Senzor Lichid Spalare Parbriz

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

pipan...nu ai dreptate deloc...acest senzor "plutitor" , te avertizeaza ca lichidul e pe terminate...atunci cand el da semnalul in rezervor mai ramane ceva lichid..iar tu ar trebuii sa umplii rezervorul..asta e ideea...ca nu cumva sa ramai la mama naibii fara lichid in rezervor pe la 130km/h. fiind nevoit sa tragi pe dreapta...
    din pacate nu am mai pus senzorul din cauza ca acel releu Reed cred ca e ars..sau ceva e cu el...:-?? ..trebuie sa caut altul si sa il inlocuiesc...

scuze lui ivan ma adresam..dar am ramas cu ultimul nume in cap ) scuze
    Last edited by iooon; 9 July 2009, 19:09. Reason: Automerged Doublepost
    0.9 tce SL plus

Comment

mai baieti 100 ca voi cu idei ca voi si aveam un logan chiar cu toate optiunile deci daca se vrea se poate...

Comment

eu zic ca decat sa stai ca mine si sa umpli saptamanal..sa nu cumva sa ramai fara lichid...mai bine pui senzor.
        de ce ? simplu... am vazut accident grav...unu depasea un tir , tirul a stropit parbrizul in timpul depasitii...si ala cu masina mica nemaiavand lichid in loc sa curate parbrizul...a intins jegul ,sa panicat ca nu vede si a facut buf.
        (senzorul arata inainte ca lichidul sa se termine...) ca daca arata numai cand e gol ...e degeaba.
        Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

parerea mea e ca merita si pacat ca cei de la dacia nu se gandesc la niste chestii care cred ca nu ar costa cine stie ce!
          Am pierdut multe in viata,dar niciodata nu mi-am pierdut respectul fata de cei care-l merita!!

Comment

O sa caut si eu un senzor de cielo ca al lui 99mmh.Este foarte bun la drum lung.Mai ales in anotimpul ploios cand la noi sunt drumurile murdare si trebuie sa folosesti.Am vazut oameni care se opreau si curatau cu zapada parbrizul.Deci e bun.

Comment

este fff util......

Comment

Pai pune si tu mai multe detalii 99mmh.Unde ai tras fir in bord? pe ce pin ma refer.Trebuie plus pe fir nu?

Comment

Originally posted by mumus View Post
                  (senzorul arata inainte ca lichidul sa se termine...) ca daca arata numai cand e gol ...e degeaba.

Asta am vrut sa zic, ca daca acest senzor se aprinde atunci cand nu mai este lichid in rezervor deloc este pus degeaba.
                  Ori ca nu mai iese lichid si vezi treaba asta,ori ca se aprinde un led ceva acolo ,tot aia e.
                  Iar ca se arde pompa si ca iese fum sunt fictiuni.
                  Doar nu tragi de maneta vreo 2 min continuu ,din moment ce vezi ca nu mai iese lichid prin duzele alea???(Pipan)
                  Tragi si tu ca omu vreo 3-4 secunde si o sa vezi ca scade in intensitate jetul de lichid prin duze si atunci iti dai seama ca trebuie sa faci plinu.
                  Oricum mai ramane ceva lichid acolo ca sa nu mearga pompa in gol.
                  Asa ca daca tot va puneti senzor,atasati acest senzor de vas ca in asa fel sa va arate ca trebuie umplut vasul ,atunci cand mai este in in el vreo 20% lichid si sa stii ca trebuie umplut neaparat si ca va mai tine ceva timp pana faceti reumplerea lui.
                  Oricum noua ne trebuie ffffffoooooooarte multi senzori pe loganurile noastre,fata de alte masini cu mult mai scumpe(senzori de ploaie,senzori de noapte,senzor de temperatura exterioara si interioara,senzor de presiune roti,senzor de bec ars,senzor de parcare,sa deschizi portbagajul din telecomanda,sa baleieze stergatoarele la spritare etc...etc...etc...).
                  Daca cei de la dacia ar pune toti acesti senzori pe logan si alte optiuni,atunci nu ar mai costa versiunea de varf(Partener) 10000 de euroi,ci ar costa vreo 15000 de euro,dupa cum am mai spus pe alt thread.
                  Asa ca noi vrem cam multe de acesti 10000!!
                  Nu credeti asta si voi???

Comment

Pai bun ar costa 15000 euro daca ar avea acesti senzori cu toate ca nu cred ca o persoana care a activat sau montat toti senzorii aia de care zici tu ar fi bagat inca 5000 euro in logan.Dar care e problema daca unii se pricep si au cap sa faca acesti senzori "home-made" si pune pe masina.Multe dintre imbunatatiri le punem de fite dar dupa ce le montezi ajungi sa iti dai seama ca te-au ajutat cel putin o data.
                    Si da ai dreptate ca daca se aprinde led-ul in bord cand deja este gol bidonul este pus degeaba.Cati dintre noi nu au plecat grabiti pe timp urat si au constatat pe drum ca nu mai au lichid?
                    Un senzor pt lichidul de parbriz este util si o sa il montez si eu imediat ce imi fac timp pentru el.
                    Si acum on topic stie cineva pe ce pin trebuie legat firul in bord? Si presupun ca pe fir trebuie plus sa se aprinda led-ul.

Comment

@bogidan21 - am uitat sa notez pinul dar oricum trebuie sa desfaci ceasurile sa pui led acolo cu un rezitor de 1Kohmi eventual 1,1Kohmi. Verifici traseul atunci si descoperi pinul . Comanda ledului este pe minus, adica un fir al sondei il pui la masa si celalalt la ledul din bord care are plus pe contact....... Spor la treaba!
                      @Ivan Marian - "Asa ca daca tot va puneti senzor,atasati acest senzor de vas ca in asa fel sa va arate ca trebuie umplut vasul ,atunci cand mai este in in el vreo 20% lichid si sa stii ca trebuie umplut neaparat si ca va mai tine ceva timp pana faceti reumplerea lui." - se vede ca nu ai citit cu atentie toate posturile
                      Toate bune

Comment

Parerea mea este ca cel mai simplu iti dai seama ca nu ai apa cind nu stropeste geamul.Oricum daca folosesti lichid cumparat si nu ai in portbagaj nu poti face nimic pana la cel mai apropiat peco iar masina merge perfect si fara.

Comment

Corecta si treaba asta care o spui tu Isanyi.
                          Deci trebuie si senzor in portbagaj pt. cei ce uita sa mai cumpere si lichid de parbriz din magazine sau benzinarii,ca sa alimenteze vasul,si care sa le spuna ca nu au asa ceva in portbagaj.

Bogidan eu am facut referire la ce a scris Pipan
                          """"pipan;367789]parerea mea e ca merita si pacat ca cei de la dacia nu se gandesc la niste chestii care cred ca nu ar costa cine stie ce"""""
                          La asta mam referit cand am zis ca ar costa masina 15000 de euroi venita din fabrica cu dotarile full pe care le-am vrea si noi pe loganurile noastre.
                          Iar eu nu am nici o problema cu cei care se pricep la chestii de genul asta si bravo lor.
                          Iar asa ca chestie , de ce este diferenta asta enorma de pret de 3-4 mii de euro intre un logan chel si unul full options?
                          Nu cumva intra si dotarile in acest pret?
                          Si totusi si loganul full este cu mult inferior altor masini cu dotarile enumerate mai sus de mine.
                          Inca o data respect celor care se pricep la chestii de genul asta si anume la montarea a tot felul de senzori si alte chestii utile pe loganurile noastre, pe care nu le -au pus cei din fabrica din motive pur si simplu financiare.
                          Iar ca sa te citez si eu pe tine 99 MMH,Fara suparare:
                          """"Acum ceva vreme, am realizat montajul pentru aprinderea unui martor in bord care sa indice terminarea lichidului din vasul de spalare a parbrizului. Am gasit in final sonda dedicata pentru asa ceva de la cielo""".
                          Cand ai scris ca trebuie sa indice terminarea lichidului din vas, la ce trebuia eu sa ma gandesc si ca apoi tot tu sa afirmi ca nu citesc bine si cu atentie posturile de pe acest thread???
                          Scuzama ca te intreb asa ceva dar zi-mi inca o data ce am scris eu gresit mai sus,cand am zis ca trebuie sa arate ca ai mai avea 10 sau 20 la suta lichid in vas,iar tu ai afirmat ca sonda ta arata cand se termina lichidul?
                          Ce trebuia sa inteleg?
                          Toate cele bune.
                          Last edited by Ivan Marian; 24 July 2009, 12:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

trebuia sa fie unthread unde aratam ce am facut sau urmeaza sa facem..nu sa va dati cu parerea daca e util sau nu..gata va ajunge...daca nu vi se pare util...uitativa pe alt thread...ca si asa e plin forumul asta de posturi fara rost....in loc sa fie ceva folositor stai sa citesti posturi enorme cu vorbarii...
                            0.9 tce SL plus

Comment

@Ivan Marian - trebuie sa intelegi exact ce am zis, sa citesti cu atentie toate posturile nu numai ale mele.
                              Uite ce zice colegul nostru de forum iooon_cug - "pipan...nu ai dreptate deloc...acest senzor "plutitor" , te avertizeaza ca lichidul e pe terminate...atunci cand el da semnalul in rezervor mai ramane ceva lichid..iar tu ar trebuii sa umplii rezervorul..asta e ideea...ca nu cumva sa ramai la mama naibii fara lichid in rezervor pe la 130km/h. fiind nevoit sa tragi pe dreapta...
                              scuze lui ivan ma adresam..dar am ramas cu ultimul nume in cap ) scuze
                              __________________"
                              Deci....
                              Pentru cei interesati in curand o sa mai montez un asemenea senzor si promit ca vin cu poze si detalii.
                              Toate bune.

Comment

Senzor Lichid Spalare Parbriz

Salutare tuturor.

Mai jos am atasat 2 poze. Prima poza este cea cu schema unui senzor care indica cand s-a terminat lichidul de parbriz din bidon iar in poza a 2 a este schema dupa care a fost conceputa in care ledul se aprinde la detectarea apei.Am modificat aceasta schema si am facut-o astfel incat ledul sa fie stins atata timp cat este apa in bidon si atunci cand se goleste sa se aprinda un led la bord.Am testat-o si merge perfect, nu se incalzesc piesele.Merita facuta schema deoarece toate piesele au costat putin.....1 leu.
                                Schema de la poza a 2 a doresc sa o folosesc pentru a o monta in centura de siguranta pentru a ma atentiona cu un led aprins la bord ca nu am centura pusa
                                va doresc bafta la montaj si va stau la dispozitie cu orice informatie
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google