Schimbare placute frana Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Dar senzorul de uzura al placutelor de frana pe unde vine pus,montat?
    Toţi cei care folosesc strada poartă în memorie imaginea unui accident de drum impresionant.

Comment

ai vazut tu pe vre-un logan senzori pentru uzura placute? pentru ca eu n-am vazut. dar stiu ca unele placute vin cu acel senzor de uzura.
      Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

da vin ... dar unde le mufezi? le pui un led in bord?
        sigpicMy ride

Comment

Salut baieti!Am si eu nevoie de un ajutor din partea voastra.Vreau sa imi schimb placutele de frana.Intrebarea este daca placutele de frana difera de la varianta cu abs la cea fara abs.Ma intereseaza pentru loganul meu cu ABS. Eu am gasit palcute BOSCH si by Renault.Stiti care sunt mai bune?
          Bosch - 80 ron
          By renault - 140 ron
          V
          Last edited by oborocul; 21 May 2009, 16:48.
          sigpic
          TM 01 DEO

Comment

Nu difera, sunt aceleasi (si eu tot ABS am, le-am schimbat de doua ori pana acum).
            Cum sunt alea ''by Renault'' ?

Ia-ti Bosch, Renault ''originale'' am luat si eu cu 100 lei setul (de la magazin auto serios cica) si le-am aruncat la gunoi (foarte dure si nu prindea bine frana).

Comment

Alea By renault sunt cele originale de fabrica(adica de dacia).Eu am inteles ca ar fi o diferenta intre cele cu abs si cele fara abs.Oricum la bosch ma gandeam si eu
              sigpic
              TM 01 DEO

Comment

Nu e absolut nici o diferenta.
                Doar sa ceri placute pt Logan benzina (1.4).
                La 140 lei daca ai gasit originale sunt ok la pret.

Comment

Ok .Multumesc pentru sfat
                  sigpic
                  TM 01 DEO

Comment

foarte util tutorialul ,zilele astea o sa ma apuc sa schimb a a lu soramea ,cam scartaie ,si partea buna e ca le pot face chiar acasa.Ms

Comment

Foarte bun tutorialul,mi-a ajutat azi cand m-am decis sa schimb placutele,rapid in 30-40 de min si am si economisit 50 de lei

Comment

astazi la tutorialul cu schimbarea placutelor, tutupiciu mi-a criticat modul de lucru, eu zic ca pe buna dreptate! nu ar fi rau sa tineti cont de aceste sfaturi cand va apucati de lucru.
                        Originally posted by tutupiciu
                        Bravo pentru initiativa cu tutorialele insa voi ati uitat ceva f important: nu respectati manualul de reparatie LOGAN deloc !
                        1. nu pozitionati corect masina pe cric (riscati sa distrugeti alte componente pe dedesubt)
                        2. nu ati auzit inca de spray de curatat etriere si suruburi inainte de demontare,
                        3. nu ati gresat colonetele dupa inlocuirea placutelor:
                        4. nu ati avut deloc grija de burdufii de protectie la praf ai colonetelor
                        5. nu ati curatat deloc zona pistonului etrier (de praf de placuta...)
                        6. ati pus mainile murdare pe disc si placuta
                        7. pedala de frana dupa inlocuire placute se face cu apasari usoare consecutive si nu pana la cap de cursa (creati probleme in sist de franare altfel)
                        8 NU ati respectat niciun cuplu de strangere in operatiunile efectuate (nu aveti cheie dinamometrica)
                        9 - inca mai credeti ca aveti de depanat o Dacia 1300
                        10 - determinati si pe altii sa faca aceleasi prostii ca ale voastre
                        Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Da normal......... ca te duci la service si ii vezi pe mecanici cu cheia dinamometrica la surburile de la etrier.....jamutate din mecanici nici nu stiu ce e aia si cum se strange cu ea....Ce crezi ca e asa sf in a schimba 2 placute ....

Comment

uite dasta no sa mai schimb eu placute in fata porti

Comment

Am si eu o intrebare: schimbam placutele, dar difera cele de 1.6 fata de cele de 1.4, sau fata de cdi? Bosh, By Renault sau etc, dar dati va rog niste coduri, ca din cate am citit au fost probleme si nu toate placutele de frane sunt stralucite.
                              Felicitari pentru postari. Sunt foarte utile, mai ales acum in timp de criza (de parca noi Loganistii am stat vre-o data mai bine cu banii)!
                              Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                              sigpic

Comment

salut, pentru etrierii de mcv sunt aceleasi placute de frana ? sau trebuie special ptr mcv ?
                                merci
                                1.6 mpi cu un strop de redbull
                                Respect pentru ca imi pasa

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google