cel mai bun mod de a mari puterea motorului

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ce zice el ce pricepi tu
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• cristi, la 5000 de euro, faci k4m sa ia 18000rpm, dar atat. un motor care nu e fabricat pt asa ture, nu-l faci sa si tina. si mai e ceva, you can go the easy way, or you can go your way. pt unul care nu-i fan turbo, aspiratorul e mama si tata motoarelor. iar faptul ca mai sunt nebuni care scot 240cp din 1.6 aspirat, cu restrictor pe admisie, arata ca se poate.
      alex, nu dispera ca f1 va avea 1.6T, a mai fost acum 30 de ani asa, cad jean todt era sef la peugeot si o masina de-atunci avea 1300cp din 1500cmc. masina lui tata jean, un 205t16, motor de 1.7T, 500cp. asta si cu vatanen trebuiau sa ajunga sefi la FIA acum 20 de ani si sa nu-i dea nimeni jos de-acolo.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• n-am zis ca nu se poate , am zis ca nu e de viitor .Ca sa iti dau un exemplu , mie nu imi convine sa dau 1000-1300 eur pe niste axe + 300-400 pe soft + distributie + montaj din care sa nu iau nici 5-10 cai .Nu-mi convine nici sa dau 700 eur pe pistoane + 500 euro pe manopera + cateva sute de euro pe garnituri,uleiuri , lichide + soft pentru alt maxim de 5-10 cai cu benzina de curse si avans blana .Singurul lucru care merita banii in raport cu ce se castiga sunt ITB-urile pe un motor stoc ) , restul de modificari le faci daca nu ai ce face cu banii ,cal cu cal se fac 6cai frumosh .
        De curiozitate, clio s1600 ce raport de compresie are ?dar date tehnice, nu pareri )
        I wrote an email to renault sport some years ago with this questions and got an answer.

"Oliver,

AS enhenced the Renault K4M engine is, to tune it from 110 HP to 220 HP is a big challenge !!

The FIA regulation on the S1600 categorie concerning the engine relies on the following statements:

- single throttle box with a max diameter of 60 mm
        - max engine revs : 9000 RPM
        - to keep the original valves diameter
        - no modification on the oil and water pump
        - Compression ratio : The maximum compression ratio is 13/1.
        - Valve timing and valve lift : Variable systems are prohibited.
        - Variable geometry intake and exhaust manifolds are prohibited
        - titanium and magnesium are prohibited.
        - The head intake and exhaust holes can be increased in dimension by only 4%

What we have doneon the engine:

- The K4M bloc has not been modified (nor bore and stroke)
        - the crankshaft is extracted from the Renault K9K standard engine !!!
        - the crankshaft bearings are specific for heavy duty
        - the conrods are specific (machined from solid with Renault K9K bearings)
        - the pistons (specific shape) are aluminium forged
        - Intake and exhaust ducts of the cylinder head have been polished to improve their permeability.
        - Of course the camshafts are specific (machined from solid for the rigidity), also the valves and springs.
        - Because of the high engine max rev, we have redesign the rockers and hydraulic bumps but keeping the same concept (rocker with bearing and spherical contact between the rocker and the bump; the hydraulic height adjustment of the rocker bump has been cancelled to prevent the bump from pumping up).
        - We have particularly paid attention to the acoustic adjustement between the air intake manifold and the exhaust line in order to optimise the compromise of the torque diagram (for tarmac and gravel use)
        - the flywheel (steel machined from solid) has been lightened to reduce inertia.
        - The ECU (specific to racing) is from Magneti marelli (MF4M)

Because of the modern design of the Renault K4M engine, we are confident in having one of the very best S1600 engine today !!

Sorry, but we don't have any picture of the engine at the moment.
        Maybe in a few days.

Best regards,

Jean-Yves HEITZ
        Clio Kit Car S1600 project leader.
        Renault Sport Technologies."

In other words, put again more sporty cams inside, higher compression ratio, shorter and wider íntake manifold, head work, exhaust with more lower back pressure and you will have it. But for this the engine needs to rev up higher which requests additional modifications from mecanical side as described. But I think such an engine isn´t drivable under public road conditions as you won´t have much torque below 4000 rpm...
        sariti cu vilbrochenu de 1.5 dci pe k4m
        Last edited by Cristi_Xp; 13 October 2011, 23:25.
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

• pun pariu ca or sa apara

in alta ordine de idei asta ar fi o idee buna pentru Valentin VRN daca citeste aici.

cel mai mult mi a placut asta : " - We have particularly paid attention to the acoustic adjustement between the air intake manifold and the exhaust line in order to optimise the compromise of the torque diagram (for tarmac and gravel use) " e sick rau

http://www.youtube.com/watch?v=O3RbbWG28HI as putea sa ma uit la asta de 1000 de ori la rand fara sa ma plictisesc
          http://www.youtube.com/watch?v=RuN4L...eature=related zgomotele de la inceput sunt ......
          Last edited by alessandro; 14 October 2011, 09:19.

Comment

• io de 5 ani povestesc de arbore, cuzineti si biele de dizal, pt aia cu turbo pe lighean, ca sunt sanse mari sa se pupe, sorin si xp, mai mult ca nu, ca nu sunt la fel. unii "mecanici" sigur nu merg, nu se potrivesc. nu s-or potrivi cum viseaza unii, dar se pot pune si se pare ca asta-i calea de urmat. bine de stiut ce scrie mai sus.

ps: masina asta am vazut-o "live" la raliul banatului, etapa de dinaintea accidentului de la raliul cu filmuletul. locul 2 la general, singura aspirata de 1.6 2WD intre o armata de 4WD 2.0 turbo. incredibil cum mergea de tare si cat de bine statea pe drum... http://www.youtube.com/watch?v=_92Nb2u_snQ
            Last edited by Seba; 14 October 2011, 23:33.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Din cate imi aduc aminte MCD are cuzineti de dci.De cand a patit incidentu cu arborele si la rectificat a trebuit cuzineti putin mai grosi si s-au nimerit de dizel.
              Nu bag mana in foc, dar asa imi aduc aminte
              AG 16 Y M A

Comment

• @ seba la 800 900 KG si 200+ cai cat o avea ...rupe. cand ajung in franta am unde sa vad una retrasa din activitate si facuta cat de cat road legal. e usor imbunatatita fata de varianta rally adica are ITB uri si distributie variabila si rapoarte stock. e ceva mai omeneasca pe ture joase.

Comment

• Originally posted by Seba View Post
                  cat despre suprematia turbo, daca e s-o luam la bani marunti, ti se pare ca un motor de f1 e turbo? ala e NA, natural aspirat. are 2.4 litrii si 600Nm si de la 8000 la 18000rpm urca cum urca un turbo de 2 litrii de la 4000 la 5000rpm. mai da-l dracu de turbina, aia e pentru constructorii incapabili sa faca un motor calumea
                  Sunt aspirate fiindca nu au voie sa puna turbo, nu o poti lua drept argument. Cand aveau turbo, dupa cum stii, BMW scotea si 1000 CP / litru in calificari si cam domina. Acum o sa treaca iar pe turbo, care e viitorul imo. Apropo, nu au 600NM, au mai putin, mult mai putin de fapt, cam 300 NM. Daca ar avea 600NM, la turatiile alea ar obtine mai multi CP decat au de fapt. Plus ca e cam greu sa scoti peste 200 NM / litru la un motor aspirat, de aia se recurge la turatii sa obtina puterea.

Turbo este pentru constructorii inteligenti, performante mai bune, consum mai mic. De aia trec toti acum pe motoare mici si turbo, chiar daca in trecut aveau motoare mari aspirate, unele chiar de turatie (vezi M5).

La tehnologia de azi, cred ca ar putea obtine si 1500 CP / litru cu turbo daca nu ar avea nicio restrictie dar nu o sa se apropie de cifra asta tocmai din cauza regulamentului, multe tehnologii si materiale fiind interzise (si in cazul S1600 se mentioneaza de exemplu ca magneziu si titanul sunt interzise, anumite tehnologii interzise si asa mai departe).
                  Last edited by Shakar; 15 October 2011, 18:06.
                  '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Originally posted by Seba View Post
                    io de 5 ani povestesc de arbore, cuzineti si biele de dizal, pt aia cu turbo pe lighean, ca sunt sanse mari sa se pupe, sorin si xp, mai mult ca nu, ca nu sunt la fel. unii "mecanici" sigur nu merg, nu se potrivesc. nu s-or potrivi cum viseaza unii, dar se pot pune si se pare ca asta-i calea de urmat. bine de stiut ce scrie mai sus.

ps: masina asta am vazut-o "live" la raliul banatului, etapa de dinaintea accidentului de la raliul cu filmuletul. locul 2 la general, singura aspirata de 1.6 2WD intre o armata de 4WD 2.0 turbo. incredibil cum mergea de tare si cat de bine statea pe drum... http://www.youtube.com/watch?v=_92Nb2u_snQ
                    problema e alta ... daca bore si stroke raman la fel la s1600 ca la k4m stock , atunci ori vilbrochenul de k4m e identic cu cel de k9k ori trebuie confectionate biele care se potrivesc strutocamilei.

Comment

• stroke ul este la fel la K4M si la K9K 80.5

nu cumva bielele la s1600 sunt modificate ? mai rezistente ? adica eu asa as vedea piston boltz bielav totusi are 220 230 Nm

trebuie vazut daca pistoanele au aceiasi distanta intre ele la 1.6 si la dci. se poate verifica cu distanta dintre bujii ?
                      Last edited by alessandro; 15 October 2011, 21:21.

Comment

• pai iti dai seama ca nu merge 9000 rpm cu biela stock )
                        Citeste acolo ce au scris aia
                        the conrods are specific (machined from solid with Renault K9K bearings)

Comment

• deci biela este mai rezistenta dar cu exact aceleasi cote ca si K4M sau K9K ?

daca masor distanta inte 2 bujii ale mele ... si este egala cu distanta dintre 2 bujii de diesel inseamna ca pistoanele au aceiasi distanta intre ele nu ?

ma duc zilele astea in reprezentanta si cer biela si cuzineti de 16v si k9k

si ca sa fiu on topic am gasit un nene care a lucrat in 23 august. facea axe cu came la locomotive, rectificari axe pentru auto etc etc. imi ia 800 lei / 2 axe porblema este : or fi bune ? mi le face la cote la grade tot ce vreau. sau sa ma calmez cu axe homemade
                          Last edited by alessandro; 15 October 2011, 21:49.

Comment

• Merita sa incerci. SGM facea axe la comanda de la 0. Asa stiam cand avea vechea Dacie.
                            4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

Comment

• am ramas usor surprins ca a inceput cu date tehnice si ma cam lasa in urma. sa o faca de 250 pe admisie de 240 pe evacuare sa comprime motorul sa dea cuplu nu stiu cum ca nu am inteles bine ca vorbeste distorsionat. ideea e ca a mai facut pentru Cielo Supernova si Dacii la greu. 800 lei nu imi vine sa ii arunc pe fereastra. cine stie ce balauri imi face de crapa pe acolo ceva. aaa si de 800 lei s a laudat ca le face si nu stiu ce tratament termic pentru rigidizare si rezistenta... adica ?

Comment

• merita incercat ...
                                ideal ar fi fost daca ai fi avut un set de catcams si ar fi copiat dupa alea.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google