If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Cum Sa-ti Faci Butoanele Din Bord Sa Lumineze Mai Bine Sau Sa Schimbi Beculetele
Ideea e ok, atat timp cat se schimba becurile originale cu altele asemanatoare.
Incercati sa puneti acolo (in plasticul ala galben) un led+rezistor, infasurati-i la fel piciorusele si incercati sa-l bagati inapoi in buton. Eu unul m-am chinuit putin si nu am reusit (cand mi-am schimbat iluminarea butoanelor). Pinii ledului sunt mult mai grosi decat firicelele de la bec...
lumina becului tot galbuie este , mie unul nu mi se pare ca ai rezolvat mare lucru , pana la urma becul tot o sa se arda indiferent ca e pus ca din fabrica sau intors invers iar efectul vizual intre bec si led e incomparabil , bineinteles in favoarea ledului.
Eu zic ca nu e chiar la fel: becul este un pic mai mic si este lipit direct pe placuta de circuit imprimat din buton, plasticul galben lipseste dar este vopsita cu portocaliu pe interior pictograma butonului.
Salut.Am si eu o nelamurire.Cu ceva timp in urma mi s-a ars becul de la butonul geamului pasager.Am vazut ieri topicul asta si am zis ca desfac consola sa le "rasucesc" pe celelalate sa lumineze mai tare,pana vad ce fac cu asta ars.Am fost la masina am scos unul dintre butoane,am intors invers becul si l-am pus la loc.Surpriza:Nu se aprinde.L-am pus cum era initial,nici asa nu se mai aprinde.Dupa multe schimbari deastea,l-am lasat intors si s-a aprins pana la urma.Faza tare-i ca am desfacut 3 butoane care erau luminate din care acum merge numai 1 ).Ce sa fac?Sunt sigur ca nu sunt arse.Ceva pe la contacte pe acolo...
Inca o chestie pe care am observat-o.Am dat plasticul de la buton jos,cel cu desenul pe el,si am intors becul apoi am aprins pozitiile si ..bingo! mergea.Am pus capacul la loc si nu mai mergea.Cred ca piciorusele alea de la capac ating ceva pe acolo.
Va rog spune-ti-mi ce sa fac ca atata le-am schimbat de m-am plictisit la un moment dat,si nici nu am reusit sa le fac sa mearga
Am schimbat si eu acum ledurile la butoane...eu am intors plasticele galbene invers si am pus in ele led-uri...la butonul de impuls am rupt beculetul si am lipit un led de 3 mm cu rezistenta,am facut un mic circuit.Merg ok.Sa le vad diseara cum arata...pana acum e ok.
eu am ales varianta foarte simpla de a scoate cu totul acele plasticesi a lipi direct pe piciorusele laterale leduri [led de 3mm cu rezistenta de 1k] cu capul polizat e loc cam inghesuit dar merge
PLUS [+] la toate butoanele exceptind dezaburirea este in stinga iar la dezaburire e in dreapta
Si eu prefer varianta cu LED pentru ca ai o culoare mai curata a lumini dar este un pic mai mult de lucru si destul de complicat daca nu ai scule adecvate pentru lipire.Oricum varinat cu becul ramane si ea pentru ca se gasesc becuri colorate : rosii sau albastre si sunt mult mai usor de schimbat si nu mai trebuie tinut cont de polaritate ca in cazul LED-urilor.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment