Pai nu ai ce metoda sa imbunatatesti. Masina mea a fost a doua pe care am facut-o si am mai facut cateva dupa aceea. Metoda folosita e aceeasi. Nu cred ca ai ce sa imbunatatesti atunci cand ai doar de taiat niste izolatie si de dat cu putin adeziv... nu e nimic complicat si nimic ce se poate imbunatati. Poate doar sa folosesti o foarfeca mai ascutita :P
Izolatie Termica Si Fonica Pentru Usi!
Collapse
X
-
nu. data trecuta cand am demontat-o am pus mastic si acum l-am indepartat... era mai mult decat suficient ce avea fata de la usa acolo din fabrica... aveti in schimb mare grija la bradutii de prindere... se rup f usor. Daca sunt fixati tot bradutii fata de la usa o sa stea bine.sigpic
Comment
-
din pacate nu am de unde sa stiu intrucat nu am ajuns sa insonorizez portbagajul pe aripa... acum se misca de zici ca sare vopseaua, dupa ce o sa pun si acolo o sa vad. Am inteles ca exista aluband... un fel de scotch ca sa zic asa care are un fel de smoala pe el si izolatie de aluminiu... cred ca daca as pune alubandul si dupa aia acesta izolatie as obtine un rezultat multumitor. Si pe mine ma deranjeaza ca vibreaza aripa spate dar nu am ce sa fac... in masina sa simte diferenta... si pe desupra nu mai zdrangane nimic la gropi.
Originally posted by Ciochyce grosime de material intra?intra si cel mai gros ? si cati mp pt toate usiile ?sigpic
Comment
-
azi am gasit si eu in medias burete din asta roz si cu folie de aluminiu pe el...2 lei mp, le-am luat ultimii 5 metri care-i mai aveau
m-am accesorizat si cu prenandez bizon la cutie, si pensule si am mai luat scoci, sau mai bine zis banda de lipit lata care e ranforsata cu sibre textile, ma gandesc sa o folosesc pe marginile foliei cand o pun pe usa
voi pune poze si aici cand fac operatia
baftaLife is short...play more!
http://www.loganclub.ro/forum/bolo-t4578.html?t=4578
Comment
-
daca e folie pee ce am scris mai sus ca am gasit, nu o pune pe masina ca o sa iti dea rugina. citeste cateva posturi mai sus ca sa vezi, sa sti macar la ce sa te asptepti. si te rog sa pui o poza cu folia asta care ai luat-o, pentru ca eu la brasov am gasit ceva cu folie de aluminiu la 9,90 lei sau pe aproapeDacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
Comment
-
stiu ce zici alindrgn, am luat folie pee cred, adica e un burete cu folie pe el...pe tabla de la interiorul portierei ( cea care se vede cand dai jos fata de usa ) nici cand o plouat torential nu am gasit pic de umezeala sau apa, am incercat odata inainte sa montez boxele fata, pentru ca am scos carcasa stock a boxelor si mi-era frica sa nu ajunga apa la boxe.
oricum eu am pe usi, pe tabla de la exterior deja material fonoabsorbant, cat de cat, un burete gros, care nu retine apa, cu adeziv pe o parte, luat din germania, asa ca urmeaza sa pun folia asta numai pentru a avea si termoizolatie, cat de cat
si daca intr-adevar ar fi asa un pericol sa intre apa pe tabla asta mai sus mentionata ( ceea ce nu se poate intampla, dar sa zicem ) nu as putea lipi materialul asta direct pe interiorul fetei de usa?Life is short...play more!
http://www.loganclub.ro/forum/bolo-t4578.html?t=4578
Comment
-
Originally posted by Bad_Wolf View Post@sinx : Se aude mai bine muzica, ma refer la subwoofer, am vazut ca ai JBL, mai misca tabla pe aripa spate ? Daca folosesc metoda ta pentru a insonoriza portbagajul (mai ales aripile interioare) obtin un rezultat multumitor ?
are 1mm grosime si e compus idn smoala si o parte de aluminiu. ca sa fie foarte eficient in privinta muzicii, trebuie sa pui 2 straturi neaparat.
