Eu am pus 4 in serie cu rezistor de 100 ohmi si au inceput sa se arda,cu rezistor de 150 vad ca au rezistat mai mult,cat,ramane de vazut.Precizez ca,cu rezistorul de 150 nu s-a micsorat,vizibil,luminozitatea.
Faruri Dacia Logan "Angel Eyes"
Collapse
X
-
MULTUMIM PENTRU INFORMATII!!!! Oricum e putin probabil ca cei care au facut aceste LED-uri pentru angeluri sa fi pus asa la nimereala niste rezistente acolo fara sa le fi calculat chiar cu o marja de siguranta sa reziste la peste 12 v...O cauza a arderii lor cred ca ar mai putea fi si variatia de tensiune care le scurteaza viata...plus calitatea proasta...etc...oricum...dupa ce mi se ard din ele le dau jos,cumpar niste led-uri de calitate-nichia-si le calculez calumea cu rezistente in serie si le montez pe faruri...eventual iau unele cu unghi mai mare de dispersie ca sa se vada mai uniforme cerculetele...sigpic
Comment
-
Am o nelamurire.mi-am luat pentru angelul cu doua lupe becuri philips blue vision.Inca nu mi-am montat farurile pe masina si vroiam sa vad cum lumineaza si le-am pus pe faza lunga a unui C-Max iar cand am aprin faza a iesit ceva din ele nu stiu daca fum sau abur.becurile nu au nimic nu sunt afumate nu miros a fum.E posibil sa fie iesit abur?Mentionez ca era seara cam acum o ora si becul nu era bagat in far il tineam afara.
Comment
-
Originally posted by alexgame View PostAm o nelamurire.mi-am luat pentru angelul cu doua lupe becuri philips blue vision.Inca nu mi-am montat farurile pe masina si vroiam sa vad cum lumineaza si le-am pus pe faza lunga a unui C-Max iar cand am aprin faza a iesit ceva din ele nu stiu daca fum sau abur.becurile nu au nimic nu sunt afumate nu miros a fum.E posibil sa fie iesit abur?Mentionez ca era seara cam acum o ora si becul nu era bagat in far il tineam afara.
Comment
-
Mam uitat mai bine la LEDurile asta cu care vin angel eyes-urile si am descoperit ca una este o rezistenta, cea albastra iar celalalt portocaliu cu o dunga neagra este o dioda zener care ar avea rolul de limitare a curentului dar pe orice schema ce am gasit pe net este legat in paralel cu consumatorul, asta nu inteleg ca de ce este legat aici in serie. Moartea la aceaste diode vine de la un curent prea mare pe care nul mai poate sa suporte.
Daca tensiunea de alimentare creste la aceasi rezistenta, creste si curentul (legea Ohm), care ucide dioda.
Parerea mea este ca din cauza asta pica cate un LED. Pentru ca nu exista doua diode zener cu fix acelasi valoare, si poate de acea unele pica mai repede altele mai tarziu.
Daca gresec sa ma corectati.
Comment
-
Originally posted by alexgame View PostAM pus becurile pe farurile angel le-am probat nu a mai iesit nimic din ele.Acum mai astept sa imi iau si pentru faza lunga un set de la philips dar nu stiu ce sa aleg.Tot Bluevision sau Visionplus?LOGAN--> <--TOYOTA
Comment
-
Kovy cred ca ai dreptate...uite o poza cu un led de pozitie luat din vitan...e led de 8 mm...iar faza cu limitarea curentului la 20 mA cat are un led obisnuit cred ca se poate rezolva mai elegant cu un stabilizator facut special pentru asa ceva si care se gaseste...este cel din poza atasata.sigpic
Comment
-
Originally posted by Dragman View PostKovy cred ca ai dreptate...uite o poza cu un led de pozitie luat din vitan...e led de 8 mm...iar faza cu limitarea curentului la 20 mA cat are un led obisnuit cred ca se poate rezolva mai elegant cu un stabilizator facut special pentru asa ceva si care se gaseste...este cel din poza atasata.
Comment
Comment