Modificarea Sistemului De Franare.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ham04
    replied
    Interesant topicul asta si totodata ametitor...Eu recunosc ca-s mai habarnist in ale franelor si nici nu ma dau cu masina in drifturi, inainte cand era benzina mai ieftina mai saream si eu calul cu ea, dar de acum nu-mi mai permit. Tot am amanat sa schimb discurile la masina care au ajuns la 10 mm grosime, din cauza ca sunt nehotarat, mi-as pune discuri ventilate si etrieri TRW, mi-as pune ventilate si etrieri de VAN, mi-as pune doar discuri pline de calitate si placute bune. Eu unul nu folosesc masina la limita, iar la cei 8 ani care ii are nu stiu daca se mai justifica vreun upgrade semnificativ. Momentan sunt setat pe discuri pline Brembo si placute Ferodo Premier sau Brembo, e alternativa cea mai ieftina si cred ca cea mai adecvata pt caruta asta. De ramas fara frane cu cele pline mi s-a intamplat o singura data recent, cand am coborat un drum de munte, unde am stat cu piciorul doar in frana, pt ca frana de motor era inexistenta. Nu e faina senzatia aia cand stai cu doua picioare pe frana si te tot duci si asta la viteze mici de 50-60 km/h...dar la mine cred ca buba era de la placutele Remsa (posibil contrafacute) care au prea mult metal in ele si nu fac priza cu discul, de la tamburii spate care au pistonasele un pic gripate si de la discul stock cam subtirel si trecut prin viata. Banuiesc ca daca as fi avut Brembo pline si placute bune nu mi s-ar fi intamplat asta. Oricum Loganul l-am tras pe dreapta in ultimul timp si o sa stea asa pana spre finalul verii cand o sa ma hotarasc ce sa-i pun, in functie de buget ca trebuie sa schimb mai multe la ea, ca a imbatranit caruta.

P.S. Recunosc cand vad etrierul de VAN psihologic ma simt mai in siguranta

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Originally posted by razvanamza
    placutele mele sunt GreenStuff. daca si alea sunt no-name, ferodoaiele tale ce-s?
    Greenstuff sunt expirate. Ferodourile mele se pun pe 205 gti care are decai vreo 120 cai si sub 1 tona.
    Si hai sa nu comparam Ferodo cu ebc ca da cu virgula
    Cum naiba sa nu faca fata etrierii aia la niste anvelope ?
    Repet...pune discuri si placute de calitate

@ lau 845 tati...845

Sent from my XT311 using Forum Runner

Leave a comment:

• lau911
    replied
    premier 485

Leave a comment:

• razvanamza
    replied
    placutele mele sunt GreenStuff. daca si alea sunt no-name, ferodoaiele tale ce-s?

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Originally posted by razvanamza View Post
    fac fata, dar mai greu. cam la fel cum faceau fata etrierii mici pe kormoran.
    eu am Michelin care au ceva mai multa zeama la aderenta, iar combinatia de discuri + placute sunt mult peste ce pot anvelopele.

ia ti discuri Brembo cu placute Ferodo si ai sa vezi ca vor face fata. renunta la discuri no name si placute EBC. sunt de domeniul trecutului, chiar sunt

Leave a comment:

• spire
    replied
    Originally posted by lau911 View Post
    eu am ventilate brembo bax doar cu o placuta foarte dura o sa faca treaba gen ferodo ds performance sau ds 2500 ......daca pui placute normale pur si simplu discu e atat de dur incat le macina
    Multumesc pentru raspuns

Sper sa scrie si cineva care are aceste discuri varianta plina si care sa nu aiba alta modificare ( ma refer sa aiba aceasi etrieri ) .Se pare ca trebuie sa schimb discurile si as vrea sa schimb doar discurile ...nu as vrea sa trec pe ventilate deoarece nu stiu cat mai tin masina
    Last edited by spire; 14 May 2012, 20:21. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• lau911
    replied
    e strigator la cer razvane te dai la coasta ca sa nu faca fata pui frana numai de picior de la 150 sau ce ?

eu am etrieri normali si gume de 195 55 15 bf goodrich si nu ma mai plang ,cand aveam montana se blocau rotile ca la balamuc ma opream in cel din fata (de cateva ori )
    Blocat rotile e un termen gresit =daca sau blocat adio franare de duci sanie

Leave a comment:

• razvanamza
    replied
    fac fata, dar mai greu. cam la fel cum faceau fata etrierii mici pe kormoran.

Leave a comment:

• gr10mmc
    replied
    Am uitat sa precizez ca afara ploua zdravan (siroia apa la vale pe sosea) si ca masina mea are kormorane 0707 pe fata si montana 0505 pe spate (toate au carne pentru a fi legale). Avand in vede si luand in considerare prima imbunatatire la masina vor fi niste cauciucuri NOI premium.[/QUOTE]

...si pe langa asta , pe timp ploios, ai grija ca periodic sa usuci franele prin apasari scurte ale pedalei de frana , astfel incat in permanenta suprafata de frictiune sa fie uscata ! ... valabil si dupa ce treci printr-o baltoaca !

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Originally posted by razvanamza View Post
    acum ca mi-am luat eu Conti EcoContact 3, pot sa spun cu mana pe inima ca terierii abia le mai fac fata. de la 50km/h nu pot bloca rotile, iar la viteze mici parca as avea abs. cu franele stock abia blocam kormoranele. faceti ce vreti cu viata voastra, dar sa nu admiteti ca un etrier mai mare e mai bun.....sa nu mai vorbesc ca multi ar trece de la disc plin la ventilat!
    aia de Van nu fac fata ? imi vine greu sa cred

Leave a comment:

• lau911
    replied
    Originally posted by spire View Post
    Ma refer la aceste discuri
    eu am ventilate brembo bax doar cu o placuta foarte dura o sa faca treaba gen ferodo ds performance sau ds 2500 ......daca pui placute normale pur si simplu discu e atat de dur incat le macina

Leave a comment:

• razvanamza
    replied
    acum ca mi-am luat eu Conti EcoContact 3, pot sa spun cu mana pe inima ca terierii abia le mai fac fata. de la 50km/h nu pot bloca rotile, iar la viteze mici parca as avea abs. cu franele stock abia blocam kormoranele. faceti ce vreti cu viata voastra, dar sa nu admiteti ca un etrier mai mare e mai bun.....sa nu mai vorbesc ca multi ar trece de la disc plin la ventilat!

Leave a comment:

• spire
    replied
    Ma refer la aceste discuri
    Attached Files

Leave a comment:

• spire
    replied
    Are cineva montate discurile pline cu striatii BREMBO MAX ? adica aceste http://www.discuri-frana.ro/detalii-...75_18390_.html
    M-ar interesa cum se comporta ,si cu ce placyte se recomada a fi folosite

Leave a comment:

• razvanamza
    replied
    am vazut ca are ditai etrierii si 407 break. nu-s brembo, da-s mari.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google