Izolatie Termica Si Fonica Pentru Usi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Sigur ca l-am udat.Dar nu retine apa,ca este un burete plarticat.si nici macar nu intra apa in el.

Comment

Mersi Cristi de prezentare , poate pui niste poze sa vada si ochii nostrii.
      Eu am gasit la noi in Metro o folie de aluminiu cu smoala lata de 7 cm si lunga de 10 m la 37 ron, dar nu stiu cum se va comporta la vara cand sta masina in soare si se incinge ; la fel si cu prenadez-ul ... nu stiu ce sa zic.
      sigpic

Comment

folia aia ar trebui pusa in portbagaj pe aripi ,in usi dar pe fata exterioara a usii,iar daca ea sta sus pe bloc fara sa se dezlipeasca vara cand cred ca ajunge si la 80 grade nu vad de ce ar avea ceva pe masina
        nu-i prost cine cere ,e prost ala care da!

Comment

Originally posted by Bad_Wolf View Post
          Mersi Cristi de prezentare , poate pui niste poze sa vada si ochii nostrii.
          Eu am gasit la noi in Metro o folie de aluminiu cu smoala lata de 7 cm si lunga de 10 m la 37 ron, dar nu stiu cum se va comporta la vara cand sta masina in soare si se incinge ; la fel si cu prenadez-ul ... nu stiu ce sa zic.
          Iti dai seama cum o sa miroasa in masina la vara cand se incinge smoala aia? De topit nu se topeste.

Comment

Originally posted by Bad_Wolf View Post
            ...dar nu stiu cum se va comporta la vara cand sta masina in soare si se incinge ; la fel si cu prenadez-ul ... nu stiu ce sa zic.
            fiind pe o parte aluminiu, am suprapus 5mm la fiecare imbinare, deci nu prea are de unde sa emane miros de smoala. prin folia de aluminiu nu are cum, iar portiunile de smoala expuse sunt exagerat de mici...
            deci mi se cam indoaie ca o sa fie miros de smoala in masina.
            cit despre prenadez, mirosul persista doar pina se vapora ceva de prin el. deci clar nu o sa miroase.
            dupa ce mi-am izolat masina in interior si am pus la prenadez cu nemiluita, am lasat masina o zi cu usile deschise sa se usuce bine prenadezul. nu a fost prea cald afara si am mai montat totul inapoi pe masina. asa ca i-a fost mai greu sa se usuce imediat. a doua zi am circulat cam 3 ore prin oras si desi era foarte frig, era soare.
            am dat drumul la caldura si dupa vreo 2 ore cind s-a incalzit bine, am inceput sa simt miros de prenadez.
            azi, dupa 4 zile, n-am mai simtit deloc miros. dar a stat non stop usile deschise peste noapte si zi.
            Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Banda "cu smoala" de care vorbiti, este de fapt o banda de aluminiu cu butil (acelasi material folosit la inchiderea foilor de sticla la geamul termopan), folosita in constructii pentru etansari la izolatii. Nu este smoala, nu pute, nu curge, ci are consistenta masticului auto. Este foarte indicata pentru orice lipire in domeniul auto, deoarece este destinata mediului exterior in constructii, care oricum au o durata de viata mai mare decat masinile.
              Apropo de folia de izolatie PPE(polipropilena expandata) cu aluminiu, este de asemenea folosita la izolatii de conducte de frig, unde ar mucegai in doua sptamani daca ar retine apa.
              Eu o am montata ca izolatie termica si fonica la un Logan pickup de noua luni (la pickupul E1 - confort , mocheta din spatele scaunelor este "pusa" direct pe tabla care da spre bena...)

Comment

si uite o explicatie demna de luat in seama. multam detail.
                amu am fost in garaj si am "mirosit" ALUBAND-ul si o fata de usa unde am dat cu prenadez.
                - ALUBAND-ul are un miros, a mastic. dar am lipit nasul de el ca sa-l simt. poate la caldura se degaja mai mult miros. dar nu prea's convins ca o sa lesin in masina de la miros. ba chiar sunt convins ca nu o sa-l simt deloc.
                - prenadezul nu mai degaja nici un fel de miros. am simtit doar mirosul de la izolatie. 80% din pantofii care-i purtam sunt lipiti cu prenadez, deci ar trebui sa simti si acasa mirosul. deci chiar daca o sa se simta, suntem deja obisnuiti
                Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Originally posted by detail View Post
                  Apropo de folia de izolatie PPE(polipropilena expandata) cu aluminiu, este de asemenea folosita la izolatii de conducte de frig, unde ar mucegai in doua sptamani daca ar retine apa.
                  Eu o am montata ca izolatie termica si fonica la un Logan pickup de noua luni (la pickupul E1 - confort , mocheta din spatele scaunelor este "pusa" direct pe tabla care da spre bena...)
                  pii tocmai asta e si problema ,nu respira, daca nu e lipita perfect [nu prea se poate ] intre ia si tabla se va face condens , din cauza ca e hidroizolamt apa va ramine intre tabla si folie si de aici urmarile nu tocmai placute
                  baiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele

Comment

apa nu o sa ramane nicaieri... o sa iasa in cel mai rau caz pe unde a intrat;) nu stiu daca voi stiti ca pe sub manerul de la usa poti sa torni apa cu sticla... vorba vine... in usa... apropo... eu am gasit in usa spate noroi... vreo 8-9 pumni... abia l-am scos... masina din fabrica a avut niste scotch peste gaurile de scurgere si eu nu am stiut. cand am desfacut scotchul a curs 2 litri de apa si dupa aia am desfacut fata sa scot noroiul... mi-am dat seama ca e apa acolo dupa ce am inceput sa o aud cum se clatina la frane... asa ca nu va faceti griji din cauza condensului... ganditi-va cum sa opriti siroaiele de apa ;)
                    sigpic

Comment

@mmaxalb
                      Cu sau fara folie, dupa vreo 25-30 de ani va rugini, asa ca sa nu-ti pui izolatie pentru o viata lunga si zgomotoasa a masinii.
                      Insa daca tu crezi ca o izolatie verticala nu va permite panourilor masinii sa respire, cred ca ai impresia despre Logan ca este o capsula spatiala presurizata...

Comment

incercati sa ocoliti prenandezul, pe langa ca pute vreo 3 zile nu e cel mai bun adesiv, ceva din gama Bison ar fi mult mai bun cam in orice domeniu
                        Last edited by Ciochy; 22 March 2009, 11:20.

Comment

ai incercat tu cu bison?
                          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Cu bison am avut eu lipite pleoapele, pfoai am crezut ca nu le mai dau jos pentru ITP,lipeste al naibi de tare, si se si intareste dupa ce se usuca rau de tot!de aia il dai jos mai rau!(zici ca e piatra):P
                            Recomand si eu cu prenandez de la Moment(la tub)cu se vede si din pozele de pe paginile anterioare,nu miroase si lipeste bine!Nu are rost sa va complicati cu alte chestii, e foarte ok si prenandezul!
                            sigpic

Comment

cel de la moment chiar nu miroase... eu nu am deloc miros in masina. Plus ca nu este nevoie sa dati cu prenandez pe intreaga suprafata a usii ci doar pe extremitati... izolatia poate sa stea f bine si fara sa fie lipita... prinsa doar intre fata de usa si usa insa chinul este mai mare la montaj...
                              sigpic

Comment

pai e mai ok daca sta lipita de tabla, atunci absoarbe vibratiile tablei si creste randament.
                                ca sa nu lipesc direct pe tabla si sa-mi rog mortea daca trebe vreodata sa o dau jos, in plus pe linga geam mai intra praf si alte cele, ma gindeam sa lipesc o folie de nylon pe toata tabla de la usa si sa lipesc izolatia pe ea
                                munca dubla, dar cred ca merita

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google