Bara Rigidizare Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Bara Rigidizare Logan

Salut tuturor,

Imi cer scuze ca n-am postat pe alte topic-uri deja existente care trateaza problema dar as vrea sa abordez problema putin diferit.

Am un logan 1.6 16v din 2008. Am facut deja niste modificari minore: cauciucuri & jante 205/45/17, filtru de aer k&n box si folie.

Ce ma intereseaza acuma este sa-i imbunatatesc putin stabilitatea, am fost foarte multumit de efectul cauciucurilor si vreau mai mult )))

Am vazut ca Racing Nick vinde bari de rigidizare pentru logan la ~3.5mil pentru fatza si ~4mil pentru spate si suna foarte interesant.

Ceea ce ma intereseaza pe mine este feedback-ul oamenilor care chiar si-au pus asa ceva (indiferent daca doar pe fatza sau si pe fatza si pe spate). Ce au constatat la capitolul stabilitate si apoi daca au avut probleme datorita modului de montare (bara nu se fixeaza pe capetele amortizoarelor pentru ca nu are pe ce sa se prinda, se dau gauri in oale)... adica scandal pe la service ca "s-au facut modificari neautorizate" sau yo stiu eventuale probleme datorate de gaurile date in tabla.

Am sa ii rog sa se abtina pe cei care fac misto din principiu gen "loganu e o masina infecta, nu merita blabla... e mai bun un seria 3 de 10 ani" pentru ca NU asta este scopul topicului.

Pe forumuri se vehiculeaza multe povesti de genul:
    1) e inutil sa pui bara ca nu are nici un efect simtitor (sincer ma indoiesc de asta!)
    2) e periculos sa pui bara pentru ca nefiind fixata pe capetele amortizoarelor strica local tabla si in timp strica oalele amortizoarelor
    3) e periculos sa ai bara cand faci accident ca daca ti se stramba intr-o parte se stramba si in partea cealalta
    4) iese cu scandal la service & garantie daca observa ca e bara montata sau chiar daca vad doar gaurile (bara se poate demonta si remonta dupa) ... asta e foarte posibila pentru ca am avut eu personal nenumarate probleme la service-urile dacia... vesnica nesimtire specific romaneasca
    5) daca ai bara pe spate mananca mult din portbagaj (din portbagaj mananca sigur dar depinde de pozitia in care este montata, chiar deranjeaza asa tare?)
    6) daca ai bara pe spate masina devine mult mai rigida dar pe de alta parte este mult mai greu sa o simtzi cand urmeaza sa piarda aderenta rezultatul fiind un boost de stabilitate dar si de risc pentru ca e mult mai greu sa apreciezi cand esti aproape sa pierzi aderenta si sa te duci pe copca (din nou mi se pare exagerata ideea asta dar as vrea sa vad ce zic si altii care chiar au habar)

As vrea si eu sa stiu daca are cineva montat, cum se comporta si daca a patit vreuna din fazele enumerate mai sus... sau ma rog, altele ) fie ele de bine sau de rau. Daca aveti bari asemanatoare montate masini sau ati avut din nou e o informatie utila chiar daca nu la fel de relevanta.

Multumesc anticipat

Mai bine te-ai orienta catre o suspensie sport, abia apoi aceste bari de rigidizare.

Comment

fara suspensie it`s no fun

mai intai investeste banii intr-o suspensie sport amortizoare si arcuri apoi in bara de ridigizare

si app, crezi ca la mine au zis ceva referitor la filtru si electrica in masina in service? faci ceva pe ea de garantie
      Logan by Renault Pure Blood
      Nothing beats Low Cost

Comment

"Wizz mind think alike", cum ar spune francezu'.
        Dacia logan : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Pune suspensie sport si s-ar putea nici sa nu mai vrei bara de rigidizare.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

cum vitriol a pus deja link spre topicul mai vechi unde se discuta acelasi subiect, topicul acesta se inchide aici.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google