Distantiere roti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sunt Aluline (replica ATS CUP) 7J/ET28 - centrarea initiala era 57 mm si acum e 61mm . Nu am nevoie de mai mult de 5mm. Nu am nici un interes sa imi pun de 20 sa iasa juma de roata afara(exagerez) toate pietrele de pe strada o sa fie pe portierele mele.
    Nu e vb de gandit sau nu, trebuie sa imi iau si o sa iau, dar inainte de a pune orice pe masina prima data incerc sa ma informez si sa adun pareri de la cei care au mai folosit acel lucru.

Table nu am avut niciodata, nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia asta.
    Last edited by yrman; 2 May 2011, 11:00.
    sigpic

Comment

• a vrut sa specifice ca jantele de tabla au ET mare , si nu ating nici in etrieri de VAN , fiind cei mai mari.
      am vazut ca au ET 28 jantele tale , curios totusi cum de iti atinge in etrier.

eu am 7J cu 35 ET si etrieri VAN si nu imi atinge , ba chiar am si umpic de distanta intre janta si etrier.

Comment

• Nici eu nu am crezut ca o sa atinga, dar ating. Nu am la mine poze acum ca va aratam. Unghiul de "aplecare" al spitelor e mai mare si de aia atinge. Macar o roata oi stii si eu sa pun
        sigpic

Comment

• jantele vechi ale mele , tot asa , aveam unghiul de care zici tu aplecat spre etrier.
          acelasi ET si J aveau si intrau la limita , parca erau facute de fabrica.

Comment

• Daca nu gresesc jantele arata cam asa :
            Attached Files
            , sunt cu ochii pe voi !
            :thumbsup:

Comment

• Fiti seriosi si luati-va jante de care trebuie...

In alta ordine de idei, incearca cu un disc de frana luat la strung cum ti-a zis Seba, are cam 5mm grosime. E cam cea mai ieftina solutie.

Totusi, ai grija ca pana la 15mm grosime, nu te poti folosi prea mult de butucul de centrare. La 5 mm poti sa te folosesti de butucul masinii, dar pe la 10 mm asa, e cam greu Am patit-o eu
              _
              B 48 C U P - Ligheanul Agitat

sigpic

Comment

• Ai dreptate dani .....de aceea o si zis seba ....ca aia ar fii varianta cea mai ieftina ....gandindu-se ca yrman initial o zis ca varianta cu 39 euro H&R ii scumpa ....si se gandeste la un pret cat mai acceptabil .
                sigpic

Comment

• yrman, jantele au fost reconditionate sau asa le-ai luat? E ciudat totusi ca ating... nu ar fi trebuit.
                  sigpic

Comment

• @TM80MAT nu am zis ca e scumpa, doar ca o stiu deja, ideea era daca are cineva un pont sau o idee mai ieftina, daca se poate de ce nu, mai ales ca alea au deja inel de centrare si asta ar insemna ori sa le tai inelul o sa mai iau din jante.

@Dani - jantele le am deja, am si cauciucurile urcate pe ele, echilibrate numai bune de pus pe masina si dat blana.

@FLORYN - cum le stii tu pe toate, exact asa arata difera culoarea si nu au capac.

Cu centrarea stiu ca o sa ma folosesc doar de butucul de centrare al masinii, prinde din el cam 5mm, ma gandeam sa imi fac la strung un supliment de centrare dar pe interiorul butucului, in forma pistonului de la etrier, janta ma mai lasa vreo 2 cm si cu inca 1 pe interiorul butucului ar fi destula sustinere suplimentara. Distantieri mai mari nu vreau din cauza motivelor enuntate mai devreme.

am dat niste mail-ul si telefoane si astept niste preturi, va tin la curent, intre timp daca mai aveti idei, sugestii nu ezitati sa le impartasiti cu altii.

@Seba sa iti dea Dumnezeu sanatate ca buna idee ai avut . Am masurat discurile vechi au exact 6mm, maine sunt la strungar cu ele
                    Revin cu info noi dupa operatiune.
                    Last edited by yrman; 2 May 2011, 18:28. Reason: Automerged Doublepost
                    sigpic

Comment

• nu-i ideea mea,e a lui sorin (virtualman) si asa mi-am pus is eu "distantiere"
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• mare atentie cu centrarea rotii, nu lasa acest aspect neglijat... ideea ta cu adaosul in butuc n-are absolut nici o utilitate.

mai cere pareri, insa eu zic ca centrarea solida este un aspect important lla montajul rotii.

succes
                        _
                        B 48 C U P - Ligheanul Agitat

sigpic

Comment

• @yrman -ai sunat unde ti-am zis eu ? Cu strungul nu e de glumit ..o mica abatere si nu e de bine

Comment

• @dsign stiu ca nu e de glumit, momentan nu fac, dar daca se cere o sa incerc sa vad ce iese.

@cosmin nu am mai sunat deoarece mi-a dat Seba ideea cu discurile de frana. Teoretic vorbin nu prea are ce sa greseasca strungarul acolo. Are de facut o taietura in forma de cerc, singura sansa sa greseasca e sa fie strungul descentrat.

pentru cine mai e interesant am primit si urmatoarea oferta pentru distantieri din duraluminiu
                            "Pretul este 115 RON - 2 distantiere g=5mm + 8 suruburi M12x1,5x35.Transport inclus"
                            Last edited by yrman; 3 May 2011, 10:50.
                            sigpic

Comment

• facut distantiere din disc de frana, se potrivesc, roata vine bine. Acum am probleme cu vibratiile. Am asa pe la 80-90 in frana de motor intre 120 si 140 in acceleratie in rest... totul lin si frumos, mai ales peste 160.
                              Attached Files
                              sigpic

Comment

• Nu vreau sa scriu prosti , dar din ce stiu eu , vibratiile astea apar din cauza ca jantele tale au un ET nepotrivit la suspensia actuala .
                                Probabil dupa ce schimbi suspensia , isi vor reveni.
                                , sunt cu ochii pe voi !
                                :thumbsup:

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google