Schimbarea Farurilor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimbarea Farurilor

Am cautat ceva timp si nu am gasit ceea ce ma intereseaza. Fac apel la cei care au pus alte faruri decat cele de fabrica si intreb :
    1. Au avut probleme cu politia? Adica au fost opriti in trafic si sanctionati pentru asta?
    2. La ITP au fost probleme sau s-a trecut cu mica atentie ...
    3. Exista o cale legala de a fi trecute in cartea masinii?
    4. Montarea unei instalatii de spalare a farurilor ar face treaba sa fie legala?

Multumesc anticipat de raspunsuri. !
    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Originally posted by razvan05 View Post
    Am cautat ceva timp si nu am gasit ceea ce ma intereseaza. Fac apel la cei care au pus alte faruri decat cele de fabrica si intreb :
    1. Au avut probleme cu politia? Adica au fost opriti in trafic si sanctionati pentru asta?
    2. La ITP au fost probleme sau s-a trecut cu mica atentie ...
    3. Exista o cale legala de a fi trecute in cartea masinii?
    4. Montarea unei instalatii de spalare a farurilor ar face treaba sa fie legala?

Multumesc anticipat de raspunsuri. !
    Salut..!
    1.Pai..sa incepem asa....Poti inlocui farurile de fabrica cu unele pt tuning..Faza este ca in codul rutier scrie negru pe alb ca nu ai voie sa montezi autovehicolului alte "lumini" fata de cele omologate de autoritatea competenta..deci aici e posibil sa iei o amenda..ceva..(depinde si de politai)
    2.Daca schimbi farurile..si urmeaza sa mergi la itp ai doua variante : ori o mica atentie...ori le inlocuieste cu cele originale pana dupa ce ai stampila cu itp-ul pe talon;)
    3.Nu este posibil ca aceasta modificare sa fie trecuta in cartea masinii...
    4.instalatia de spalare a farurilor nu o vei putea face ca la volvo..sau alte masini......S-a discutat aici pe forum cateva posibilitati cu executarea unui astfel de sistem.! ...Eu as face o instalatie d'asta cu inca un rand de stropitoare ca cele pt parbriz...bineinteles..furtun, un T-eu de plastic, eventual un motoras mai puternic pt a avea un jet mai tare..
    My turbo lag, give your MPI, a chance

Comment

stiam de ceea ce spune legea. un amic s-a fript ca avea becuri albastre pe pozitii.i-a oprit talonul si l-a pus sa vina cu dovada ca a pus becuri regulamentere in unitate service. a trebuit sa prezinte factura.
      dar ma gandeam ca exista o cale legala pentru aceasta modificare.

Comment

Daca vrei sa-ti schimbi farurile cu unele tuning ,cel mai bine te duci la cei de la rar si ii intrebi daca se pot omologa,ca a fi tu cel mai sigur.bafta
        http://www.loganclub.ro/forum/ct_90_b_u_z-t57569.htmlsigpic

Comment

Cele mai legale faruri tuning sunt cele originale cu lupa in interior, din ce am inteles, pentru ca pe far continua sa scrie Dacia Renault, ai si reglaj din interior si nu are cum sa-ti demonstreze ca nu sunt originale, decat prin faptul ca ai instalatie de xenon
          sigpic

Comment

Iti dai seama cat de idiot trebuie sa fie politistul care te opreste?
            Pentru ca : "Cele mai legale faruri tuning sunt cele originale cu lupa in interior, din ce am inteles, pentru ca pe far continua sa scrie Dacia Renault, ai si reglaj din interior si nu are cum sa-ti demonstreze ca nu sunt originale, decat prin faptul ca ai instalatie de xenon"...
            Deci daca scrie pe far Dacia Renault poti sa pui linistit lumanari in faruri ca nu-i bai

Comment

Off topic

Originally posted by andrei_mircea View Post
              4.instalatia de spalare a farurilor nu o vei putea face ca la volvo..sau alte masini......S-a discutat aici pe forum cateva posibilitati cu executarea unui astfel de sistem.! ...Eu as face o instalatie d'asta cu inca un rand de stropitoare ca cele pt parbriz...bineinteles..furtun, un T-eu de plastic, eventual un motoras mai puternic pt a avea un jet mai tare..

Esti tu asa de sigur?!!!.....trebuia sa cauti mai bine acea discutie depspre montajul stropitoarelor......ca idee, am realizat montajul la -5 grade,si nu s-a mai discutat despre acel subiect,dovada ca s-a putut, si efectuat aceasta operatiune.

Ontopic- poti sa iti montezi alte faruri, care sunt facute special pentru marca DACIA LOGAn, de orice producator european, sau chinez.Singura treaba este la ITP, nu cu politaiul. Legea cu montajul altor lumini, este interpretabila, si nu este valabila in cazul farurilor.
              Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

imi plce ceea ce ai spus. adica ma coafeaza bine dar vreau o trimitere spre lege. sa am cu ce-i da peste bot militianului.
                si eu cunosc persoana care are instalatie de spalare pe faruri si care face treaba. dar vreau o trimitere spre lege.

si off topic am citit un post pe forum despre un coleg care si-a luat amenda ca avea CD-uri pirat in masina. deci radeti si plangeti in acelasi timp.
                Last edited by RAZVAN-005; 26 February 2011, 21:41.

