Toba sport logan!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @ alin si cum era fata de stock la ture joase ?

finala de diesel este o solutie deja verificata. are flow mare evacueaza foarte bine si atenueaza zgomotul

nu stiu ce sa zic despre intermediara direct flow. am si catalizator si finala. nu ma intereseaza contrapresiunea ci ma intereseaza viteza de curgere a gazelor.
    presiunea trebuie sa fie cat mai mica, in schimb viteza de curgere trebuie sa fie cat mare.

acum 2 zile am scos intermediara stock. intermediara care este de asemenea direct-flow. prima senzatie...parca pot sa o las mai jos in ture cu a 5 a fara sa tremure

Comment

• ma indoiesc ca asa e .
      intermediara iti mai tine un pic de cuplu acolo jos, deci prin scosu ei castigi sus , in niciun caz jos .
      Cat despre traseu de 43 mm , cred ca il faci mai mic decat e stock .
      Asta ce faceti fara sa aveti un termen de comparatie e fix placebo si comportamentul romanului dupa ce face o modificare :" trage parca mai bine masina , dupa ce i-am facut o tampenie "
      Scoate intermediara , scoate catalizatorul, ramai la ce toba finala vrei tu si gata .
      Toate astea conteaza la ce vrei sa folosesti masina .
      Ca daca meri la o coasta si ai evacuare de 60 ,probabil ca abia o sa sui dealu cu ea tinand-o doar in 7000 rpm . Daca mergi la piata si iti trebe sa cari cartofi iarasi o sa trebuiasca sa traga din 2000 rpm .Daca vrei liniute , o sa iti trebuiasca sa iti traga de la 4500 la 7000 asa ca nu te mai intereseaza cuplul jos .
      Last edited by Cristi_Xp; 24 February 2011, 12:23.
      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• Alessandro eu inainte sa am serpi aveam galeria stock traseu pe 45 fara catalizator intermediara borla si finala directa.
        Am scos apoi si intermediara si era dezastru sub 3500rpm mai ales pe a5a.Cu a5a din 80 la ora abia abia se urnea, ziceai ca mergi cu bicicleta.
        Apoi am pus o intermediara stelco si clar s-a simtit cuplu bine de jos dar dupa 5500rpm nu mai urca ca fara intermediara.
        AG 16 Y M A

Comment

• @ cristi xp traseul stock are 39 40 mm la interior. dupa ce am scos intermediara nu trage deloc mai bine. exact la fel. doar parca (parca am zis) nu mai tremura asa repede subturata cu a 5 a

daca pastrez cat si finala fara intermediara eu zic ca pot sa ma duc pana la 50 mm fara probleme de pierderi de cuplu

@ cristi xp vreu sa schimb traseul pt ca asta stock este mancat. e ruginit si imbatranit. daca tot schimb fac si o imbunatatire.

si ca sa iti raspund la intrebare .. vreau cuplu jos !

- si acum daca ne gandim la reversul medaliei... cuplu inseamna si consum crescut. mai mult aer pentru ca se umple bine pistonul mai multa benzina deci consum marit.
          Last edited by alessandro; 24 February 2011, 12:28.

Comment

• reciteste postu de sus , ca am editat .
            Cuplul nu se pierde , doar il ai mai sus in ture , exact asta te ajuta sa accelerezi pana in capat si sa nu se gatuie masina la 5500-5700 .
            Daca vrei cuplu jos , nu vorbim de nicio performanta , vorbim de facut ca la o masina stoc .Ca mai mult cuplu ma indoiesc ca o sa obtii )
            Si banuies ca esti constient ca , cuplu jos inseamna dezavantaj sus in ture ,deci ii faci un downgrade pentru carat cartofi ?)
            Last edited by Cristi_Xp; 24 February 2011, 12:32.
            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• da da am citit. nu se pierde stiu. urca mai sus in ture.

dar cum ramane plaja de la 2000 la 3000 in urma urcarii cuplului mai sus ? asta ma intereseaza

putem sa comparam alea 2 valve de evacuare pe care16v le are in plus fata de 1.6 8v ? s a mutat cuplul maxim cu 750 rpm mai sus dar in acelasi timp s a marit pe toata plaja.

