Izolatie Termica Si Fonica Pentru Usi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Izolatie Termica Si Fonica Pentru Usi!

Deschid acest thread intrucat am fost surprins in mod placut de cat de eficienta este izolatia pe care am reusit sa o fac azi la toate usile si la portbagaj. Am facut pentru prima oara la masina userului ''skandal'' si azi m-am hotarat sa fac si eu acest pas. Am cumparat izolatie termica si fonica pentru constructii. Am gasit la 20 roni metrul partat. pentru toate cele patru usi si portbagaj am folosit 2 metri. Ca adeziv am folosit Moment tip prenandez, care a costat 10 roni tubul. Am folosit la toate usi si portbagaj un singur tub.
    Materiale necesare:
    1. Izolatie - 2 metri patrati
    2. Adeziv tip prenandez - 1 tub
    Unelte necesare:
    1. Cutter
    2. Foarfeca
    3. Paleta de intins - cele pentru kit e suficienta
    4. Torx - uri ( din pacate nu stiu ce marime )
    5. Surubelnite de diferite dimensiuni - pentru a le folosi in diferite scopuri.

Pasul 1: Demontarea fetelor.
    Fata de usa are 3 suruburi care se vad in pozele atasate. In afara de acestea mai sunt inca 4, cele care tin difuzorul. Pentru a ajunge la acestea trebuie scoasa protectia difuzorului. Dupa aceea se trageti de fata de usa, incepand cu partea de jos... o sa se aude cum sar bradutii de prindere.

Attached Files
    Last edited by crististreulea; 30 March 2009, 21:15.
    sigpic

Pasul 2: Se decupeaza dupa forma usii izolatia si se fac gauri acolo unde vin sistemele de prindere, parghia de la maner si gaura difuzoarelor. Dupa aceea se aplica adezivul atat pe usa cat si pe izolatie... dupa aproximativ 5 minute se aplica izolatia si se pozitioneaza cu grija. In dreptul clipsurilor recomand o gaura de diamentrul unei monede astfel incat bradutul de prindere sa nu prinda izolatia.
    Attached Files
    Last edited by crististreulea; 30 March 2009, 21:16.
    sigpic

Comment

Pasul 3: Se repeta pasii de mai sus pentru usa spate si pentru spatiul accesibil din portbagaj.

Attached Files
      Last edited by crististreulea; 30 March 2009, 21:16.
      sigpic

Comment

Se simte diferenta?
        LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
        Enter the Matrix

Comment

da... se aude usa plina... nu mai e tabla goala si plus de asta nu mai zdrangane cand dau muzica tare
          sigpic

Comment

Cand se uda acel burete al izolatiei, ce se intampla ? Nu cumva pastreaza umezeala ? E posibil sa mucegaiasca si sa miroasa ?
            Module Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)

Comment

Originally posted by Fratello View Post
              Cand se uda acel burete al izolatiei, ce se intampla ? Nu cumva pastreaza umezeala ? E posibil sa mucegaiasca si sa miroasa ?
              Nu are de ce sa mucegaiasca pentru ca nu face condens... daca era atasata direct pe tabla exterioara si nu pe cadrul usii atunci era o problema dar asa izolatia respira prin ambele parti. M-am documentat si eu inainte...
              sigpic

Comment

se face un condens ce toata frumusetea intre tabla si izolant.
                Last edited by Alex21; 6 March 2009, 21:27.

Comment

ramane de vazut... experimentez eu pe masina... nu va obliga nimeni sa faceti...
                  sigpic

Comment

izolatia folosita de el se foloseste in zolatii la casa. deci nu e conceputa sa retina umezeala.
                    daca stam bine sa ne gindim, mocheta ce o ai jos tine apa. mocheta ce e sus pe plafon e predispusa la condens, nici aia nu tine apa.
                    sa fim seriosi, nu cred ca turnati apa cu galeata pe acea izolatie cit sa stea apa in ea.
                    cind ploua, e frig afara si sint 3-4 persoane in masina, vi se aburesc geamurile?
                    asta ca sa realizati cita apa aveti deja in masina
                    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

deci hai sa o laum cu inceputul ceea ce a facut sinx e foarte ok si tot odata cu izloatia termica si cu faptul ca ajuta la reducerea zdranganitului si sunetului de tabla care este lovita atunci cand se inchide usa,ajuta si la claritatea muzicii care o sa fie de o fidelitate mult mai mare dupa aceasta operatiune iar cat priveste condensul si mirosul urat,ganditi`va cum v`ar mirosii in casa dak ati folosi o asemenea izolatie si totusi sunt putini care nu au astfel de izolatii pe peretii caselor asa k va spun eu sigur k nu va mucegai si nici nu va mirosii urat si in nici un caz nu va ruginii

Comment

Daca intra apa,aceasta se scurge,are un orificiu intre cheson si fata de usa.Acesta da voie sa se scurga apa.
                        Un Logan----YNG-----
                        Numai bine.

Comment

aici nu e vb de apa atat de multa incat sa se curga... chiar daca intra apa pe langa geam aceasta nu o sa ajung niciodata pe izolatia respectiva... tinand cont ca este o izolatie termica si fonica banuiesc ca cei care au fabricat-o s-au gandit la aceste aspecte...
                          sigpic

Comment

Pentru urmatorul user dispus sa faca aceasta imbunatatire recomand sa nu puna panoul de usa inainte de a face un test de udare cu un furtun ; daca apa care patrunde pe langa chederul geamului se scurge fara a se imbiba in buretele izolatiei, SIGUR ma apuc si eu de facut asta la masina mea. Pina una alta, uitati-va la buretele de vase din bucatarie ; odata umezit, apa nu se scurge singura niciodata din el si, in citeva zile, miroase deja...btw, vechile Dacii aveau lipita folie de plastic in dreptul decuparilor din tablia portierelor, tocmai pentru a impiedica udarea/umflarea panoului de usa (care, stiti, era dintr-un fel de carton presat). Numai bine !
                            Module Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)

Comment

am udat eu materialul si nu absoarbe deloc apa... am facut eu test... intr-un pahar cu apa l-am bagat de seara pana azi dimineata... in afara de faptul ca era ud la suprafata, el nu a absorbit deloc apa... ca material este exact ca izoprenul acela de camping...
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google