Jante-anvelope-suspensie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

oare cum s-ar comporta ligheanu cu gume de 225? incap...mai bine zis...?

Comment

ma fratilor ziceti-mi si mie cu ii cu comfortul ca eu am o groaza de drumuri grele si nu prea as vrea sa ma scuture intruna la fiecare denivelare. cum se simt in masina socurile de la gropi deca pun numai arcuri? merita sa dau comfortul pe aspect?
      http://www.loganclub.ro/forum/masinu...e-t742p11.html

Comment

pai nu dai confortul doar pe aspect, il dai pe o stabilitate imbunatatita a masinii, respectiv plecare de pe loc mai buna, frinare mai buna, viraje mai sigure. Dupa ceva km te obisnuiesti
        _
        B 48 C U P - Ligheanul Agitat

sigpic

Comment

merg pe varianta a doua care mi se pare cea mai viabila. apropo ce model de jante vrei sa achizitionezi?
          Daca aveti moderatori scapati de ai si daca nu aveti sa nu va luati

Comment

Originally posted by RSX View Post
            care optiune ar fi mai buna in opinia voastra pentru un logan, eu probabil voi merge pe mana celei de a 2-a dar...sa aflu si parerea voastra.

1. cumparat jante 15", pus pe ele gumele stock(conti) si cumparat arcuri + amortizoare sport, un pret total de aproximativ 2600-2800 ron.

2. cumparat jante 16", cumparat gume 205/55/16" si cumpart arcuri sport(pt 3cm mai jos), un pret total aproximativ 3000 ron, poate mai putin daca vindem gumele+jante tabla stock
            prima varianta e mai buna ca nu o sa pierzi la demaraj daca ai anumite pasiuni in sange
            eu as alege a doua varianta dar cu anvelope cu talon mai scurt adica 205/45/16"

Comment

la jante pe 17' incap pe fata 235 si pe spate 245 asta la gume cu talon de 45 restu' nu mai stiu

Comment

eu as alege a doua varianta dar cu anvelope cu talon mai scurt adica 205/45/16"[/QUOTE]
                Nu se pastreaza dimensiunile

Comment

Originally posted by silviu_cos View Post
                  la jante pe 17' incap pe fata 235 si pe spate 245 asta la gume cu talon de 45 restu' nu mai stiu

in care vise umede? tu stii ce reprezinta dimensiunea talonului, cea pe care tu o dai ca fiind 45? Iti zic eu: dimensiunea talonului se da ca procent din latimea benzii de rulare, deci 45 asta al tau inseamna de fapt 45% din 235 sau 245

Asta inseamna ca 45 de la un 205 nu va fi niciodata egal cu 45 de la 235. Sa vad eu ca merge un logan cu suspensie -3cm pe astfel de anvelope si eu ii maninc cu dintisorii mei calea de rulare a anvelopei uzate... Atentie: fara sa atinga in carenaje

Sa nu mai zic ca masina abia merge cu astfel de dimensiuni, abia frineaza si mare minune daca mai sta pe curbe
                  _

sigpic

Comment

Ca sa nu va mai certati aiurea... aici gasiti o parere zic eu avizata de niste experti www.dotzmag.com

adica pentru 16" dimensiunile ideale ar fi 195/50/16, 195/55/16, 205/50/16, 215/45/16, 225/45/15

Comment

tre sa si incapa latime de 225...
                      _

sigpic

Comment

Cred ca ar incape 225.
                        talon de 45 la 205 nu vreau, as pierde din viteza maxima(nu ca ar conta) dar pe coclauri m-as resimti, si eu si masina, 205/55 ramane dimensiunea ideala pentru mine, ca rotile stock dp megane

Comment

Ne mai auzim cind o sa-ti cauti carenaje de fata, ca in magazin sunt prea scumpe...
                          _

sigpic

Comment

Dsign imi poti zice se et ai la jante?din suspensie cat ai coborat masina atat fata cat si spate?iti freaca in sarcina maxima?mersi mult

Comment

Nu freaca nimic, cu sarcina si denivelari. Suspensia s-a coborit cam cu 3,5 cm. ET-ul nu-l stiu, sincer. E scris pe undeva, dar nu mai stiu pe unde
                              _

sigpic

Comment

M-am mai uitat...si se pare ca raman pe 15"...mai mult din motive de cost, al anvelopei dar si al jantei.
                                intrebarea e...ce avantaje/dezavantaje ar fi intre 195/50 si 205/50?
                                ca marca toyo proxes sau marangoni zeta linea, personal inclin spre marangoni, se pare ca sunt anvelope bune dar nu prea rezistente dat fiind ca au cauciucul moale, dar oricum eu merg foarte putin asa ca...
                                pretul e cam pe acolo, iar diferenta dintre 195 si 205 e 50-80 lei
                                as vrea ca in max 2 sapt sa le achizitionez, dupaia ramane sa vad ce jante cumpar si arcuri.
                                sper sa rezolv la un maxim de 2500 ron cu arcuri, anvelope si jante, poate chiar mai putin daca aleg 195.
                                si cred ca masina o sa fie destul de joasa, pierzand 2cm la talon si inca 3-4 din arcuri
                                Last edited by RSX; 6 March 2008, 15:49.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google