- 16v are la 2000 135 Nm mai mult decat are 1.6 la 3000 unde are 128 maxim
              Last edited by alessandro; 24 February 2011, 12:40.

Comment

• Treaba asta cu pierdutul cuplului la ture joase nu ar fii o chestie de dezavantaj, daca vrei sa o calci si sa faci o depasire oricum o calci TARE ca altfel nu ai cum... si in plus de asta nu stiu de ce vreti cuplu la ture joase 2000-2500 altii zic ca e subturat un benzinar la turatia asta. Cuplu maxim la turatii mai ridicate exista si la benzinare stok gen 4000-4500 tr/min.
                Pana la urma, cu cuplu de jos sau de sus cu,care se ia mai repede suta?

Comment

• logic ca ala care are mai mult cuplu sus. ca din asta se nasc caii.

pleci de pe loc la 3500 si o tii numai intre 6000 si 4500 unde ai cuplu

Comment

• Cu consumu cum e? Ca benzina se scumpeste nu se ieftineste! Banuiesc ca daca trebuie sa mergi doar intre 4500 si 7000 rpm nu e prea placut.

Si o alta parere a mea e ca daca la admisie nu faci nimic maresti traseul de evacuare degeaba. Daca intra aceeasi benzina in pistoane nu face mare lucru doar daca iese mai repede.
                    Last edited by Alin0007; 24 February 2011, 14:20.

Comment

• La admisie in sensu sa maresti canalele de pe chiulasa, o admisie metalica, un copr marit astea da se merita.
                      Nu un filtru sport si am admisie tunata.
                      AG 16 Y M A

Comment

• Originally posted by Alin0007 View Post
                        Cu consumu cum e? Ca benzina se scumpeste nu se ieftineste! Banuiesc ca daca trebuie sa mergi doar intre 4500 si 7000 rpm nu e prea placut.

Si o alta parere a mea e ca daca la admisie nu faci nimic maresti traseul de evacuare degeaba. Daca intra aceeasi benzina in pistoane nu face mare lucru doar daca iese mai repede.
                        tin sa te contrazic , am avut 3 incercari esuate cu filtre sport , nici una nu ma multumit incat sa le las sa faca treaba.
                        sunt pe admisia stock cu traseul pe 50" , unde sa simtit de cand am plecat de la atelier , unde am facut traseul.

Comment

• Pai nu ma refer doar la filtru de aer. A zis Alin mai sus ce vroiam sa spun. Sau un compresor!

Comment

• Originally posted by CataFOF View Post
                            tin sa te contrazic , am avut 3 incercari esuate cu filtre sport , nici una nu ma multumit incat sa le las sa faca treaba.
                            sunt pe admisia stock cu traseul pe 50" , unde sa simtit de cand am plecat de la atelier , unde am facut traseul.
                            da tu ce ai ma , avion de mergi pe 50" ? )
                            Alin0007 motorul face un efort ca sa iti impinga gazele alea alea prin catalizatoare si tobe sucite ,cu cat le scoate mai repede cu atat mai bine .

Comment

• pentru un motor de 1600 cmc cu cat intermediara si finala diametrul maxim pentru o plaja de cuplu echilibrata este de maxim - 41 mm

ce al naibii de bine au calculat astia de la Dacia.

viteza ideala de exacuare a gazelor este in jurul valorii de 80 m/s. marim tevii diametrul scade viteza.

deci pentru 16v fara cat, intermediara si finala directflow 40 - 42 mm este mai mult decat suficient

pentru cine vrea mai multe detalii knock yourself out

Este posibil ca acest domeniu să fie de vânzare!
                              Last edited by alessandro; 26 February 2011, 12:59.

Comment

• Pai daca tot sti, si nu esti de acord cu ce zice lumea, de ce mai intrebi? Fa ce ti-ai propus, si vi cu feedback.
                                sigpicMy ride

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google