Comment

Uite care e treaba....cand ai cumparat masina, lista cu dotari ai vizualizat-o tu, dar acea lista este doar strict pentru informatia ta. Faza ca tie iti vine masina cu far clar, si tu ii pui cu lupa...politaiul nu are nici o legatura, pt ca nu este stipulata in certificat,sau cartea masinii...sau ca ai oglinzi de berlina, si iti pui de Mcv, sau de autobuz.....iarasi nu este un lucru de stipulat. Ca iti montezi alte bari...gen tuning...iarasi.....mai continuam cu exemplele?? Masina poate sa fie facuta la comanda, cu faruri cu lupa, xenon, kit tuning pe masina......doar in cazul altor marimi de anvelope/jante si vopsea, care sunt trecute in certificat, se poate lua.....dar el, ca organ de militie, nu are puterea/dreptul de a da amenzi sau face gura mare la asa ceva.
                  Iar in cazul farurilor cu lupa...ca si asa asta-i moda......producatorul da un cod pe sticla de far, cod aprobat de uniunea europeana, pentru producere si vanzare a produsului.
                  Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Da , ai mare dreptate.Eu am fost cu angeleyes de la MD la RAR si cel de acolo s-a uitat special dupa coduri , nu au gasit niciunul si m-au respins.
                    Atat timp cat el introduce in calculator codul de pe far si ii apare omologat nu are ce sa zica.
                    Nu stiu daca la cele care au interiorul negru ar comenta poate ne lamureste un posesor.

Comment

Ideea e simpla si testata de mine.Poti pune orice far omologat sau dar sa nu ajungi la rar.Militia te poate opri si pt proiectoare dar iti face nimic daca stii sa vorbesti.

Am fost oprit pentru urmatoarele
                      -proiectoare aprinse
                      -doar pozitii aprinse(erau niste leduri chioare de a trebuit sa se aplece sa se vada)
                      -xenon fara lupa in far original
                      -xenon cu lupa si far tuning

In toate din cazurile au bagat chestia cu legea(si aveau dreptate)dar si eu am spus ca asa a e masina si o sa scriu la observatie ca nu e conform cu realitatea.Orice ti-ar scrie acolo poti face contestatie si cistigi deoarece pina la verificare pui la loc cele originale.Problema este data de drumurile si nervii pierduti.

Am mai fost oprit pentru ledulete albastre la stropitorile de geam si acolo a fost mai groasa deoarece cukoarea albastra e rezervata masinilor de politie dar am scapat cu vorba dulce si scosul lor pe loc.

Acum merg cu niste leduri mai bune(dar nu puternice)si niste becuri colorate albastru de da lunima destul de alba toate in far original.Fac asta pt ca nu mai vreau sa fiu oprit pentru nici un fel de motiv.
                      sigpicPasionat de MCV si natura

Comment

dar pentru montarea in kiturilor xenon in garurile originale ?
                        permite legea asa ceva?

Comment

in legatura cu lupele in farurile stock, nici alea nu sunt legale, deoarece, masina nu a fost prevazuta cu asa ceva din fabrica,
                          si in legatura cu una din intrebarile celui care a deschis topicul, eu am angeluri pe masina de 2 ani, si inca nu m.a oprit nimeni, dar la sfarsitul luni trebuie sa merg la itp, si o sa intreb inainte daca trec cu ele, daca nu, le pun pe cele originale si gata
                          sigpic

Comment

singurele faruri tuning sunt cele de la stret storm si dectane..ele avand e-ul acela de omologare...asta din ce am intrebat la rar
                            eu in schimb am alea de la mega drive am trecut itp-u fara probleme..si cu politia inca nu am avut probleme
                            low....&.....slow

Comment

e cu dus si intors la toate intrebarile...
                              in romania, eu am facut ITp acum o saptamana, si l-am facut la RAR pentru ca nu mai am serie motor
                              asa ca, poti pune ce vrei pe masina, farurile adica, si dectane si street storm etc, toate or avea sau nu acel E si acte sau nu...DAR, la itp sau RAR nu poti face cu ele decat daca ai noroc, daca dai atentie sau daca pui unele stock...cum am facut eu avand lupa in far original...
                              orice schimbi pe masina, chit ca ai acte conforme ( cum am eu la suspensie si filtru aer sport, care cu astea in germania nici nu le trece in actele masinii, avand aceste acte ) cum ziceam, chit ca ai aceste acte si E-urile pe piese, trebuie omologate de RAR ca sa le ai pe masina, iar asta RAR-ul NU FACE
                              nenorocitii...asa ca, in tara la controale ARR si tot alaiul, cu lupele s-au scuzat pe motivul opririi mele, crezand ca am xenon in far cu oglinda, dar apoi vazand ca e lupa imi dadeau drumul...la ITP si RAR, uite ca fara sa dau atentie, direct a trebuit sa le schimb...

cu stopurile la fel, ale mele le-am verificat in germania l;a TUV, dupa codul de pe ele, mi-au zis ca sunt conforme, si is legale ca is din fabrica innegrite, in romania, le-am schimbat cu unele stock ( merci GMV-ule ) si asa am putut trece....

conform legii, poti dar nu poti sa le pui pe masina, poti ca is conforme daca ai acte si etc pe ele, dar nu poti ca nu ti le omologheaza RAR-ul...si uite asa te invart astia dupa bunul lor plac

iar la faza cu leduri albastre sau albastrui pe pozitie, e clar stipulat in lege ca nu ai voie sa schimbi pe masina, pe fata alta culoare decat : alb la pozitie, galben la semnalizare, alb/galben ceata ; pe spate : rosu frana/pozitie, galben semnalizare ( si aici scrie si rosu ) , alb mers inapoi si albastru al treilea stop frana si ceata...

faza frumoasa este ca si masinile de politie nu au voie cu albastru pe pozitie fata, si la ei scrie clara asta, dar cum ei fac legea, au voie...

respect
                              Last edited by bolo; 6 March 2011, 18:17.
                              Life is short...play more!
                              http://www.loganclub.ro/forum/bolo-t4578.html?t=4578

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google