Are cineva desulfator pe masina? Credeti ca merita? Se spune ca ar lungii viata bateriei. Se gasesc desulfatoare gata facute la diferite preturi, dar si kituri gata de asamblat la preturi destul de mici.http://www.ebay.com/itm/12-volts-lea...item20e3b00a65 Ce parere aveti? Cred ca voi monta unul in viitorul apropiat.
Desulfator Baterie
Collapse
X
-
-
Daca il vrei pentru masina , cauta ceva mai comercial.
Daca il vrei pentru garaj, e suficient si un incarcator inteligent (tip Lidl).
Pentru baterii moarte trebuie altceva: cel de care ai intrebat pe alt forum.Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.
-
Nu, la desulfatorul fara bobine, ala cu bateria de condensatori, parca tu erai.
Parerea mea e ca nu ai nevoie de asa ceva, daca folosesti masina cel putin 1 data pe saptamana la drum lung (un 30Km, dar nu bara la bara).Daca lasi masina peste 2 saptamani in parcare, atunci da.
P.S.Pentru incarcare(mai bine zis impotriva descarcarii) s-ar putea folosi un panou solar de mici dimensiuni(exista chiar flexibile) cu P<=10W plasat ca parasolar + controller de incarcare.Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.
Comment
-
Nu eram eu. Se nimeresc uneori câte 2 săptămâni în care fac unul sau 2 drumuri de 5km doar. La laguna de 1.9 m-a lăsat bateria după mai puțin de 2 ani. Pentru cât costa un desulfator d-ala, dacă lungește cu câteva luni sau un an viata fiecărei baterii, l-as monta. Panou solar as pune dacă as putea sa pun și trapa. Parca nu l-as lasa în geam.
Comment
Comment