Cum Se Aplica Folii Pe Geamuri?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• cum se aplica folia:
    Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.

folia pe geamurile laterale e foarte simplu de pus. insa pe luneta e mai complicat, in partea de sus dar mai ales de jos a lunetei se va increti de la curbura sticlei. acolo iti trebuie un feon industrial de aer cald [300-350grd] cu care sa incalzesti folia, sa se adune si sa ia forma lunetei. altfel raman incretituri pe care nu le scoti. stiu din proprie experienta.

cum se da forma foliei dupa geam/luneta cu aer cald:
    Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.

[in filmul asta folia e modelata pe exterior si pentru observarea mai usoara a demonstratiei]
    Last edited by bro; 4 May 2010, 15:08.

Comment

• Sa traiesti, bro!

Comment

• Bune filmuletele. Pe loganul meu si eu am cumparat folia de la o firma de folii, am dat geamurile jos si am aplicat-o. A iesit bine si fara nici o bula de aer. Am pus si timbrele. In schimb la luneta nu m-am bagat ca am mai incercat si e mult de munca. Cu luneta am fost la ei la atelier si a iesit perfect plus ca mi-au stampilat si autorizatia. Spor la aplicat folii baieti!

Comment

• mai nasol e ca foliile astea din piata gen 10ron/sul sunt subtiri si destul de greu de manipulat. recomand 2 perechi de maini la geamurile din lateral, care sa tina de fiecare colt al foliei, ca sa nu se ruleze. altfel o strici. la luneta e nevoie chiar de 3 oameni pentru a o introduce in masina in siguranta si relativ usor.

Comment

• Alea la 10 lei sunt si proaste si se si decoloreaza in 3-4 ani. Ce am pus eu era de firma si groasa. Se cunostea diferenta. Plus ca astea de 10 lei poti sa le rupi si cand scoti apa de sub ele cu racleta. Eu am mai patit asa la unele masini.

Comment

• de acord cu tine, insa nu multi s-ar incumeta sa experimenteze un montaj propriu, in fata blocului, pe o folie omologata, deci scumpa. pe cand cu foliile astea ieftine te poti juca toata ziua, se rupe una, pui alta, pana inveti. nu e paguba.

ps: nici foliile ieftine nu se rup asa usor, am dat cu racleta pe ele destul de apasat si nu s-au rupt. dar pot aparea zgarieturi fine de la racleta.

Comment

• si daca vrei sa o dai jos de pe luneta nu se desprinde de ea incalzirea?

Comment

• Nici gand sa se desprinda incalzirea. Si nici eu nu recomand in fata blocului. E prea mult praf, soare si mizerie. Eu am efectuat operatiunea la tara in garaj.

Comment

• ok am inteles multam frumos de informatie cred ca am sa pun si eu

Comment

• Grija la luneta cand tai folia dupa forma lunetei sa nu apesi tare sa tai si dezaburirea. In rest, mult noroc!

Comment

• Originally posted by Alin0007 View Post
                        Grija la luneta cand tai folia dupa forma lunetei sa nu apesi tare sa tai si dezaburirea. In rest, mult noroc!
                        o tai pe afara si apoi o montezi. vezi sa o pui la umbra si sa ai grija la praf. nu uita sa uzi bine geamul cu apa si sampon chiar si folia inainte de aplicare pentru a putea sa o asezi bine.

PS: kostache stiu ca la voi in calarasi aveti baieti care pun folie.
                        Nu-i bai...

Comment

• dupa cum se vede si in filmulete, taierea foliei se face pe exterior. pasii sunt in felul urmator:

1. se curata bine-bine luneta cu apa si sapun si pe dinafara si pe dinauntru, se sterge, apoi se umezeste din nou cu solutie de apa+sapun lichid dintr-o stropitoare [de la solutii de curatat geamuri].

2. folia se umezeste si ea [inca nu se desprinde suprafata de protectie de cea aderenta!!!] si se pune pe exteriorul lunetei cu suprafata de protectie deasupra.

3. se intinde bine cu racleta pe geam, cu miscari dinspre centru spre margini, se urmareste scoaterea intregii ape de dedesubtul foliei inca nedeschise.

4. la margini, unde se increteste, se incalzeste cu feon-ul industrial [nu incercati cu feon simplu de par pt ca nu e destul de puternic/fierbinte], se da forma foliei dupa forma geamului.

5. se taie apoi folia dupa forma geamului cu cutter-ul. deci nu ai ce fire de incalzire sa intrerupi, taierea se face pe exteriorul sticlei.

6. cu folia astfel modelata si decupata, se desprinde suprafata protectoare de pe ea, ramanand doar suprafata adeziva.

7. se umezeste bine suprafata adeziva [lipicioasa] pentru a aluneca pe geam pe interior si pentru a fi usor de pozitionat.

8. se monteaza pe interiorul lunetei care a fost si ea udata din abundenta imprealabil.

9. se scoate cu racleta de plastic excesul de apa+sapun de sub folie astfel incat sa ramana doar adeziv dedesubt si folia deci sa se lipeasca de geam.

orice repozitionare a foliei pe geam se face inainte de a scoate solutia de apa+sapun de sub ea. doar atunci aluneca pe geam.
                          si folia [pe ambele parti] si geamul trebuiesc udate/stropite in permanenta cu apa, deci sa nu va para rau ca va udati masinile. se usuca. dar e foarte important sa uzi folia si geamul din abundenta inainte sa faci aplicarea finala. folia cu suprafata adeziva trebuie sa alunece pe geamul curat astfel incat sa o pozitionezi perfect, de asemenea racleta trebuie sa alunece cat mai usor pe folia stropita, ca sa nu o zgarii.
                          Last edited by bro; 4 May 2010, 16:06.

Comment

• a si mentionat tipul ca dupa aplicare aparitia bulelor e ceva normal pana se va "usca" folia. e indicat sa o tineti in soare puternic timp de cateva zile pentru grabirea procesului
                            Nu-i bai...

Comment

• Salutare. Daca imi pun folie de-asta ieftina la cineva doar pe geamurile laterale spate fara luneta, si nu e omologata, va fi vreo problema cu politia?

Comment

• Da. Iti vor lua talonul. Pentru orice folie pe geam trebuie omologare.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google