If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
si eu stiam ca la borcanul cu lichid de frina are gaura de aerisire. dasta am precizat ca nu-i vad sensul.
dar sorry man, io l-am programat pe christian86 de simbata ca sa filmam azi tutorialul
bucurate ca n-am inlocuit threadul tau cu al meu
mi-am permis sa editez titlul topicului
tavi sau cristi: o intrebare...am schimbat placutele de frana la revizia de 30 000 km.. dar ca sa am frana brusca , pedala de frana ajunge sub pedala de acceleratie...e normal? plus ca eu apas ( sa zic 1 cm max ) pedala si dupa aia se aprinde stop frana...atunci cand apas f putin tine putin, dar stopul nu se aprinde..vreun sfat?
" Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "
nu e normal ,inainte tot asa facea?e o tija intre pedala si pompa de frana,dar ai cursa prea lunga, mai bine mergi la un mecanic ca sa vezi, ca nu e de joaca cu franele
Deci inainte de schimbarea placutelor aveai cursa mai mica la pedala sau cum?
Acum am mai bagat niste ture prin oras, (cum a spus si Wizard24) ca sa opresti de la viteza mare, tre sa rupi pedala, asta sper ca pana se mai aseaza pe disc - probabil ca asta e si la tine, tre sa se mai uzeze un pic placutele.
PS: CristiStr. - de ce ai desfacut etrierul cu totul? Adica si al doilea surub?
1.am schimbat placutele de frana la revizia de 30 000 km.. dar ca sa am frana brusca , pedala de frana ajunge sub pedala de acceleratie...e normal?
plus ca eu apas ( sa zic 1 cm max ) pedala si dupa aia se aprinde stop frana...atunci cand apas f putin tine putin, dar stopul nu se aprinde..vreun sfat?
1. inainte de a schimba placutele se comporta identic? daca nu, insemna ca ai aer pe instalatia de frinare si trebuie... deaerisit sau aerisit?
2. cind am scos loganul din fabrica, trebuia sa frinez pina scirtiiau rotile ca sa se aprinda becurile de la frina. m-am prezentat la service, dupa 10 minute am plecat. e suficient sa apasa 5mm pedala si se aprind becurile. e o chestie de reglaj
Octavian___30: dicurile de frina sint uzate inegal, pina se uzeaza si ferodoul de pe placute dupa forma discului, suprafata de frecare este mai mica, deci frina nu este foarte eficienta imediat dupa schimbarea placutelor
ca sa ne arate ca el poate, )))nici daca vorbeam dinainte nu cred ca se nimerea sa facem in aceeasi zi tutorialele))
na ca nici nu am apucat bine sa scriu ca o si postat cristi, la naiba,in puii mei )
PS:da are sub pedala de frana un contactor sau cum mama ii zice, care trebuie reglat, asa imi facea si mie,am fost in service l-au reglat baietii si acuma merge ok si la ce-a mai mica apasare,se aprind becurile de la frana
am frana buna, m-a scos din multe situatii urate dar ma cam supara faptul ca se aprinde greu stop frana si ca trebuie sa apas ceva mai jos pedala pentru frana serioasa ( nu sa se blocheze rotile ) ..cam pe la ~ 27 000 km face asa...tin minte cand era noua daca lasam foarte putin piciorul pe pedala, se blocau rotile ) acum am ~ 35 000 km , deci dupa 5 000 km nu s-au asezat placutele?
" Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "
poate si discul iti e uzat,are si putin luciu pe el ,placutele nu mai calca perfect ,sunt multi factori care conduc la o frana mai slaba,in aceeasi situatie sunt si eu,cand ciupesc frana nu mai ma lipesc de volan,dar am grad destul de mare pe discuri (45.000km le-am schimbat)
acum eu zic ca depinde si de placute... eu am schimbat la 30000 placutele din fabrica cu unele dacia. La revizia de 40.000 am schimbat iar placutele, dupa doar 10.000. Problema mare nu a fost faptul ca am schimbat asa repede placutele si ca simteam cum sunt rigide, parca ar fi fost de metal. Franam si degeaba... La service-ul respectiv cunosc multi mecanici si sunt prieteni cu mine... le-am zis si au spus ca sunt placutele proaste si ca imi recomanda ei unele cam la 300 roni... Faceam in acelasi timp cu revizia si RAR-ul de 2 ani. Am fost de acord si vreau sa zic ca nu imi pare rau nici acum... dupa 10.000 km. Sunt mai ''moi'' sa zic asa si cand apesi frana se simte... problema este sa nu ma duc la revizia de 50.000 si sa imi zica aia ca trebuie sa le schimb iar... oricum a meritat... Cu placutele Dacia dupa 10.000 km de cand erau schimbate nu trecea masina RAR-ul la frane... Am schimbat in 10 minute placutele cu cele noi, am dat repede o tura, am pus cateva frane si am bagat-o iar pe tamburi... au tinut perfect, cu toate ca se recomanda sa faci RAR-ul cu placutele vechi, care se presupune ca sunt ''asezate'' calumea pe disc.
A scimbat cineva placutele intre ele? De pe interior pe exterior si invers? La mine cea de pe interior ii putin mai uzata dar mai are 3-4 mm, iar cea de pe exterior nu ii uzata nici jumate
nu iti functioneaza bine mecanismul etrieruluia. e normal ca cea de interior sa fie putin mai uzata, dar nu diferente enorme.
poti sa schimbi placutele intre ele, nu se intimpla nimic.
doar sa ai grija ca primele frinari nu vor mai fi asa eficiente, pina se aseaza placuta dupa forma discului.
Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan
mersi cristi
hai ca pun si poze sa se vada si am uitat sa spun ca nu am mai scimbat placutele si am 52000 km si discu pe drapta are 11mm iar pe stanga 11,5mm. le intorc si peste doua luni schimb si placute si discuri placute 1.JPGplacute 2.JPGplacute 3.JPG
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment