If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1 . Poti sa stii ca tie iti dau clasa la orice ora, cu volumul la mine dat cel mult la jumatate.
2.Nu ma intere ce sistem ai tu, kiar nu sunt curios ce casetofon ai tu in masina
3.Rog moderatorii sau cine e abilitat sa o faca, sa ma scoata din concurs
Ia potoliti-va amandoi! Keanu, adi, ce dracu v-a apucat? Ca nu castiga nimeni vreo vila cu 40 de camere. Sau eu nu-s la curent cu premiile? Nu iese nimeni din concurs. S-a vrut concurs, aveti concurs. Si pana la urma voturile sunt subiective, ca la orice fel de scrutin. Asa ca liniste in sala, va rog!
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Evolution daca tu cu ce ai in masina(max 400w) scoti 134.1 db inseamna ca eu numai cu wooferul te fac si nu mai pun si boxele din interior care fata are 200 w.Iti plac filmuletele pe youtube cu aia cand isi rup msinile la 140 db,nu?
ia ziceti daca mai pun un neon in portbagaj mai iau 5 voturi?Ca vad ca asa se voteaza,prieteni,poze si alte treburi care nu au nici o legatura cu sonorizarea.
Ok...Vad ca denatureaza aici discutiile in ultimu hal...
1 : normal ca prietenii voteaza, ei poate, mai mult ca sigur, sunt singurii care au auzit sistemele respective
2 : voi v-ati pus sistemele numai pentru ca este wataj mai mult sau cum?
3 : eu nu am cum sa votez pe altcineva pentru ca nu am auzit cum se aude sistemul respectiv...
4 : sistemul meu e low budget, dar cine l-a auzit a ramas WOW, eu am urmarit sa se auda bass-ul vibrand in masina, si sa nu distorsioneze deloc, asta am reusit si sincer nu ma intereseaza cati db am sau ca boxele voastre fata au costat poate mai mult decat tot sistemul meu!
sincer...Nu stiu de ce m-am inscris, credeam ca se va vota obiectiv, dupa descrieri, munca depusa, poze, si cat de cat dupa cum se stie ca se aud boxele X sau statiile y...
respect!
Eu am propus de la inceput ca la aceasta sectiune sa fie un arbitru pentru ca avem oameni abilitati pe forum.Era cel mai corect si nu mai ieseau discutii.50% voturile si 50% parerea arbitrului.Ei au auzit mai multe sisteme decat noi toti la un loc si pot spune fara sa le auda.
rog moderatorii sa ia legatura cu ei si sa avem arbitru pana la terminarea poll-ului.
Evolution daca tu cu ce ai in masina(max 400w) scoti 134.1 db inseamna ca eu numai cu wooferul te fac si nu mai pun si boxele din interior care fata are 200 w.Iti plac filmuletele pe youtube cu aia cand isi rup msinile la 140 db,nu?
ia ziceti daca mai pun un neon in portbagaj mai iau 5 voturi?Ca vad ca asa se voteaza,prieteni,poze si alte treburi care nu au nici o legatura cu sonorizarea.
din start iti zic ca nu ai nici o treaba cu muzica si nu sti sa faci diferenta intre W si RMS .
Fa un calcul simplu si vezi care e diferenta intre 200 RMS si 200 W si apoi zine si noua cum ti`a iesit calculul.
Puterea am masurato la cel care mi`a pus muzica ca are aparat de SPL si atat mi`a iesit.Eu zic ca a iesit mult din 250 RMS acuma depinde si de masina cum e pregatita.
PS: fie vorba intre noi daca nu prea mergi pe la concursuri si habar nu ai cum se fac masuratorile la decibeli te rog abtinete de la comentarii aberante ca numa iti denaturezi imaginea.NU ti`o spun in ofensa ci doar altadata sa fi mai atent la ce scri.
Ma bag si eu la concurs dar la mine nu e putere ci Sound Quality si decibeli nu am multi doar 134.1
Cam asta e sistemu:
-4 difuri Dragster 75 RMS + 4 twetere legate pe un amplif Aviator 4x60 RMS
-1 tub bass Dragster 250 RMS legat la un amplif Aviator 2x90 RMS
toata masina a fost recablata si urmeaza sa o si antifonez in viitorul apropiat
Uite si niste poze si un film
EDIT: Cristi faci o exceptie si cu mine ?
tu ai scris mai sus,nu?
ai 4 difuri x 75w rms si le ai amplificate cu 4x60 w rms =240 w rms
woofer de 250 w rms amplificat de 2x90= 180 w rms
total 240 + 180 = 420 w rms
vrei sa spui ca la w astia rms ai scos atatia decibeli,intreaba pe oricine vrei,orice cunoscator adevarat iti va spune ca nu aicum sa scoti,de ce?
difuri mult prea mici ca putere
are cumva legatura portbagajul cu interiorul?Nu.Doar daca ai masurat fara bancheta si tot nu aveai cum sa scoti.
stiu masina care participa la emma(daca stii ce e aia) si cu instalatie de 2000 w a scos 144.5 db.Tu te compari cu aia?Nu
realisti sa fim hai sa nu ne jucam cu cifrele
nu ma dau cunoscator dar stiu ce poate o instalatie de 400 w rms
Mai gigi-kent hai ca deja esti amuzant serios de nu
la concursurile de DB Drag se masoara doar puterea wooferului nu si boxele si asa pentru cultura ta generala W nu se aduna cu plus deci nu inseamna ca daca am 4 boxe de 75 w una am 300w ) )
Daca ai observat diametru wooferului ii de 15" deci scoate o presiune mai mare decat unul de 12''.
Chiar nu are rost sa te mint daca vrei ma mai duc la un test si iti si filmezi sa vezi ca 134.1 Db
144.5 ii o valoare cam sub medie pentru cei cu adevarat pasionati de asemenea concursuri.
Nu este important cati w ai in masina ci cum ii pui in valoare.Cea mai buna masina pt Db Drag dupa parerea mea este fiat panda.
Deci inca odata sa recapitulam ca vad ca nu prea ai inteles ce am eu in masina: am 4 boxe dragster fiecare are 75 rms si cu t tweetere legate pe un amplif si mai am un woofer de 250 rms si asta la randu lui legat pe un amplif.
Nu ma intereseaza puterea pt ca la banii care i`am bagat in muzica puteam sa imi iau linistit un woofer de 1000 rms si un amplif pe masura si rupeam masina in doua...Mie imi place sa ascult muzica frumos sa am o calitate a sunetului ridicate sa iti faca placere sa asculti orice fel de melodie
Este o boala la noi in tara toata lumea vrea muzica un woofer daca se poate legat direct pe cas fara nici un amplif si sa fie ceva acolo in spate care sa bubuie sa te auda lumea la semafor cat esti tu de macho si de regula fara sa supar pe nimeni cei de genu aleg magnat.
Configuratia care o ai tu e mai mult de sq nu de spl si sincer nu cred ca ai scos atat.Loganul e berlina si presiunea data de wooder nu ajunde la parbriz ca sa scoti atat.Masina de spl e hatchpack.
ce iti zic eu ca degeaba ai woofer mare,degeaba e puternic daca masina nu te ajuta cu structura ei astfel incat presiunea data de woofer sa ajunga la parbriz unde se monteaza aparatul de masura.Ori ai tinut wooferul langa parbriz,ori ai montat aparatul pe luneta ori nu stiu,dar sincer nu cred.E parerea mea si nu mi-o poate schimba decat un filmulet.Daca e asa ma las de muzica si imi cer scuze public desi nu cred ca o sa fie nevoie
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment