Daca se pune burete dinala intre fata de usa si tabla nu vad ce rost are sa pui si pe plastic ceva...si ca sa nu se transmita vibratii la plastic,recomand folosirea inelelor MDF pentru boxe.Acestea asigura o fixare mai buna si un suport rigid pentru boxa => mai multa muzica decat zgomot.Spor la treaba!
Izolatie Termica Si Fonica Pentru Usi!
Collapse
X
-
Eu cred ca ar fi utila doar izolarea fonica a plasticului. el este cutia de rezonanta (parerea mea) ce transmite vibratiile la interior. Lipirea pe tabla usii (nu suprafata exterioara ci interioara) restrange posibilitatea interventiei la piesele in miscare (motor de ridicare a geamului, sarmele de inchidere deschidere etc. Sigur, intarirea fixarii difuzorului este utila la transmiterea vibratiei la plastic, dar zgomotul exterior se transmite si prin plastic. Voi incerca sa "lipesc"aluband cu pistol cu aer cald pe un plastic similar cu cel al usii si va comunic rezultatele. inca o data, cred ca plasticul transmite ca rezonator tot zgomotul de la exterior si vibratiile de la difuzoare.
Comment
-
sal
eu am luat din bricostore de la drive bitumband care are pe o parte o folie de aluminiu si am aplicat direct in interior pe tabla!
1.s-a intarit tabla si cand apesi pe ea nu mai intri ca prin paine
2.muzica se aude mai infundat
3.usa este putin mai grea si se inchide mai ushor nu trebuie sa o trantesti k inainte.
4.numai este acel ecou k inainte!
5.am pus si in portbagaj pe semiaripi acolo langa stopuri!
o sati trimit niste poze!! sau o filmare sa te convingi!
am dat 80 de lei pe o banda de 10 m si 10-12 cm latine + una tot de 10 m si 5 cm latime!Last edited by crististreulea; 26 October 2009, 15:42.sigpichttp://www.loganclub.ro/forum/newthread.php?do=newthread&f=6
Comment
-
salut baieti, o intrebare. eu as vrea sa pun doar burete de ala intre fata de portiera si portiera, fara a ma pune pe partea exterioara a portierei, mai mult pentru a indeparta zgomotele. E vreo problema daca nu pun si pe partea exterioara? Ce grosime ar trebuie sa aiba buretele ala ca nu incomodeze fata de portiera?
Ce mastic / silicon sa folosesc pentru fata portiera? ca cel din fabrica nu mai exista.Last edited by opium2100; 25 September 2010, 14:37.Respect!
Andrei (Presedinte Colegiu Arbitri FRAS - Botosani)
Comment
-
savoiu stai linistit nu e chiar atat de izolat sa faca condens...si am si eu o intrebare pentru cine a izolat ca in pozele care au fost puse pe aici si care asculta muzica ceva mai tare daca a reusit sa elimine zgomotele care se aud din portiere de afara chiar si la volum mai mic ...vibreaza ceva pe acolo zdrangane si nu am reusit deloc sa imi dau seama de la ce e....am zis ca o sa cumpar si vopsea din aceea izolatoare si sa dau pe interior la fata de usa pe tabla dar ma gandesc sa nu fie de la macaraua de la geam sau incuietoare motoras ceva si sa nu dau degeaba
Comment
-
Originally posted by danny_finutzu View Postvibreaza ceva pe acolo zdrangane si nu am reusit deloc sa imi dau seama de la ce e....sigpic
Comment
-
Salut!
As vrea sa izolez portierele cu Aluband, dar numai pe partea interioara ( cea dinspre panou - fata de portiera ), fara sa ii mai pun si in interiorul portierei ( pe tabla exterioara). Are vreun efect? Ma refer la reducerea zgomotului de tabla goala!
Si, intrucat Alubandul are rol de hidroizolator, ma gandesc sa izolez si prin portbagaj, intrucat ma dispera partea dreapta, unde se aduna apa. Voi ce parere aveti?
Comment
-
Orice material izolator termic este si izolator fonica in proportie de 0.2 -2%.
Orice material pentru izolatie fonica este foarte bun pentru izolatia termica.
Orice are folie de aluminiu opreste in jur la 2 dB (adica fix pix).
Un material ca sa fie izolator fonic trebuie sa aibe cateva caracteristici:
1 sa aiba fibrele materialului in asa fel dispuse ,incat sa lase aerul (sunetul se tramite prin aer) sa intre in proportie de 50% din materila dar sa nu il lase sa treaca pe partea celalta.
2 trebuie sa aiba o greutate minima de 60 kilograme per metru cub (densitate) pentru frecventele de la 250 la 20000 Hz .Pentru frecventele sub 250 hz trebuie sa aiba o greutate intre 300 si 2000 kg per metru cub.
3 cu cat un material de izolatie fonica este mai subtire cu ata trebuie sa fie mai greu.
Eu cand zic izolator fonic vorbesc de materile care blocheaza sunetul intre 45 si 80 de dB .Cele care blocheaza 10 15 dB nu intra in calcul ca le folositi degeaba.
exemplu de materiale care nu sunt bune pentru izolatie fonice:
vata minerala (Bun pentru acustica prost pentru plamani)
burete cofrat (bun pentru acustica)
polistiren expandat si extrudat (aici intra tot ce are porii inchisi)
Burete gri pentru tevi
burete pentru parchet rola sau foaie
Pentru mine produse pentru auto fac treaba pe zona antivibratii:nu mai face usa ca dracu de la bass.In rest nu prea izoleaza fonic.Daca ar izola fonic nu le-ar mai folosii cei ce merg la concursuri pentru ca nu ar mai auzi nimic in afara autovehiculului .
Atentie:
cei care o sa imi sariti in cap cu diferite afirmatii gen ala e mai bun,ba nu ala e mai bun si nu celalalt va dau un sfat inainte de a posta vreu respuns:
faceti mai intai diferenta intre urmatorii termeni:
izolatie fonice
absortie
acustica
si
antivibratie
Sunt 4 lucruri total diferite si fie se trateaza si se calculeaza pentru fiecare problema in parte .
Astept intrebari de la voi.
Scopul pentru care am postat aceste lucruri il reprezinta un mail primit de la un membru al acestui forum care nu si-a gasit rezolvarea la izolarea unui
Corsa si mia recomandat sa scriu aici ce si cum.
Astea sunt link-urile care mi lea trimis pe mail .
Uite preocuparile unora dintre noi cu privire la insonorizarea masinilor. Pentru asta ne trebuie un suport profesional, sfaturi, modalitati, etc.
O sa raspund la orice intrebare cand ma intorc de la Cluj.Plec acolo ca avem de facut o sonometrie la un club.
eu ma ocup de izolatie fonica pentru cladiri dar ne adaptam si la auto.Acum lucram la masinile lui mic.ro ca fac generatoarele de pe ele un zgomot infernal.
deci nu ma injurati ca am zis de materialele auto x si y cate ceva.deocamdata vorbesc din ce am vazut pe la diversi ca ,sincer,nu am vazut nicio fisa tehnica de la vreo unul.
dar analizam problema si vedem ce solutii dam in continuare.
nu am reusit sa citesc nimic din ce este scris mai sus dar o sa luam fiecare caz in parte .
eventual poate gasim si un volultar care vrea sa ii dam materiale sa isi faca izolatia la masina sub forma de experiment sa vem daca materialele folosite de noi se preteaza si la masini.dar trebuie sa se preteze pentru ca majoritatea izolatiei de pe capota ,la majoritatea producatorilor ,este facut de o firma din spania (acusticaintegral.com) si noi numai cu produse de la ei lucram.
Comment
-
In mare parte sunt de acord cu tine, sunt si mici exceptii. Produsele antivibratii izoleaza si fonic intr-un anume fel (nu lasa undele sonore sa iasa prin tabla prin vibratii) adica izolezi interiorul masinii fata de exterior. Tocmai de aia le folosesc cei de la concursurile SPL, unde e nevoie ca presiune sonora sa ramana in masina.
Comment
-
@parakiosu, ce modele/produse recomanzi pentru izolatie fonica ? pe mine ma intereseaza sa se auda bine in masina, nu inafara. Mie imi zdangane ceva si nu imi dau seama, cred ca bandoul, cand il apas nu se mai aud . Am vazut si pe dachiashop ca sunt bucati , nu mai stiu cum se cheama, care se pun intre fata de usa si tabla interioara.sunt bune ? ce firme recomanzi si unde sa fie puse ? am vazut la cristi ca a pus si pe interiorul usii, unde e si macaraua geamului . multumesc ." Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "
Comment
-
@parakiosu. Iti multumesc ca ai acceptat invitatia mea de a veni in sprijinul nostru pentru a obtine o insonorizare cat mai buna a masinii.
Procedura: 1. stoparea vibratiilor; 2. izolarea fonica; 3. absortia fonica.
Am convingerea ca le vom analiza pe fiecare in parte.
Comment
Comment