Flashtuning Sau Cip-tuning

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Flashtuning Sau Cip-tuning

Tot am citit pe forum de OBD flash tuning si cip-tunning, pentru o crestere a puterii masinii.Cine imi poate explica si mie diferenta dintre cele 2 mentionate, care este cel mai indicat, si daca se poate efectuata de 2 sau mai multe ori la masina.

Imi cer scuze daca s-a mai vb,astept explicatii de la cineva care stie.
    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Salut.

Flash tuning, OBD tuning, si restul denumirilor inseamna acelasi lucru. De fapt aceste denumiri provin de la numele unor firme care fac chiptuning (resoftare). Procedeul in sine este acelasi. Se poate face chip tuning de mai multe ori. Nu este nici o problema.
    Last edited by kristikapa; 8 November 2008, 21:26.
    Resoftari, leduri, activari functii, etc... in Cluj si Maramures.

Comment

sal

In legatura cu acest chip tuning sau remapare...Dintre cei care au facut asa ceva pe masina lor, imi poate spune cineva daca acesti 8-10 CP pe care i-au dobandit la aceasta operatie au marit consumul de combustibil? Yo sincer as crede ca nu pt k nu este o modificare majora si acesti CP in plus ar ajuta loganul sa-si "traga" si mai bine greutatea..

Comment

Din experienta pot sa iti spun ca in urma resoftarii consumul scade cu aproximativ 0.5L % in conditiile in care un schimbi stilul de condus. Unii clienti au observat o scadere chiar un pic mai mare dar la motorul de 1.6.

Comment

Eu am 1.4 MPI..Oricum am auzit si varianta ca ar creste consumul odata cu puterea masinii iar cei care au zis asta au mai spus si ca: "cei care zic ca va consuma mai putin se insala" ,dar sincer asa cred si yo ca masina consuma mai putin dupa remapare...Oricum loganul este prea greu pt motorizarea slaba de care dispune (mai ales pt 1.4 MPI) iar aceasta resoftare chiar il ajuta

Comment

Nu as avea nici un motiv sa mint. Chestia e verificata de mine pe masina parintilor dar si de alte cateva zeci de persoane carora le-am facut resoftare. Nu vorbesc din auzite. Dar sa nu uitam: trebuie sa se pastreze acelasi stil de condus. Daca iti faci resoftare este normal sa te simti tentat sa ii dai talpa mai tot timpul pentru ca simti ca masina poate...De aceea e cam greu sa pastrezi acelasi stil.

Comment

Yo i-am dat "talpa" la loganu meu numai cand am fost singur,daca mai am si pasageri deja se simte greutatea lor dar mi-as face resoftarea asta tocmai pt ca loganu meu este o masina de familie si mai tot timpul este cam plina si as vrea ca in momentele acelea sa traga mai bine, sa am putina putere in plus ca se simte diferenta cu 5 persoane in masina..

Comment

Eu consider ca merita. Cum ziceau si altii: "nu sunt multi cai in plus dar se simte". Ai si AC? De ce nu o faci? Vad ca esti din Pitesti. Din cate am inteles pe acolo sunt ceva baieti care se ocupa de asta.

Comment

Am 1.4 Ambiance...N-am AC si e mai bine ca mai cantarea si instalatia aia ceva..Stiu ca merita da yo astept sa vad daca se plange cineva de remapare adica cum afecteaza motorul pe termen lung

Comment

@kristikapa- sa zicem ca fac o data resofare....Castig acei 10 cai.Si peste un timp mai fac odata resofare,dar la altcineva. Mai castig si atunci 10 cai? SAu doar astae un procedeu pt 1 data??.
                    Inca ceva....Discutiile de mai sus,sunt off-topic.
                    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Remapare: Se modifica datele din calculatorul masinii,si se obtine o crestere de putere.
                      Chip-tuning:Alt calculator, modifica parametrii care ies din calculatorul de fabrica.
                      Last edited by Andrey RS; 9 November 2008, 23:21.

Comment

@cristi3775 Daca faci o data resoftarea castigi o anumita putere, sa zicem 10cp. Daca dupa un timp mai faci o data acest lucru nu poti sa mai castigi inca zece cai. Eventual poti sa pui un soft mai bun sau unul mai slab si o sa observi o oarecare diferenta fata de softul anterior. Oricum la motoarele aspirate fara modificari hardware cresterea obtinuta prin resoftare se invarte in jur de 10%.

@Andrey dci Esti pe aproape... Mai exact resoftarea se face prin interfata de diagnoza a masinii pe cand chip-tuningul presupune demontarea calculatorului de motor, citirea softului si scrierea unuia modificat. Acesta din urma se practica la masinile mai vechi care nu permit rescrierea unui soft prin mufa de diagnoza. Dar ambele metode au ca scop rescrierea softului din calc de motor.
                        Last edited by kristikapa; 10 November 2008, 01:09.

Comment

In Bucuresti e careva care face resoftare si la cati bani?
                          Mai bine sa pui raul înainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.sigpic

Comment

Kristikapa:Dimsport mpi 150e iar dci 250e.

Comment

Preturile pentru membri ai acestui forum sunt mai mici: http://www.loganclub.ro/forum/chiptu...embri-t60.html

De asemenea, avem o alta promotie: pret special pentru primii 5 membri ai forumului, la orice model de Logan fie el benzina sau diesel. Detalii in PM sau YM: obdtuning, va rog.
                              Oferta Chiptuning (remapare) Dacia Logan, Solenza, SuperNova si Duster
                              Dacia Logan - 1.4 ,1.6 ,1.6 16v - 150 lei, Diesel 350 lei - Contact: 0751.194.100
                              www.chiptuninglogan.ro | www.obdtuning.ro | www.anularedpf.ro

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google