Motorul meu NU a fost facut de aceeasi persoana. De motorul lui 08Melc s-a ocupat Dan (cel care s-a laudat ca el se baga la asa ceva, si deci urma sa-mi fac eu motorul la el. ) "ghinonul" lui 08Melc a fost ca Sorin (mecanicul care mi l-a facut mie) era in concediu, asa ca Dan a facut motorul singur, strangand totul dupa cotele, ordinea, si la cuplul din manual. Sorin (care a facut la loc motorul lui 08Melc, cu setul de 1.4) stia ca aceste cote sunt putin exagerate, si a strans anumite componente dupa niste valori stiute "din experienta". atat "noul" motor al lui 08Melc, cat si al meu, sunt stranse la fel, cu aceleasi cote, cuplu, etc. "vechiul" motor de 1.6 al lui 08Melc a fost strans exact ca in manual, la care mecanicii de motoare afirma ca e o stransoare "exagerata". combinat cu un piston lovit/stramb/mai uzat, etc, a rezultat bataia aceea, se pare. avantajul meu este ca am desfacut cu mana mea motorul donor, stiind exact ce piese iau, ordinea lor, etc. pe langa faptul ca fost strans dupa experienta, nu dupa manual. Atat Dan, cat si Sorin, au facut la viata lor zeci de motoare, care merg perfect si in ziua de azi, deci eroarea profesionala o putem inlatura destul de usor. Adevarul adevarat despre bataia lui 08Melc il poate sti doar Dan, care a pus cu mana lui, si a scos cu mana lui setul de 1.6 din acel motor.
@Cezar n-are dreptate fiindca setul lui 08Melc a fost curatat inclusiv in prezenta mea. in mod curios, nu am putut asista la curatarea motorului meu, deci culmea, pentru motorul meu nu pot garanta curatarea. pentru a lui 08Melc DA.
Am facut rost de senzor pozitie clapeta din Vitan, asa ca am ajuns acasa cu o clapeta echipata complet. Motorul trage destul de bine, chiar si din 1200rpm, si si-a stabilizat ralanti-ul la 500rpm. de vina poate fi motorasul pas-cu-pas vechi pus pe clapeta mea, sau faptul ca aud un usor fasait langa clapeta (sa fie ceva aer fals pe langa garnitura corpului clapeta la imbinarea cu galeria???).
Motorul se simte putin "gatuit", avand inclusiv axa de 1.6. Ma gandesc serios la un soft de 1.6, pe care sa-l scriu in calculatorul meu. masina se misca mai bine ca inainte!
@Cezar n-are dreptate fiindca setul lui 08Melc a fost curatat inclusiv in prezenta mea. in mod curios, nu am putut asista la curatarea motorului meu, deci culmea, pentru motorul meu nu pot garanta curatarea. pentru a lui 08Melc DA.
Am facut rost de senzor pozitie clapeta din Vitan, asa ca am ajuns acasa cu o clapeta echipata complet. Motorul trage destul de bine, chiar si din 1200rpm, si si-a stabilizat ralanti-ul la 500rpm. de vina poate fi motorasul pas-cu-pas vechi pus pe clapeta mea, sau faptul ca aud un usor fasait langa clapeta (sa fie ceva aer fals pe langa garnitura corpului clapeta la imbinarea cu galeria???).
Motorul se simte putin "gatuit", avand inclusiv axa de 1.6. Ma gandesc serios la un soft de 1.6, pe care sa-l scriu in calculatorul meu. masina se misca mai bine ca inainte!
Comment