Toba sport logan!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nu am spus ca nu sunt de acord. nu imi place ca pun o intrebare si imi raspund 10 persoane cu 10 raspunsuri diferite.

- toata lumea zice ca trebuie sa ai backpressure pentru cuplu jos. trebuie viteza de evacuare pentru formarea unui vacum ideal de catre inertia aerului evacuat.
    - un cilindru evacueaza iar aerul impins prin tevi lasa in urama lui un vacum care trage gazele arse din urmatorul piston care evacueaza .
    - daca mai exista si intersectare de valve (admisie cu evacuare) vacumul ajuta pistonul sa se umple mai bine cu aer.
    - deci ce ne trebuie pe evacuare presiune ? sau vacum / viteza de evacuare ?

- la 2000 rpm pistonul impinge aerul cu 50 m/s ( de ex ) daca am diametrul evacuarii de 50 mm gazele nu vor mai atinge viteza optima de curgere si astfel pistonul este vevoit sa impinga singur gazele afara

- la 5000 rpm pistonul impinge gazele cu 100 m/s astfel diametrul pe 50 mm face ca gazele sa aibe viteza optima de curgere aprox 70-80 m/s

- pentru cuplu nu trebuie catalizatoare tobe intermediare si alte prostii. doar tevi cu diametre corect calculate nici prea mari nici prea mici, fara sugrumari pe traseu.
    - dovada sta diametrul de 40mm la 16v. orice modificare a acestuia scade / creste performanta in diferite portiuni ale plajei de turatie. asa cum este perfect echilibrat pentru regimuri low si high rpm
    Last edited by alessandro; 26 February 2011, 13:20.

Comment

• pai toata lumea a raspuns ce a simtit el cel mai mult

eu am zis ca intermediara iti trebuie pt contrapresiune si cuplu jos pt oras.
      alin a zis ca el cu serpi nu a simtit lipsa cuplului decat in trepte superioare.
      xp a zis ca pt liniute iti trebe cat mai free flow totul si ca acolo nu te intereseaza cuplul jos.
      fof a zis, si suntd e acord, ca 50 e cel mai bun diametru.

si nu mai face tu atatea calcule cu m/s ca in momentul in care gazele ies din teava de 38 in teava de 45/50 se destind, viteza scade, si pe masura ce se racesc, scade iar.
      sigpicMy ride

Comment

• -pai eu asta zic...nu iti trebuie contrapresiune ! iti trebuie gaze cu viteza de evacuare . nu ajuta cu nimic ca pistonul sa simta presiunea aerului cand evacueaza. ci dimpotriva are nevoie de ceva sa il ajute si sa scoata gazele din el cat mai repede.
        - intr un singur fel iti poti da seama care diametru este bun. pui 40 mm si ii dai zece teste pe dyno. pui pe 50 mm si ii dai 10 teste pe dyno. compari rezultatele si aflii raspunsul. din vorbe nu se poate cu siguranta

la 16v traseul este asa. flansa - catalizator 45mm, catalizator - intermediara incepe cu 45 se termina in 42,

intermediara - finala 40 mm, deci sa scot cat intermediara si finala direct flow cu traseu pe 45 este arhi suficient. poate chiar prea mult. nu am atatea gaze cat sa necesite 50 mm
        Last edited by alessandro; 26 February 2011, 13:32.

Comment

• am facut toate calculele si m am hotarat ce vreau sa fac. mai am o singura dilema.

45 mm sau 50 mm ? tinand cont ca pastrez catalizatorul . dau cu banu' ?

Comment

• Deci te-ai complicat degeaba, ai ajuns tot la concluzia celor de la borla care au facut calculele astea acu 6ani.
            50mm zic eu diametru exterior si interior 48mm.
            borla recomanda pentru 1.4 45mm exterior, 43 interior si pentru 1.6 50mm exterior, 48 interior.
            Eu zic ca pentru 16v e numai bun 50mm cu 48.
            Last edited by al!n; 12 March 2011, 17:12.
            AG 16 Y M A

Comment

• Cine poate sa-mi zica si mie care ar fi diametrul ideal interior/exterior pentru o evacuare din inox cap coada incepand de dupa catalizator, fara finala pentru un 1.5 dci.
              Multumesc anticipat.
              sigpicFast&Furious
              Team CSR
              Logan Club CLUJ

Comment

• nu stiucat de mult castigi la diesel din evacuare. oricum ceva mai mare decat la o benzina ca luam in considerare si aerul introdus fortat de turbina .
                de la 50 in sus. 50 55 mm

@ alin cand zici 50 cu 48 inseamna ca tzeava are 1 mm grosime ?

Comment

• Imi cer scuze, 1.5mm are grosime teava.
                  Merg pe 50mm exterior cu incredere, n-ai ce sa pierzi mai ales ca pastrezi catalizatorul.
                  AG 16 Y M A

Comment

• problema este ca vreau sa merg la sigur. daca o imbulinez ce fac ?

Comment

• ce parere aveti despre carub inox 3? pe 1,6 8v evacuarea stock. Ma intereseaza sa se auda cat de cat normal (infundat si cu slinencer-ul pus sa se auda aproape stock )
                      Logan TAXI http://www.loganclub.ro/forum/logan_...4.html?t=27374

Comment

• Originally posted by alessandro View Post
                        problema este ca vreau sa merg la sigur. daca o imbulinez ce fac ?
                        astia pe honde dupa ce ca nu au cuplu deloc , mai pun si evacuari de 63mm la 130 cp , si vad ca tot merg masinile
                        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• dupa numeroase interventii la Stelco am ajuns la 2 variante.

toba finala de Opel Omega 2.5 TD este 95 % direct flow dar probabil face zgomot

sau toba finala de Omega 2.0 i care este o finala normala si foarte probabil gatuita.

intrebarea mea este : ar merge un silencer pe toba de 2.5 TD ? geometria ei este ca cea de logan. intrare pe 60 pe jos, iesire pe jos

Comment

• operatia facuta azi.

intermediara directa 50mm, traseu 50mm, finala in S simplu 50mm de diesel (gauri de expandare mai mari ca la benzina )

- impresii : consum mai mic. lipsa de cuplu la 1500 rpm. la 2500 pe ud rupe aderenta, lucru ce nu se intampla inainte. si trage mai bine pe treptele superioare 3 4 5
                            - sound placut dar departe de o toba sport, sesizabil mai mult la ralanti.
                            Attached Files

Comment

• dar eu nu inteleg ce vrei de la masina: vrei cai multi, cuplu mare, tobe sport fara sa se auda, consum de diesel...calcule si iar calcule...

Comment

• ce am vrut exact asta am obtinut. sunt extrem de multumit. se simte ca trage mai bine pe toate treptele.
                                - nu stiu cum sa zic. o simt mai aerisita. si se aude exact cat trebuie.
                                - am mers pe varianta asta pt ca era cam singura care permitea imbunatatirea performantelor fara zgomot. mai are varianta 54mm cu intermediara de 60mm dar ceva m a convins sa nu merg cu ele si am gacut bine.
                                - la peste 5000 5500 cand apas acceleratia nu se mai simte asa gatuita si ma baga mai bine in scaun

- consum pantelimon - pta 1 mai - pantelimon 8.4 % acum seara

- exact asta am vrut

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google