Izolatie Termica Si Fonica Pentru Usi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Sa nu faceti asa ceva ca in 2 saptamani cad usile jos din cauza de rugina.

Materialul folosit se gasesc in Brico si se foloseste pt pardoseala, mai ales la incalzirea prin pardoseala.
    Eu am asa ceva ( tot burete putin mai gros si autoadeziv) de 3 ani pe masina si inca nu au cazut usile, sa vezi minune.
    Efectele sunt minime dar merita incercat
    Last edited by crististreulea; 6 March 2009, 23:24.

Comment

Originally posted by vasile78
      Felicitari, buna treaba! Ma intereseaza daca exista folie speciala pentru izolatie auto, si cat costa...
      exista folie speciala pentru auto... dinamat... costa de te indoaie ;) iti garantez ;)
      sigpic

Comment

Exista si folia aceea speciala Dynamat, dar nu stiu daca la noi aduce cineva si folia de burete de la ei, eu am doar dynamat extreme montat si pe fata exterioara a usii si pe cea interioara, dar izoleaza doar fonic, pt muzica. Ma bate gandul sa incerc si cu folie din aceasta cu burete dar as vrea sa o lipesc direct pe panoul de usa (cel din plastic) pt ca nu stiu cum ar reationa daca as lipio peste dynamat.

Comment

Nu am testat asa ceva si nici nu am auzit la nici un cunoscut, dar nu stiu ce izolatie fonica ofera aceasta folie, doar sunetul nu se aude in habitaclu doar prin usi si portbagaj, cat despre izolatia termica stiu ca folia se pune cu folia spre exterior!

Comment

la usi inteleg izolarea si e o treaba super, dar la orificiile de la capota portbagaj...nu inteleg rostul. buna treaba sinx.
            deviza Logan Club - Aici toti suntem prieteni !

Comment

in principiu orice este mai bun decat nimic, si acum sa-ti zic care e jmecheria daca te-ai gandit cumva la sunet; portiera este incinta unde vei monta difuzorul si el va canta in functie de atentia acordata pregatirii ei... deci ca sa sune diful bine trebuie adaugata masa tablei in speta materiale cu frecventa de rezonanta joasa cele mai bune fiind pe baza de bitum care are o densitate ce-l recomanda ca lider... toate foliile din comert (scumpe sau ieftine)au in compozitia lor acest material!! bass-ul pe care-l cauta toti cand monteaza un dif nou depinde de portiera care il va face sa sune corect deci tabla ext si cea int trebuie acoperite cu ceva sa devina ce trebuie!!! eu am folosit STP M1 doua pachete si sunt foarte multumit(multe kg pachetul)

Comment

Originally posted by irinel
                cum se numeste banda aia si de unde ai luat-o . Da si tu mai multe detalii . Multumim
                Am mai zis si repet... se numeste izolatie termica si fonica... am luat-o din bricostore si costa 20 roni metrul partat....
                sigpic

Comment

bv sinx , sper sa reusesc si eu sa termin curand " antifonarea "

pentru cei interesati : se stie dupa pret ca nu este o antifonare profesionala si o poate face oricine , oricand si cu un minim de cunostinte in ce priveste antifonarea.

dupa ce am pus doar pe usile fata acest material concluziile mele si sper sa va ajute :

- am eliminat soriceii , zdranganitul plasticelor pe tabla ( gropi , bass , muzica in exces )
                  - difuzoarele din usi se aud mai infundat iar la un volum maxim nu mai distorsioneaza ( tind sa cred ca se creeaza o incinta veritabila cu ajutorul acestui material )
                  - nu mai suna plasticul a gol ( diferenta sesizabila imediat , practic nu mai exista acel ecou creeat intre tabla si fata de usa )

cat despre umezeala , acest material nu tine si nu absoarbe apa , asa cum se scria mai sus , alte masini au pur si simplu o bucata de folie/plastic prinsa in cateva puncte direct pe tabla masinii si nu se observa rugina intre plastic si tabla.

ca izolatie termica nu pot sa va spun nimic inca pentru ca nu am sesizat nici o schimbare in bine sau in rau .

cert este ca : "decat tabla chioara ..."
                  restul voi decideti , eu sustin folosirea acestui material din motive financiare si practice (pret/calitate)

Comment

Materialul e foarte bun si NU absoarbe apa (numai la Bricostore l-am gasit).
                    Eu l-am folosit pt capota motor si panoul ignifug, dar de grosime mai mare.
                    Diferenta de zgomot e sesizabila (''before&after) atat la interior cat si la exterior.
                    Mi-a mai ramas o bucata, cred ca il voi pune la portbagaj in gaurile alea (desi nu stiu daca are vreun efect pt woofer, sa se piarda mai putin din bass).

PS: si eu tot prenadez Moment am folosit, rezista si la 100grC.
                    Attached Files

Comment

Parca 55 lei am dat pe 1,5 metri patrati (pretu e pe grosimi, se gaseste si mai subtire, asta al meu cred ca are 10-12 mm grosime).

As vrea mult sa fac si eu asa la usi (desigur, cu izolatie mai subtire ca la Sinx) , ca zdrangane nasol fetele la volum ceva mai mare si se aude nasol bassu.
                      Dar e ceva mai mult de lucru... )))

Comment

acest material nu se gaseste mai subtire , cel pe care la folosit sinx este cel mai subtire

Comment

Originally posted by skandal View Post
                          acest material nu se gaseste mai subtire , cel pe care la folosit sinx este cel mai subtire
                          Da, pai asta am vrut sa spun, am mancat o virgula , material mai subtire , ca la Sinx, nu ce am folosit la capota.

Decat Dynamat care costa o lopata de bani, mai bine asa ceva, isi face treaba foarte bine.

Comment

Salut.Azi am fost prin bricostore [pitesti]si am vazut materialul,nu am intrebat cat costa,deocamdata am fost sa vad daca gasesc prin zona.
                            Numai bine.

Apropo:cit material imi trebuie,fetele de usi,toate 4.
                            Un Logan----YNG-----
                            Numai bine.

Comment

2 metri patrati... de fapt o sa ai 2,2 metri ca el are 1,1 latima... aici e 20 roni metrul partat... si adezivul 10 roni tubul... am folosit la toate 4 usile un singur tub. Azi am fost in Vitan sa gasesc braduti pentru prins usa ca am dat usile de atatea ori jos ca pana la urma am rupt vreo 4-5.
                              sigpic

Comment

Mersi pt. informatie.
                                Numai bine.

Aproopo:ce grosime ai luat?
                                Un Logan----YNG-----
                                Numai bine.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google