ma intereseaza si pe mine pt schimbarea culorii in bord de cate leduri este nevoie si ce dimensiuni?
Intrebati-ma Orice Despre Dacia Logan,in Special De Tuning Si Vopsit !
Collapse
X
-
-
ce modele mi.ai propune de praguri la logan???vreau sa le dau jos pe cele de plastic,si sa imi pun de fibra,kituite (integrate in pragurile originale)astept pareri......
Comment
-
am fost azi la meridian si am intrebat cum se aplica vopseaua la ei in service (staturi) si a zis ca se dau 3 straturi de vopsea si avand culoare nemetalizata(albastru marin) lacul se pune in vopsea .
Este adevarat ca asa se face sau fac si ei economii la material.
Daca o portiune a fost refacuta si vopsita (de la tabla) langa o bucata de rugina cat timp ar lua sa se intinda pe partea proaspat vopsita?
Exista vreun test in care sa demonstrezi ca stratul de vopsea este foarte subtire si ca s-a facut rabat de la calitate?
Comment
-
deci sa-ti explic cum sta treaba ca vopseaua: albartu marin de care vorbesti tu este o vopsea bicomponenta sau in termeni 2K adica vopseaua din fabrica are lac sau mai bine spus luciu, mai exista si vopseaua 1 component sau baza, deobicei este metalizata dar sunt si culori nemetalizate in baza, peste care se aplica lac, deci cei de la meridian ca sa te faca sa intelegi au zis ca baga lacul in vopsea, dar nu e asa, vopseaua are deja lac.
ca sa poti verifica stratul de vopsea exista un dispozitiv special care masoara stratul de vopsea
cat despre rugina daca cureti bine locul, si aplici peste locul curatat un filler apoi vopsea nu mai se extinde
Comment
-
si se dau doar 3 straturi de vopsea? toate straturile au acel luciu?
La mine au gazat pe interiorul unei usi si culoarea e mata adica nu are acel luciu normal si la atingere e foarte aspra.
Ei au spus ca ei au vopsit foarte bine dar avand in vedere ca era langa un loc cu rugina ea s-a extins INTR-O LUNA si pe partea proaspat vopsita ceea ce mie mi se pare imposibil dar pentru acel conselier receptie caroserie i se parea ceva normal...
Imi poti spune unde se poate face un astfel de test a stratului de vopsea si cam la ce pret te duce?
Comment
-
1. sa fi fericit daca ti-au dat 3 straturi de vopsea. Deobicei la tipul de vopsea 2K cum este a ta e deajuns doar doua straturi. si da toate straturile au acelasi luciu.
2. da este normal ca suprafata gazata sa nu fie lucioasa si sa fie aspra la atingere. ti-as explica de ce, dar ar trebui sa povestec mult despre cum functioneaza pistolul de vopsit ;)
3. este normal sa rugineasca si suprafata vopsita, daca locul unde era rugina nu a fost curatat bine, pentru ca rugina "mananca" si pe sub vopsea.
Dar eu nu inteleg ce ai vopsit tu la masina langa un loc cu rugina!
4. Testul pentru grosimea vopselei il poti face la targ la vitan in incinta targului este un autotest.
Comment
-
am avut o vopsire aproape completa pe casco din cauza mai multor zgarieturi. au ramas doar 3 elemente nevopsite(plafon, usa sofer si aripa fata dreapta).
Am fost trimis la meridian sud sa o vopsesc. cand a ridicat tatal meu masina era un viscol de nu se vedea nimic deci imposibil sa poti face o receptie foarte buna.
Masina mai avea o saptamana si termina garantia la caroserie (nu stiam ca mai am asa ceva) si cand au vazut ca am rugina pe aripa spate dreapta au spus ca o schimba pe garantie(pentru a nu munci ei la zona aia). zis si facut. Nesimtiti cum sunt ei au vazut ca pe interiorul portbagajului era o portiune inflorita chiar aproape de margine dar nu au fost la fel de amabili avand in vedere ca nu aveau nimic de muncit acolo si "merge si asa" si au vopsit exteriorul fara sa se atinga de partea ruginita. Intr-o luna de zile de la vopsire rugina a inceput sa se intinda si pe portiunea din fata proaspat vopsita si domnul acela care e la receprtie caroserii a zis ca e normal sa se intample asa, iar eu i-am zis ca mai bine nu o vopsea ca oricum intra rugina in ea.
In fine am facut o sesizare si sper sa o rezolv ca au multe greseli facute. O sa imi fac intr-o zi sa fac catea poze sa vad ce parere ai.
Nuanta au nimerit-o foarte bine, nici nu iti dai seama ca elementele vechi nu au fost revosite decat prin prisma zgarieturilor.
Comment
-
stie cineva sa-mi explice si mie cum trebuie aplicata fibra de sticla pe o suprafata vopsita??
se slefuieste pentru a face priza cu materialul?? care este ordinea aplicarii?? s.a.m.d.Nu intotdeauna ce este frumos este si adevarat, dar nici ce este adevarat nu este intotdeauna frumos.
Comment
-
cata vopsea imi trebuie pentru vopsirea totala unui logan ?
Comment
-
Originally posted by etylan View Poststie cineva sa-mi explice si mie cum trebuie aplicata fibra de sticla pe o suprafata vopsita??
se slefuieste pentru a face priza cu materialul?? care este ordinea aplicarii?? s.a.m.d.
Pt inceput dai toata vopseaua jos de pe tabla,plastec samd(pe tabla e de preferat un polizor)aceasta operatiune este necesara pentru a face masa intre ele.De obicei in prepararea rasinei se adauga cam 2% din cantitatea folosita de intaritor(eu folosesc 4ml/200 grame)iar spre final dai un strat,doua de chit pana o aduci la forma dorita si smirgheluiesti.
Daca te mai intereseaza ceva dai un PM.
Spor la munca
Comment
Comment