pai da polaritatea. poti sa ne explici cum ne dam seama de + si -. mai babeste asa.
Cum Sa-ti Faci Butoanele Din Bord Sa Lumineze Mai Bine Sau Sa Schimbi Beculetele
Collapse
X
-
va pot ajuta eu cu asta.piciorul mic din interiorul ledului e + iar cel mare e -.Attached FilesViteza Ucide ... Conduceti cu prudenta !!!
sigpic
Comment
-
Uite si aici cateva lamuriri.
Cel mai simplu afli polaritatea unui led cu un aparat de masura. Daca nu ai, se poate si cu 2 baterii (de ex telecomanda tv).
In principiu este ca in poza de mai sus, dar mai exista si exceptii. Am mai intalnit leduri care aveau polaritatea invers fata de poza (leduri de 5 mm, superflux, 3 mm, etc). Toate exceptiile pe care le-am intalnit au fost la culoarea rosie.
Nu ai treaba cu polaritatea butonului.
Merg si smd-uri la butonul de blocare, dar e mai dificil (fizic incap, dar mai greu cu pinii...)
Comment
-
eu ma-m jucat azi un pic cu talentu si cu surubelnita prin bord si am reusit sa fac o lumina cat de cat alba de intesitatea celei din fabrica tiganind unele chestii dar folosind instalatia originala a masinii
1. am scos becurile de la butoane si de la climatizare
2.am dnitr-o instalatie de craciun niste sletulte de cauciuc in mai multe culori si am observat ca daca peste becul galben pun o steluta albastra lumineaza alb pal
3.la butoane a fost simplu...am scos butoanele am tras stelute albastre peste bec am pus butoanele la loc si gata lumina alba
4.la climatizare am demontat-o de pe masina ,am dat capacul din fata unde sunt insemnele jos si am decolorat pe interior vopseaua portocalie cu un betisor cu vata si acetona ....din pacate nu am fost foarte atent si in urma procesului astuia am mai sters un pic si din scris sin din conturul negru...vedetin in poze
5.am pus cauciucul albastru si pe becul original de la climatizare am montat totul la loc si voila....va las sa savurati pozele
in masina se vede o lumina foarte ok alba nu necesita lipituri sau vreo alta munca in plus
Asta se intampla la mine cand nu am ce face si am prea mult timp liberAttached Files- Photo306.jpg (924.0 KB, 322 views)
- Photo307.jpg (915.8 KB, 302 views)
- Photo310.jpg (859.9 KB, 163 views)
- Photo311.jpg (732.4 KB, 168 views)
- Photo312.jpg (691.3 KB, 167 views)
- Photo313.jpg (427.9 KB, 161 views)
- Photo315.jpg (554.7 KB, 158 views)
- Photo316.jpg (715.1 KB, 140 views)
- Photo317.jpg (773.9 KB, 108 views)
- Photo335.jpg (95.9 KB, 130 views)
- Photo334.jpg (97.4 KB, 143 views)
- Photo333.jpg (100.7 KB, 132 views)
- Photo332.jpg (79.5 KB, 110 views)
- Photo331.jpg (81.1 KB, 95 views)
- Photo330.jpg (88.8 KB, 103 views)
- Photo328.jpg (77.4 KB, 107 views)
- Photo340.jpg (433.5 KB, 175 views)
- Photo338.jpg (554.1 KB, 186 views)
Last edited by vali2706; 31 May 2010, 23:39.
Comment
-
hmm..eu zic ca se putea si mai bine..nu trebuia sa folosesti acetona..ci spirt.si trebuia sa pui dupa aceea niste foaie de calc sub folia originala,ca sa raspandeasca mai mult lumina.oricum nota 10 pt efort:PViteza Ucide ... Conduceti cu prudenta !!!
sigpic
Comment
-
da ce sa fac....si eu sunt dezamagit un pic de produsul final dar na avand in vedere ca e prima incercare si ca eu deobicei sunt foarte tolomac ma bat pe umar zi zic ca merge si asa o vreme....acuma din pacate din cauza acetonei daca o sa pun leduri smd albe trebe sa schimb carcasa aia cu ceasurile de la climatizare ca s-a sters urat scrisul si prin leduri cu lumina mlt mai puternica o sa se vada orice imperfectiune
eu am vrut doar sa incerc sau sa arat ca puteti ajunge la o lumina oarecum alba pastrand instalatia originala a masinii,nefiind nevoie de alte modificari dar rezultatul nu e asa spectaculos ca si cu niste leduri albe. Multumesc totusi pt incurajari
Comment
-
Vezi ca poti gasi doar folia sa o schimbi. Este aici pe forum cineva care vindea asa ceva. Iesi mult mai ieftin decat sa schimbi consola cu totul.
Pana la urma e doar un plastic ...
Oricum, de laudat efortul, dar mai trebuie lucrat putin ca lumina nu e uniforma. In plus, acel plastic albastru de pe bec se va decolora in timp si o sa-si schimbe nuanta.
Comment
-
Este becul ars sau sunt contactele corodate / oxidate.Piese premium Dacia Logan, Sandero, Duster
Consumabile tinichigerie/vopsitorie IXELL,piese schimb
Comment
-
Originally posted by ot11exc View Postvali2706! cum desfaci grila de la climatizare ? ca am observat azi ca nu se mai aprinde lumina la cele trei butoane ! sa fie becul ars sau ce altceva sa se fi intamplat...?
Comment
Comment