu vin hotii pe la masina mea.si voi lua un set de antifurturi destul de scump,ca sa stiu ca e si bun.un set bun de antifurturi este cel de la dacia spre exemplu,doar ca este cam 200 de lei.mi se pare cel mai corect asa.acum...fiecare cum vrea
      Logan Kiss Fm 1.4 MPI Gri Comete

Comment

Prezoanele astea care le am, cele pentru jante de tabla se potrivesc perfect la con la cele din aluminiu, doar ca prinde mai putin.

Comment

Originally posted by dani p View Post
          De curand mi-am luat niste jante din aluminiu. Problema e ca la jantele originale de tabla prezonul prinde cam 7 filete, iar la cele de aluminiu cam 4 jumate. Am inteles ca un prezon pt janta de al, e mai lung, si costa 10 lei. As putea sa le fac la strung, unde cred ca ies mai ieftin, sau totusi sa le cumpar? As putea sa le pun 2 lungi si 2 scurte pe roata? Asa as scuti 80 lei. Astept pareri...
          nu te supara dar esti inconstient , amice , iti pui viata in pericol si ne o pui si noua viata in pericol ptr 80 de lei economie? frate n-ai bani ramai la cele de tabla ca nu moare nimeni cu jenti de tabla...

sigpic

Comment

dani p risti sa-ti plece rotile inaintea masini,nu te juca.
            sigpic #

Comment

Cineva mi-a sugerat chestia cu 2 lungi, 2 scurte, stai linistit inca nu le-am pus...probabil o sa le pun toate lungi. Oricum o sa le pun pe masina la primavara, acum o sa merg cu cele de tabla ca am cauciucuri de iarna.

Comment

ce tare adi_trif si pe mine ma cheama tot TRIF
                sigpic
                Experienta in asigurari de peste 5 ani.

Comment

Sa se linisteasca lumea care are ajnte de tabla si aliaj prezoanele se potrivesc fara probleme am gasit alt forum nunde s-a facut un experiment pun si un link http://www.*********.ro/Prezoane-pag...29769-s30.html

Comment

radu nu mai da sfaturi tu aiurea cu alte experimente facute de altii. ptr jentile originale de logan trebuie alte prezoane la aluminiu alte prezoane la tabla. cele de tabla au o sapiba conica. ele nu merg de nici un fel combinate e foarte riscant. cele de aluminiu pe tabla sunt periculoase rau ptr ca ``taie`` tabla... iar cele de tabla in aluminiu sunt periculoase ptr ca se pot suda in janta. nu mai ascultatit ce zic mascaricii aia de la vulcanizari. daca luati un prezon de aluminiu si unu de tabla veti vedea ca cel de aluminiu are conicitatea mai mica si cu vre 20% mai mult filet.
                    asa ca nu mai dati sfaturi dastea...
                    radu 2008 linku tau nu mere , eu l-am vazut stiu despre ce discuta , te rog da copy paste sau pune un print screen sati sustii afirmatia ca altfel nu ai dat decat niste sfaturi proaste si periculoase

PS. de tabla adica ptr jenti de tabla , de aluminiu ptr jenti de aluminiu
                    PS2. La logan club constanta s-au primit cadou 40 de jenti de aluminiu si eu si cu baietii ne-am ocupat de achizitionarea de prezoane si pana la urma concluzia e ca e fff riscant sa folosesti acelasi prezoane si la aluminiu si la tabla.
                    PS3. La prezoanele cu saiba care se vand acum saiba nu se mai scoate.

Atasez o poza luata de pe Dacia Club. Se vede clar ca filetul e mai mare se vede clar diferenta de conicitate.Oricum radu ai inviat un subiect mort.
                    Attached Files
                    Last edited by SoNyKeL; 23 December 2009, 09:26.

sigpic

Comment

Originally posted by radu2008 View Post
                      Sa se linisteasca lumea care are ajnte de tabla si aliaj prezoanele se potrivesc fara probleme am gasit alt forum nunde s-a facut un experiment pun si un link http://www.*********.ro/Prezoane-pag...29769-s30.html
                      Radule tu chiar vrei sa iesi in evidenta prin penibil? Nu mai da sfaturi daca nu te pricepi. Ia uite ce scrie o faimoasa firma de service de roti :

Atentie la tipul prezoanelor necesare montarii jantelor pe care doriti sa le achizitionati.
                      In functie de producatorul jantelor exista posibilitatea sa varieze tipul prezoanelor aferente fiecarui tip de janta.
                      In cazul cel mai fericit vor exista diferente de lungime ale capetelor prezoanelor, acestea putand sa ramana inafara ceea ce va impiedica montarea capacului de protectie.
                      In cazuri mai grave ghidajele prezoanelor pot sa difere ceea ce va face imposibila montarea jantelor pe masina.
                      Chiar daca va schimbati jantele va sugeram sa pastrati macar un set de prezoane originale pentru a putea monta roata de rezerva in cazul unei pene de cauciuc
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

eu am folosit pe jantele de aluminui prezoanele de tabla (se potrivesc la dimensiuni cu cheia masinii, prezoanele de aliminiu fiind putin mai mari) dar din cate am citit prefer sa cumpar cheie de strans prezoane decat sa risc sa se intample ceva ... tin sa precizez ca nu s-a simtit ceva anormal decat la 160 km/h vibra volanul ... dar m`am gandit ca era din vina presiunii in cauciucuri ...

Comment

trebuie sa specificati ce jante de aluminiu ptr ca da s-ar putea la unele jante de aluminiu aftermarket sa mearga prezoanele. dar vorbind stric se jentile originale fie ele de tabla sau de aluminiu prezoanele se potrivesc dar NU este recomandat...

sigpic

Comment

Eu am cautat pe net si am zis ce am vazut ca au facut alti atata tot voi sunteti moderatori sa ma corectati si eu nu ma supar!
                            Dragi prieteni, de cand UDI a deschis acest topic, am capatat o grija in plus: cum rezolv cu prezoanele pentru tabla, fara sa-i platesc dealerului pentru ele cat am platit pe jenti.
                            Pe vremea cand eram eu la facultate, era o vorba: "Teoria ca teoria, da' practica ne omoara". Am convingerea ca vorba asta mai e valabila si-n ziua de azi, numai cine n-a fost la scoala poate sa ma contrazica, dar nu e cazul membrilor acestui forum.
                            Deci, teoria: O parte din colegi au cerut informatii inclusiv la vocea clientului si li s-a confirmat ca prezoanele pentru jenti de tabla si cele pentru aluminiu difera. Si eu am vorbit la dealer si mi s-a spus acelasi lucru.
                            Deci, practica: Am desfacut un prezon de la masina mea, cu jenti de aluminiu si am cautat pe la magazinele din oras prezoane. Asemanatoare am gasit - sunt cele de NOVA. Astazi am desfacut un prezon de la masina cu jenti de tabla a unui prieten. Iata rezultatul:
                            Am pus 2 poze, una cu blitul, una fara. La cea fara blit cred ca se vede mai bine partea conica. Prezonul din stanga e de la jentile de aluminiu, iar cel din dreapta de la cele din tabla. Ce constat, dupa umila mea parere si a altor prieteni la care le-am cerut parerea?
                            Cele doua prezoane zicem noi ca sunt identice. Deci, o fi facut proiectantul prezoane diferite, dar bizonul le-a pus la fel. Singura diferenta este partea de uzura. La cel de la aluminiu uzura este pe toata suprafata conului, la cel de tabla numai pe grosimea tablei de la janta, in care intra.
                            Deci, in ceea ce ma priveste, eu m-am linistit. O sa folosesc aceleasi prezoane si nu-mi mai bat capul.
                            P.S. Am mai verificat la inca o masina cu jenti de tabla. Aceleasi prezoane, cu aceeasi conicitate.

This post has been edited by ice cube: 21 Nov 2008, 21:18

Attached thumbnail(s)

Ca nu am putut sa pun linku!
                            Attached Files
                            Last edited by andy_x3m; 30 December 2009, 10:27.

Comment

adica daca am jante de aliaj stok... si imi pun de tabla pe gumele de iarna trebuie schimbate si prezoanele?... nici nu stiam de chestia asta

Nici cu romana nu stai extraordinar. Te rog sa nu mai folosesti limbaj MiRC
                              Last edited by andy_x3m; 30 December 2009, 10:29.
                              Logan TAXI http://www.loganclub.ro/forum/logan_...4.html?t=27374

Comment

U cum ai facut pana acuma ai pus prezoanele de la aliaje la cele de tabla ?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google