Izolatie Termica Si Fonica Pentru Usi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• cristi eu sunt de parere ca trebuia sa folosesti un pistol din acela cu aer cald ca sa lipesti bine alubandul. Am un var care lucreaza la o firma de termopane si mi-au zis ca folosesc alubandul pentru izolatie, intrucat este foarte bun ca material, dar numai ca il aplica cu o lampa de benzina sau cu un pistol cu aer cald... Ideea este ca trebuie degresata f f f bine suprafata inainte de aplicare... si preferabil sa incalzesti alubandul pana substanta aceea neagra ( un fel de smoala - am inteles eu ) se topeste si face priza asa cum trebuie cu suprafat pe care este aplicat alubandul. Nu-i bai... o sa reusesti tu sa faci asa cum trebuie pana la urma lucrarea.
    PS: ma bucur ca ai amintit ca acesta este threadul meu intrucat deja incepusei sa culegi tu toti laurii P pe munca mea P:P

@cristi_xp : maine sper sa plece coletul spre tine...
    Last edited by sinx; 10 April 2009, 00:06. Reason: Automerged Doublepost
    sigpic

Comment

• Deci ca o concluzie , si dupa cum am vazut si in clipul lui Streulea , alubandul ala adera ff bine pe tabla , si nu cred ca poate sa cada el asa cu una cu doua. Si daca imi fac interventia la usi undeva la vara, cu atat mai bine ca tabla va fi incinsa si va adera si mai bine .
      Va multumesc de info.
      , sunt cu ochii pe voi !
      :thumbsup:

Comment

• alubandul ala adera f bine pe tabla... numai ca daca tabla este prafuita, ma indoiesc ca o sa adere alubandul pe el... eu am vazut cum arata usa in interior si acolo este foarte mult praf, noroi, ulei amestecat cu praf, etc... usa nu este izolata in totalitate fata de exterior iar praful si apa isi gasesc mereu loc pe acolo... deci in concluzie cred ca s-a intamplat asa din cauza faptului ca nu a fost degresata calumea... si aici nu ma refer la toate usa... a fost de ajuns un coltisor care a ramas nelipit pe tabla si a fost ''agatat'' de geam, lipindu-se de acesta... explicatia mea cam asta este! Ca exemplu as putea sa dau scotch-ul lipit pe un perete dat cu vad... oricat de bun ar fi scotch-ul nu se lipeste pe perete orice ai face... ;)
        sigpic

Comment

• nu prea cred ca e coincidenta faptul ca mi-a cazut la 3 usi doar prima fasie de sus.
          inainte de a pune alubandul, am sters de praf si am degresat cu diluant, carpa era curata dupa degresare, deci chiar era curata tabla.
          in usa jos este dat din fabrica cu ulei, am lasat 2 degete tabla goala cu acel ulei si de acolo in sus am lipit Aluband.
          o alta chestie interesanta e faptul ca la usa din dreapta, nu a cazut toata fasia, a ramas aproximativ 10cm care nu am putut sa o dezlipesc. la usa stanga fata, respectiva fasie era mai scurta, partea care am completat in continuarea acelei fasii este inca pe pozitie.
          tot in usa stanga fata, la mijloc unde este nervura din dreptul bandoului, am gasit folia desprinsa pe o portiune de 10cm. acea portiune dezlipita era suprapusa 70% peste un alt strat de aluband, parte care 100% nu a fost degresata. presara Aluband-ului am facut-o cu mana, sansele sa ramana grasimi pe folie, sunt foarte mari. o chestie de care trebuie tinut cont!
          Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

• ce diluant ai folosit? vezi ca sunt si diluanti "grasi" care se volatilizeaza mai greu... folositi diluant nitro!

Comment

• eu nu as indica folosirea nitrodiluantului in preajma plasticelor sau vopselei. Diluantul nitro topeste inastant plasticul de pe usa... la fel de bine deterioreaza si vopseaua... eu am patit-o cu el de multe ori (cand am incercat sa degresez inainte de vopsire, am incercat sa curat niste stopuri, etc) si acum folosesc pentru degresare DEGRESANT(exista special pentru metal, plastic, etc...) nu diluant, cumparat de la un magazin de specialitate. Cand am dat folia jos de pe geamuri am folosit diluant normal pentru vopsea, nu nitro. Nu au ramas patate sau ''grase'' geamurile.
              sigpic

Comment

• Depinde de temperatura la care folosesti diluantul si de timpul de uscare.
                Materialele plastice de pe masina sunt de mai multe tipuri, fiecare piesa este inscriptionata ( in scopul identificarii la reciclare) pe spate cu "numele" prescurtat la plasticului respectiv: ABS, PPE, etc.
                Singurele care sunt atacate de diluantul nitro sunt polistrenul din care sunt facute stopurile si ABS-ul. Farurile de ex (sticla) sunt din PC (policarbonat) care nu este topit de diluant. De asemenea vopseaua acoperita cu lac acrilic bicomponent nu este atacata de diluantul nitro. Panourile usilor sunt din polipropilena si nu sunt atacate.
                Folosirea "degresantului" pentru vopsitorie este si mai indicata, eu faceam doar diferenta intre diluantii volatili si cei "grasi".

Comment

• diluantul ce am folosit eu este foarte volatil, se usuca aproape instant si se foloseste in industria papucilor.
                  se degreseaza diverse inainte de lipire.
                  din cate am incercat eu, nu dizolva plasticul, vopseaua, dar dizolva aproape instant orice produs petrolier.
                  Last edited by crististreulea; 10 April 2009, 14:19.
                  Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

• Dupa ce montati alubandul, sau orice alta folie pt antifonare, trebuie sa o presati foarte bine, nu doar cu mina, exista niste role de presare care pot fi folosite, altfel nu face destula priza ca sa stea lipit.

Comment

• eu am incercat sa apas cit de tare am putut pe folie, cu mana, evident. am insistat foarte mult pe margini ca sa nu se dezlipeasca. oricum n-ai loc cu nici o rola pacolo prin usa, abia intra mana...

Comment

• Pai da Cristi, dar cu o mana mica si o rola mica.... ce nu face omul?
                        Sti vorba aia...."mica, mica dar....."
                        Adevarul ca e cam incomod si greu accesibila zona!Eu unul, nu cred ca o sa merg cu izolarea pana in zona aceea! Am izolat partea interioara, si cred eu ca e aproape deajuns!!!!!!
                        aham......Restul e LOGAN

http://www.youtube.com/watch?v=LFMrhczwez8

Comment

• inceputul inceputului, prima etapa pe ziua de azi, urmeaza sa ma mut in fata, dar dupa ce termin cu spatele
                          Attached Files
                          Logan by Renault Pure Blood
                          Nothing beats Low Cost

Comment

• sal, am si eu o intrebare unde pot sa gasesc si eu aluband ka am mai intrebat de el si nu prea a auzit nimeni

Comment

• praktiker, hornbach, bricostore, baumax, sau alte surse pe care nu le dezvalui
                              in unele magazine se gaseste sub denumirea de bituband
                              Logan by Renault Pure Blood
                              Nothing beats Low Cost

Comment

• Sunt plecat in tara si pot face rost de material din ala pentru fete de usi ca la Sinx si ca la Cristi. Daca sunt doritori va rog sa ma contactati la 0740622899. Pretul este de 18 ron mp .Sper sa nu supar baietii ca postez aici.
                                1.2 TSI

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google