If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Atentie La Ce Instalatie Xenon Si Becuri Folositi !
Se procedeaza astel :
1.oprit de echipaj de politie
2.constatat ca ai modificari neautorizate la instalatia de iluminare
3.luat talonul,dat amenda 4.5 mil ,2 mil si in 48 ore...
4.mers la RAR,fara xenoane,obtinut autorizatia respectiva
5.recuperat talon.
P.S nu se pot omologa
MERCI PT RASPUNS M-AM DESUMFLAT TOTAL
PACAT ca am aflat dupa ce am luat "teapa" dar daca tot le voi da jos le dau acum fara alte "bucurii" decat dupa
Se procedeaza astel :
1.oprit de echipaj de politie
2.constatat ca ai modificari neautorizate la instalatia de iluminare
3.luat talonul,dat amenda 4.5 mil ,2 mil si in 48 ore...
4.mers la RAR,fara xenoane,obtinut autorizatia respectiva
5.recuperat talon.
P.S nu se pot omologa
o intrebare pot sau exista becuri xenon ca sa le montez in locul becurilor din proiectoare ( ma gandeam sa pastrez instalatia balasturile si sa schimb doar becurile pt ca becurile actuale sunt mari din punct de vedre fizic ) si daca se merita, cu cat ma ajuta ca proiectoarele le pot aprinde cand vreau si nu ma poate "agata politia"
a auitasem xenoanele sunt de 35W hd4 scrie pe dulia becurilor 6000K si au electromagnet sau cam asa ceva, inainte sa se aprinda se aude un zgomot surd dupa care se aprind,iar la stingere tot acelasi zgomt se aude.
Pentru proiectoare iti trebuie H11.
Nu prea cred ca o sa faca figuri politia,intrucat 6000 k sunt albe,ii cam greu sa isi dea ei seama daca sunt xenon sau nu.Si in decret spune clar ca nu ai voie "lumini de alta culoare sau intensitate" le zici ca sunt de 65W sau 55W cat e voie pe logan,si cam atat
Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Din cate inteleg eu, inseamna ca ,,sticla" farului original e din plastic, ceea ce e cam aiurea. In timp se matuiesc si luminozitatea scade considerabil cu xenon sau fara. Mie imi pare ca lumineaza foarte bine si pe scurta si pe lunga cu dotarea din fabrica.
Din cate inteleg eu, inseamna ca ,,sticla" farului original e din plastic, ceea ce e cam aiurea. In timp se matuiesc si luminozitatea scade considerabil cu xenon sau fara. Mie imi pare ca lumineaza foarte bine si pe scurta si pe lunga cu dotarea din fabrica.
Nu cred ca "sticla" farului de la logan este de plastic pt ca becurile "din dotare" se incing destul de tare" si referitor la gredul de stisfactie al luminilor puse/reglate de producator sunt cam asa:faza scurta pana la 50km/h este arhisuficienta, faza lunga pna la 110km/h cea ce nu stiu cat de multumitor este "la drum lung"
asa ziceam si eu pana cand eram sa "dau de belea" mai explicit veneam de la Bucuresti (90km/h afara ploua ) din fata venea masini si am schimbat din faza lunga in faza scurta , am redus la 65-70km/h si "in ultima clipa " am vazut 3betivi cu sctilele in mana care mergeau alaturi pe marginea carosabilului, am facut fata situatiei dar cu ceva emotii, imediat ce am ajuns acasa am "navigat pe net" ca sa "evit data urmatoare".
Referitor la xenoane te dor ochii ziua ( o lumina albastruie/azur) dar noaptea "vede " pe scurta cu30-40% mai bine ca lunga clasica.( un prieten mi-a zis ca este prea "intensa" lumina ceva gen aparat de sudura.
Xenon-ul nu degaja si nu va degaja niciodata caldura halogenului.Eu am pe cealalta masina xenon de 1 an si am mers noaptea-ziua la greu si nimic.Sustin teoria care spune ca acel logan avea faruri de 100w
la farurile cu xenon lupa TREBUIE sa fie din sticla. am stricat destule faruri la viata mea si am avut curiozitatea sa vad din ce sunt facute. indiferent de temperaturile din far, nu are voie sa se topeasca lupa.ala e plastic ordinar...
la farul normal, oglinda farului e din plastic. mai deosebit dar plastic pana la urma.
salutare eu am xenon pe farurile originale de jumatate de an si nu ma oprit nimeni si se vede foarte bine in talon sau in carte nu iti scrie ce lumina au farurile
Mda...asa am inteles si eu ca nu prea ar fi voie decat daca e prevazut din fabrica...acum nu stiu ce sa zic,detin xenon pe faruri si proiectoare,proiectoarele nu prea le folosesc decat atunci cand nu prea sunt masini pe strada...cat despre bixenonu asta din farurile originale,deocamdata nu am patit nimic cu el si cu politia,dar niciodata nu zic niciodata...
In legislatie scrie clar: " nu ai voie sa aduci modificari la sistemul de iluminat".
Se poate lua de tine RAR-ul inclusiv politia.
Cat despre xenon in lupa, nu scrie nicaieri de asa ceva, insa e indicat sa pui astfel de becuri in lupa pt a nu distruge retina celorlalti participanti la trafic, si drept urmare sa pui atat pe celalalt participant la trafic, cat si pe tine in pericol.
Fiecare face cum doreste, caci a disparut comunismul.
Daca vezi doar TU bine, si esti multumit, felicitari.
Mai multe pe topicul despre bixenon sau angel ayes+xenon.
salutare eu am fost oprit in trafic si m-au intrebat unde le-am montat si eu le-am spus ca la dacia service si au spus ca se vede foarte bine dar nu m-au oprit pt xenon ci la control ei au crezut ca sunt becuri de piata
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment