Cum Sa-ti Faci Butoanele Din Bord Sa Lumineze Mai Bine Sau Sa Schimbi Beculetele

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Azi am modificat butoanele din consola am pus leduri albastre si mie mi se pare ca arata ok. Mai am cele de la climatizare.

Am si eu o intrebare care ii diferenta dintre un led superflux si unul normal? Doar de dispersie sau si intensitate?
    Eu sunt din arad si am fost la un magazin de elctronice si cand i-am zis la ala ca vreau leduri superflux m-a intrebat cum sunt alea ??
    In fine am luat leduri de 3mm si rezistente de 560 ohmi peste tot am vazut ca pune lumea de 1kohm aproape dublu. Eu am calculat sa reziste pana la o tensiune de 14V.

O sa pun si niste poze sa vedeti ce a iesit.
    Be CRAZY, be WILD, be SILLY because life is too short to be COOL .

Comment

• Pentru un led albastru cu o rezistenta de 560 ohmi la 14V inseamna un curent de 20mA prin led. Adica undeva la maxim cat suporta un led normal.
      Rezistenta de 1kohm e oricum prea mare, indicat e undeva la 650-750 ohmi si pentru prelungirea duratei de viata a ledului.
      GL-22-TOF

Comment

• Led-urile de 3 si 5 mm facute in China e bine sa le calculati la 15 mA...doar cele japoneze Nichia au 20 mA...
        sigpic

Comment

• In sfarsit am terminat acum tot este rosu cu albastru si ledurile din bord (doar benzina este galbena) Am atasat sa vedeti cum a iesit. Am muncit ceva dar a meritat. Mie unul imi place cum a iesit. Am fost putin dezamagit cand am desfacut bordul. Am scris mai sus cca km/h era roz akm am descoperit de ce (era dat pe spate cu marker rosu si era luminat de led albastru lucrare total neprofesionala facuta deoarece in loc de SMD mi-a pus led-uri normale

Comment

• si pozele ca in mesajul anterior nu mi le-a atasat.
            Attached Files

Comment

• Originally posted by gabibv View Post
              Leduri de 3mm sau 5mm au unghiul de iluminare mic intre 30 si 60 de grade.Eu montez leduri smd cu unghiul de iluminare de 120 de grade si nu mai sunt probleme de uniformitate a lumini.
              bord facut de gabi
              Attached Files

sigpic

Comment

• eu mi-am facut butoanele de la (deoparte si de alta) avarii albe, folosind leduri albe normale de 5mm.

Vanzand treaba asta, un prieten m-a rugat sa ii fac si lui. Intrebarea mea e in felul urmator: A incercat cineva sa puna in spatele butoanelor leduri de 3mm ? Lumineaza indeajuns ? ma gandesc ca ar fi mai usor de strecurat inauntru acolo, cu rezistenta cu tot.

Are cineva idee unde gasesc SMD-uri in Galati ?
                Urmeaza sa imi fac si partea de jos, de la climatizare, si acolo chiar cred ca ar fi nevoie de SMD, avand in vedere ca trebuie disipata bine lumina. O sa incerc sa merg pe alb, mai putin la climatizare unde o sa ramana folia colorata standard. Iese bine si fara SMD ?
                Last edited by razv.an; 22 October 2009, 18:57. Reason: greseala de exprimare
                In Femei Si-n Frane Sa N-ai Niciodata Incredere

Comment

• @razv.an-ia pune matale led rosu la avarie sa vezi ce bine da...pentru o dispersie buna se poate folosi led pirania superflux sau smd...asta in functie de ce loc ai acolo...daca incape...etc...
                  La climatizare poti folosi foarte bine superflux...cu smd te chinui ca-s mici si vei avea nevoie de multe...munca de chinez.
                  Led-urile de 3 mm merg f bine in butoane...sa le dai capul pe pila ca sa il matuiesti...vor dispersa mai bine lumina si nu te vor chiora!Bafta!
                  sigpic

Comment

• Am revenit cu poze la ce am facut pana acum. In butonul de avarii nu am umblat ca mi-a fost sa nu-l stric, insa ideea nu e rea deloc

Cum arata ledurile superflux ? am auzit despre ele, insa nu stiu neam cum arata
                    Attached Files
                    In Femei Si-n Frane Sa N-ai Niciodata Incredere

Comment

• Deci in butoane (poti sa vezi mai sus cum au iesit) eu am dat o gaura in mijloc in plasticul galben cu un burghiu de 3mm si am scos pe acolo ledul. Lumina este suficienta. La climatizare standard ai un sigur bec intre cele 3 controale. Eu am pus cate 4 smd la fiecare control si este destul de luminat. Nu zic ai un pic de lucru mi-a luat de la 10 la 16 sa termin climatizarea dar a meritat tinand cont ca in arad nu gasesc leduri superflux. bafta la modificat.

Comment

• =================================================

=================================================

=================================================

Comment

• A iesit aproape bine, cu exceptia rotitei de aer rece/cald. Acolo trebuia sa pui leduri albe sa se vada cum trebuie.
                          GL-22-TOF

Comment

• mi-am luat leduri de 5 mm de 3V, ce rezistenta sa le pun???

Comment

• 680 - 750 ohmi pe fiecare led.
                              GL-22-TOF

Comment

• ==============================

==============================

================================

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google