Distantiere roti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Interesantădiscuție!
    Din experienta mea de doi ani am observat următoarele:
    Am un set de jante de aluminiu pe care le folosesc vara cu caucuicurile michelin de vara stoc. Sunt rial și diferă et-ul în sensul că scot roțile mai în afară exact la limita aspectului plăcut(nu depașesc aripa). Am observat o stabilitate mai bună, dar si sunetele peste denivelari sunt mai puternice (in genul opel astra cu hayon). Am pațit de două ori o tendință clar subviratoare spre Predeal și spre Oradea când pur și simplu eram virat dar fața refuza să urmarească roțile (poate era și viteza de vină).
    Concluzie: sunt și plusuri dar și minusuri. Dacă nu exagerezi este ok.
    P.S. La 25000 km pivot inferior stanga cu joc! Poate fi un efect al acestui et.!?!

Comment

Acum am citit si eu ...Pana la urma distantierele merg mai bine cu arcuri sport ziceti voi,dar care e latimea optima pt logan? Intreb pt ca ma bate gandu la unele.

Comment

Salut!
        Am citit cam tot ce scrie aici despre distantiere si mai am o intrebare: prin schimbarea ecartamentului (marirea lui) nu creste si rezistenta la rulare adica consumul?

Comment

Pai de ce, suprafata de frecare(rulare) - de contact a gumei, ramane aceiasi cu/fara distantiere, in cazul acelorasi gume.
          sigpicMy ride

Comment

da' in general, cine se gandeste la distantiere, se gandeste si la roti mai late, iar atunci rezistenta la rulare creste, intr-adevar. oricum, diferenta la consum e nesemnificativa pt niste gume de 195, sa zicem, in locul celor stock de 185.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Da eu ma gandeam si la cauciucuri mai late. Oricum sunt de parere ca daca pui distantiere trebuie sa pastrezi raportul constructiv al dimensiunilor puntilor fata-spate. Adica sa nu le inversezi in speranta ca vei obtine o stabilitate mai buna. Stabilitatea este data si de pozitia centrului de greutate care e stabilit prin proiectarea masinii si care nu poti sa-l schimbi.

Comment

Originally posted by bigdan View Post
                Acum am citit si eu ...Pana la urma distantierele merg mai bine cu arcuri sport ziceti voi,dar care e latimea optima pt logan? Intreb pt ca ma bate gandu la unele.
                Cel mai bine arata (nu ca am avut eu) cu distantiere de 20 mm (bucata).
                Rotile ies aproape la nivelul aripilor, dar mai este loc.
                Si din spate, ca aspect e clar mai frumos.
                De stabila, e clar mai stabila, oricine ce-a zice.
                Am avut si stiu ce vorbesc.

Comment

Octavian___32 - Merci.Ma gandesc la cele de la H&R ...

Comment

Cat cost un set de distantiere si unde gasesc si eu?
                    SRF TARGOVISTE

Comment

• aaaa, internet?!?

Numai daca intri la sectiunea de anunturi, gasesti cativa distribuitori : Daciashop, coastadeest, si altii.
                      _
                      B 48 C U P - Ligheanul Agitat

sigpic

Comment

• Stie cineva din greseala din intamplare o superoferta pt set distantiere de 5 mm? Varianta cu 39 oiro H&R o stiu. Ceva mai jos decat asta daca stiti.
                        sigpic

Comment

• 5 mm ... ? ce scoti cu 5 mm ? ... ti-am dat un pm cu un nr. de telefon

Comment

• 7-8mm faci dintr-un set de discuri uzate, luate la strung.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Pai nu vreau sa scot roata, daca era dupa mine nu puneam asa ceva pe masina doar ca am o mica problema. Am un set jante incaltate deja si cu cauciacele de rigoare si ating in etrier. Eu cand am probat jantele pe masina aveam discuri simple, intre timp am pus discuri ventilate. Am doua posibilitati
                              1. arunc discuri EBC de 1500 km si imi iau unele pline
                              2. imi pun distantieri de 5 mm cat sa departez janta de etrier.

PS: Seba presupun ca te gandesti la partea interioara a discului, aia prinsa de fuzeta nu?

PPS: Intrebare pt cei din Cluj, ce stiti de baietii de la Alsteel? Am vazut ca produc distantiere din otel si duraluminiu, ma incanta ideea de duraluminiu.
                              sigpic

Comment

• Pai ce te mai gandesti, e ok duraluminiu...

Daca jantele acelea au ET-ul asa mare, eu zic sa faci distantieri cu tot cu inel de centrare, de 20mm bucata, in asa fel incat sa nu mai folosesti inele aditionale pentru jantele respective.

Nu inteleg ce jante ti-ai luat, ca in jantele de tabla de 15" intra discuri ventialte de VAN cu etrieri de VAN...
                                _
                                B 48 C U P - Ligheanul Agitat

sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google