Daca alegi o culoare stupida normal ca nu se vad bine in conditii dificile (ploaie, ceata, etc), de aia masinile cu instalatii xenon OEM au 4300k. Eu becuri din astea am si se vad excelent indiferent de conditii, cu cat se albastreste culoarea cu atat bat mai prost. Cu farurile reglate bine, sa nu bata in pomi nu deranjezi ceilalti participanti la trafic dar sa nu le tii prea sus. Cu faruri reglate prost care bat haotic si/sau ridicate prea mult orbesti si cu halogen si cu xenon, cati halogenati care va dispera pe scurta nu ati intalnit ? Mi-as pune lupe dar sunt scumpe si nu stiu pe cineva care sa le monteze calumea in zona.
Xenon Cu Lupa Sau Xenon H4?
Collapse
X
-
Originally posted by Dany_DNY View PostBi-xenonul in farul stock e ce-a mai tampita solutie ! Pe ceata, pe ploaie si pe zapda, iti vine sa le dai jos sa pui halogenele , plus ca ii orbesti pe cei din fata si nu focalizeaza deloc bine ... pe uscat se vad oarecum bine .
si ptr Shakar cu cat se albastresc cu atat e mai greu perceptibila culoarea ,nu ca bat prost,bat la fel si astea de 4300 si alea de 6000 numai ca diferenta e culoarea lor
prost bate lumina lor ca-s prost reglate farurile
daca treci de la bec stock la xenon se impune un reglaj din cauza dispersiei luminii mai mari a xenonuluui
Comment
-
Originally posted by romeo-alex View Postparerea ta,daca tu ai avut naspeturi pe masina nu inseamna ca e naspa solutia
si ptr Shakar cu cat se albastresc cu atat e mai greu perceptibila culoarea ,nu ca bat prost,bat la fel si astea de 4300 si alea de 6000 numai ca diferenta e culoarea lor
prost bate lumina lor ca-s prost reglate farurile
daca treci de la bec stock la xenon se impune un reglaj din cauza dispersiei luminii mai mari a xenonuluui
Cu lupe este incomparabil mai bine.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
logica e :ca nu percepi lumina data de xenon ,ca sa fim intelesi
ma faci sa rad prietene, darksid3 nu cunosti principiul de functionare al becului de tip "xenonLast edited by romeo-alex; 1 June 2011, 18:55.
Comment
-
Fii atent ce e logic - nu cred ca intereseaza pe nimeni aici detalii despre fizica, optica, ochiul uman, etc. Nu mi-ar fi greu deloc sa postez pe aici lucruri din astea inteligente dar nu cred ca ar fi de mare interes. Ce conteaza este rezultatul in sine - cu cat se albastreste lumina (creste temp culorii) cu atat scade eficienta becurilor, mai putini lumeni. Atat si nimic mai mult.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Originally posted by romeo-alex View Postlogica e :ca nu percepi lumina data de xenon ,ca sa fim intelesi
ma faci sa rad prietene, darksid3 nu cunosti principiul de functionare al becului de tip "xenon
Iluminarea HID nu are la baza un filament ci creeaza lumina prin aprinderea unei descarcari electrice intre 2 electrozi cu quartz aflati in interiorul capsulei cu gaz cu xenon.
Temperatura Kelvin nu are nici o legatura cu temperatura in grade Celsius ci se refera exclusiv la culoarea luminii produsa de bec. Becul este in esenta identic pentru orice culoare si sufera o usoara pigmentare in functie de cerinta si nevoile clientului. Cu cat creste temperatura Kelvin (adica becul este mai albastru) lumina devine evident si mai albastra dar fluxul luminos scade, iluminarea efectiva fiind mai slaba.
Din cauza faptului ca luminozitatea este un arc plasmatic intre doi electrozi (forma e alta decat la un filament), apar probleme de focalizare intr-un far normal. D-aia nici n-ai sa vezi masini cu xenon din fabrica, intr-un far cu totul altul decat LUPA.Last edited by darksid3; 1 June 2011, 19:25.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Pai bre, eu ce am zis mai sus? Am copiat textul ca altfel ziceai ca nu ma pricep eu. Chiar daca repozitionezi becul, lumina care trebuie reflectata este mai intensa decat pentru ce a fost gandit farul stock. Oricum ai da-o, tot nu va fi ok SAU nu cum este in lupa.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by darksid3 View PostD-aia nici n-ai sa vezi masini cu xenon din fabrica, intr-un far cu totul altul decat LUPA.Attached Files
Comment
Comment