pus intr-un singur strat, intra putin peste jumatate de metru patrat pe o fata de usa.
eu am cumparat 2,5mp si am izolat intr-un singur strat si aripile spate. 2 role a 10cm x 1m si o rola 5cm x 1m. 53 lei rola de de 10cm si 23 lei rola de 5cm. doar 129 lei.
in nebunia mea temporara, am dezbracat masina in curul gol si am izolat plafonul si de la podul pedalier pina la portbagaj cu un material din praktiker de 5mm grosime si zic ei, izoleaza fonic 21db. se numeste Kronotherm TS si se foloseste ca izolatie la parchetul laminat. un pachet are 10.82mp si a costat 62 lei. am izolat fara sa fac economie si mi-au mai ramas 3 placi, mai mult de 1mp. tot pachetul are undeva la 4-5kg si am taiat cu foarfeca de croitorie far asa depun un efort considerabil. e mai rau cu praful care-l face...
si cum nebunia temporara nu se termina rapid la mine, aveam si ceva pluta acasa, am pus un strat si peste alubandul de pe aripile spate.
nu va recomand, de 6 zile muncesc incontinuu la ea si inca nu e gata, eu fiind in concediu si lucrat de dimineata de la 9 pina seara cind n-am mai vazut.
inca astept sa-mi vina "izolatia" de care a folosit si sinx pe masina lui.
abia atunci va pot spune daca se simte ceva diferenta.
am testat la pumn in aripa si usi, se simte diferenta mare mai ales la usi. unde am lipit aluband, tabla se indoia pe o suprafata mai mare si suna mai infundat.
aripa spate o poti izola pina la un anumit punce, decolo in sus iti trebuie miini de basketbalistLast edited by crististreulea; 17 March 2009, 00:30.Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan
Comment
-
Aveti grija cu alubandul pus pe usi sau pe aripi. Eu am avut neplacerea sa constat ca " a luat-o la plimbare", s-a scurs vreo 1 cum de la caldura cred. Folositi mai bine un produs special pe asa ceva (usi) dynamat extreme sau din gama stp. Aluband-ul il puteti folosi linistit la podea, am facut partea din spate de sub bancheta si astept sa se incalzeasca putin sa fac toata podeua, de la podul pedalier pina in spate.
Usile din fata sunt antifonate pe exterior cu dynamat si pe interior cu aluband, care o sa-l schimb cu stp cind antifonez si usile din spate.
As incerca sa lipesc buretele asta minunat cu folie chiar pe fete de usi (cele din plastic), poate reusesc un pic de izolare termica.
Comment
-
izolare usi
pai tu faceai niste filme poze bune tare pentru necunoscatori , data asta nu ai mai vrut ... si eu vreau sa fac dar nu sunt decis. trebuie sa vad mai intai la cineva care vorba aia se pricepe . Nu am avut timp pentru spritare dar dupa ce rezolv te anunt ... (am gasit mufa )Last edited by crististreulea; 17 March 2009, 22:55.1.2 TSI
Comment
-
Miky 48: esti primul care spune chestia cu alunecatul in jos a alubandului . de pe aripile spate o sa alunece mai greu in jos, am mai tras un strat de pluta peste el si pluta a ajuns si pe tabla. deci sper pluta sa-l tina in loc .
asa ca tocmai caut o solutie ca sa nu alunece alubandul in jos. bat citeva cuie
irinel: inca n-am terminat de izolat usile, vreau sa pun si eu cum a pus sinx. o sa vina si filmul.Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan
Comment
-
Astazi am terminat si eu de insonorizat usile,dupa metoda de mai sus.Am folosit izolatie de parchet de 3mm cu folie de aluminiu,ca alta nu am gasit.Oricum am sesizat o schimbare in bine a sunetului muzicii;acum pot da casetofonul la maxim,si tot nu mai se aud vibratiile plasticului din usi.Am sesizat o diferenta si la zgomorul de rulaj; e mai infundat.Ameritat munca.
Comment
Comment