Aer Conditionat - Variante

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Aer Conditionat - Variante

Salutare,

Am un logan laureate si un MCV ambiance, ambele diesel. Problema mea este: am o familie numeroasa si vreau sa plec la vara in turcia si prefer MCV-ul deoarece este mult mai confortabil. Marea mea problema este ca nu are aer conditionat, in acest sens am inceput sa sap dupa solutii:
    -sa montez cu piese de la dezmembrari - sub 7-800 de euro nu scap - iese din discutie
    -sa cumpar un fel de lada frigorifica cu ventilator : varianta 1, varianta 2

daca aveti alte variante (decente ca pret) va rog sa imi spuneti.

Daca ati folosit variante gen lazi frigorifice va rog sa imi spuneti daca aceste "sisteme" fac fata.

Multumesc.

mosule cred ca la mcv pentru ca este formatul de break - plafon foarte mare , lung merge un aer ca la microbuze . acum nu stiu daca compresorul este actionat electric sau clasic pe motor , pune mana pe net si cauta cel putin unu dela este nou si in garantie si unele sunt chiar dragute adica foarte subtiri si lunguiete .

Comment

Da pustiu' dar ai vazut cat costa? :-) peste 1000 de euroi :-(, oricum ideea nu e rea

Comment

Aerul conditionat de fabrica are puteri de ordinul KWatt-ilor(mii de watti).

O lada frigorifica de cativa zeci de watti sau chiar 100 de watti nu va face fata.

Vad ca si bugetul este destul de redus, asa ca singurele chestii care imi vin in minte sunt:

1. Izoleaza termic tavanul masinii.
        2. Pune folie pe geamuri ca sa reflecte o parte din radiatia solara.
        3. Imbraca acoperisul masinii in folie alba (in cazul in care masina ta este de culoare inchisa)
        4. Pune in masina cateva sticle de plastic cu apa inghetata la congelatorul din apartament.

P.S. Solutiile 3 si 4 sunt mai nonconformiste dar ar trebui sa aiba un oarecare efect.
        Logan GPL 1.4

Comment

Am gasit roof mount air conditioning (montare pe acoperis) la 427 de dolari 13500 btu, nu stiu cat o fi transportul, inca mai studiez...

Comment

427 de dolari numai aparatu
            200 inca montatu
            50-100 transportu ?!
            Crezi ca se merita .... sunt cativa useri care si-au montat a/c si merge perfect...am prieteni care au logan din 2004 fara a/c si au fost cu ele in germania /franta pe timp de vara si nu au murit de cald...e drept ca mcv e un pic mai mare dar te obisnuiesti

Comment

@Loganu : daca ma costa pana in 500 de dolari montat + piese maine imi pun.
              Nu stiu daca ai copii sau nu (daca ai sa-ti traiasca) dar astia mici sunt mai sensibili ca adultii la caldura, asa ca fara aer nu se poate.

Comment

Sfatul meu: du-te cu berlina. In felul asta scapi de bataile de cap pana atunci cu cautarea, montarea ac-ului si asa ai departe.
                Sau varianta 2: vinde ambele masini si ia-ti un MCV cu ac.
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Salut.
                  Eu am pus Ac-ul asta vara si ma dus cu totul 32mil
                  Eu zic ca am iesit bine.
                  Numai bine.
                  Un Logan----YNG-----
                  Numai bine.

Comment

@AG 23 YNG - la service sau in "cartier"? cu piesele tale?

Comment

Salut.
                      Piesele luate din dezmembrari.
                      Si montajul la cineva(o cunostinta)
                      Numai bine.
                      Un Logan----YNG-----
                      Numai bine.

Comment

Revin cu ideea de a monta aer conditionat pe un logan mcv fara a modifica / adauga piese in "lantul" de distributie si anume:

Achizitionarea de :
                        1.conducte
                        2.vaporizator
                        3.radiator
                        4.compresor de aer conditionat electric 12v + controller: aici preturile variaza de la 400 USD la 600 USD - masterflux, denso si chinezarii

Daca mai sunt alte piese va rog sa adaugati la lista, eventual preturi.

Avantaje:

-nu se schimba / modifica distributia - deci costuri mai mici
                        -compresorul electric creste consumul de carburant cu 5% nu cu 10% ca cel angrenat de cureaua de distributie

Pareri?

PS: hai la multi ani!

Comment

Sa inteleg ca atunci nu ai mai montat?Eu sunt convins ca cea mai rentabila solutie e cea facuta de producator.La aceeasi putere nu are cum compresorul electric sa consume mai putina energie.Trebuie sa ne gindim la pierderile la care sunt supuse piesele din lantul electric.Da ce sa transformam energia de rotatie. motorului in curent sa transportam si apoi sa transformama din nou in energie de rotatie.In scoala am invatat ca randamentul e undeva sub jumatate,o fi crescut intre timp dar tot se pierde.

La asemenea consum o sa trebuiasca sa modifici cel putin alternatorul daca nu vrei sa ai probleme.
                          sigpicPasionat de MCV si natura

Comment

cine vrea aer conditionat cu montaj in jur de 1000 de euro cu montaj cu tot si garantie toata vara
                            Asistenta: RAZVAN YPO - 0726240862 COSMIN CGK - 0767132803

Comment

Originally posted by razvanypo View Post
                              cine vrea aer conditionat cu montaj in jur de 1000 de euro cu montaj cu tot si garantie toata vara
                              Ok, problema este ca masina este in garantie. Asta cum o rezolv?

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google