If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Una e sa legi lampile la plafoniera (asa cum ai spus initial) si sa iei doar plusul de acolo.
Daca te uiti pe thread ai sa vezi ca schema de aprindere individuala e probata si postata pe forum cred de vreo 3 - 4 ani...
Danilliviu, eu doar am spus ca am facut si eu asa, am folosit exact acea schema, tutorialul concret de realize l-am facut prin fotografiere si explicatii step by step... nu eu am inventat roata... doar arat cum se foloseste corect ;) ...sper sa ajute si pe altiii , nu ăsta e rolul forumurilor ?
Multumesc Glasses. Nu am demontat manerele , am avut spatiu suficient de manevra (am si mana mai subtire ). Ledul este spus in stanga manerului , la aproximativ 1 cm de "balamaua" manerului . Am gaurit din exterior cu spiral de 5.5mm iar ledurile sunt prinse cu superglue. Am folosit leduri de 5mm 12v pe care le-am izolat foarte bine si le-am imbracat piciorusele in tub termocontractabil si plastic topit . In usile spate ai loc sa pui ledul doar in stanga , in cele fata ai loc sa il pui si pe mijloc dar am vrut sa pastrez o oarecare simetrie.
@Glasses!
nu te gandi ca acele led-uri smd fac cinestie ce lumina!
mie mi s-a cam luat de led-urile din comert si vreau sa-mi fac singur!
ma refer la cele din interiorul masinii.
PS: vezi ca un led dintr-ala PLCC, de care ai pus tu, furnizeaza maxim 17lumeni(doar unul, pe banda fiind 3, inmultesti cu 3(logic)).
ca sa faci comparatie, un bec w5w furnizeaza 50lumeni, un bec 21W furnizeaza cam 450lumeni, un bec 220V 100W, furnizeaza 1250lumeni.
Daca vrea Dumnezeu sa castigi la loto, iti da "noroc" si fara sa joci..
si un led de 5 mm cati lumeni furnizeaza? ca ideie. oricum modelul acela il voi monta pentru ca da o lumina mai uniforma decat un singur led montat intr-un colt si in caz ca se arde vreun led se schimba fara sa mai demontezi usa.
si un led de 5 mm cati lumeni furnizeaza? ca ideie. oricum modelul acela il voi monta pentru ca da o lumina mai uniforma decat un singur led montat intr-un colt si in caz ca se arde vreun led se schimba fara sa mai demontezi usa.
vezi ca sunt multe modele de leduri de 5 mm,sunt modele care merg si la 12 v.in functie de calitate difera si iluminarea.ce vrei tu sa pui (banda smd 3528) nu stiu daca o sa te tina 1 an,si daca se arde unu se sting toate trei pentru ca sunt inseriate.daca vrei sa nu ai probleme cumpara leduri nichia si ai rezolvat-o .
tinand cont ca 5m de banda costa in jur de 25-30 ron...mi le schimb de doua ori pe an. las firul mai lung si cand trebuie sa-l schimb trag de el...lipesc alt modul si-l ingramadesc la loc.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment