Cum Sa Inlocuiesti Grila Cu Plasa!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cum Sa Inlocuiesti Grila Cu Plasa!

Salutare! Azi m-am hotarat sa modific grila fata a masinii mele si am facut si cateva poze pentru a-i ajuta si pe altii! O sa incerc sa fac un tutorial cat mai scurt si la obiect, intrucat nu este mare filosofie!
    Pasul 1: Pregatirea grilei!
    Se demonteaza bara si se taia grila veche. Eu am folosit un cutter si ulterior am scos lama din el si am folosit-o asa pentru a avea mai mult control asupra ei. Se ia plasa si se taie la dimensiune.Am folosit o bucata de BCA (intrucat nu am avut creta) ca sa marchez si dupa aceea am taiat cu o foarfeca de tabla aproximativ dupa forma.
    Attached Files
    sigpic

Pasul 2: Prinderea plasei!
    Pentru a prinde plasa nu am folosit kit, adeziv, superglue, silicon sau mai stiu eu ce alte bazaconii de acest fel ci am apelat la holzsuruburi autofiletante cu cap zeng. Am cumparat 10 buc din targ Vitan la pretul de 2 lei toate si am mai cumparat un fel de tablite care se prind pe cealalta parte ( in loc de piulita-sa zic asa) tot 10 bucati la pretul de 8 lei toate. Am pozitionat autofiletantele acolo unde am considerat eu de cuviinta si cu ajutorul un spiral am facut loc surubului astfel incat sa se ''ingroape'' in plastic. Am perforat 1mm doar, fara a gauri bara. Am prins definitiv autofiletantele si le-am strans bine.
    Attached Files
    sigpic

Comment

Pasul 3: Pregatire masinii!
      Intrucat elementele de ranforsare ale masinii sunt vopsite in culoarea specifica, este necesara vopsirea lor in negru, pentru a nu mai fi asa vizibile prin plasa. Eu am vopsit atat piesa aceea centrala cat si cea orizontala cam 30 cm. Am matuit bine vopseaua cu smirghel de apa de granulatie 500, am izolat masina cu folie ( 3 roni – speciala pentru vopsitorie), am degresat cu diluant si am aplicat vopseaua neagra. Am vopsit de asemenea si ornamentele de pe bara ( acelea nichelate) in negru lucios. Chiar daca sunt nichelate se prinde bine vopseaua cu conditia sa fie matuite si degresate foarte bine!
      Attached Files
      sigpic

Comment

Pasul 4: Vopsirea! (optional)
        Daca tot am dat bara jos si m-am apucat sa tai la ea m-am gandit sa ii trag si o vopsea nou-nouta! Am inceput prin a matui bara si am sfarsit prin a da jos toata vopseaua pana la urma. Am folosit plastic primer si dupa aceea am dat un strat de filler. Inca nu am vopsit bara intrucat deja se intunecase si daca tot fac o treaba vreau sa o fac calumea ( pe zi). De asemenea nici nu am montat ornamentele ( acum negre ) pe masina intrucat intai vreau sa o vopsesc!
        Attached Files
        sigpic

Comment

Atasez si rezultatul final (intr-o oarecare masura)!

De asemenea pun si doua poze cu ce se poate intampla daca incurci ca prostu' sticla de degresant cu cea de nitrodiluant!

Sper sa va fie de folos si daca aveti nelamuriri nu ezitati!
          Attached Files
          sigpic

Comment

nu am zis ca este o idee gresita ci doar ca ai gresit
            iar ca sa pui plasa si sa pui ornamentele inapoi era mai usor sa prinzi plasa de ornamente si far holsuruburi economise-ai timp si munca
            oricum am zis ca respect vointa ta

Comment

intrucat eu nu am loc de parcare si adesea vecinii imi imping masina, nu aveam cum sa lipesc plasa acolo sau sa o prind cu acele picioruse... oricand poate sa apese din greseala pe ea si sa o impinga spre radiator. Macar asa sunt sigur ca e prinsa bine...
              sigpic

Comment

@sinx: am mutat tot acolo, in afara de tuturial.
                Continuati aici : tuning grila

Comment

faza cu nitroduliantu e buna la dusmani ))
                  sigpicMy ride

Comment

Sunt curios cum o sa iasa la final.

Comment

nu dijaba i s-a spus omului How to... man.
                      asta ca sa vedeti ce insemna sa aibe omul prea mult timp liber

completare:
                      buey! unde-i berea? doar e cald afara!

inca o completare.
                      unii ziceau ca e bine sa incalzesti lama de la cutter penca tai mai usor jos. tu nu ai incalzit? ai turnat ceva apa? ulei de pila ceva?
                      Last edited by crististreulea; 28 May 2009, 22:59. Reason: Automerged Doublepost
                      Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

nu am turnat nimic... e atat de prost plasticul de la bara incat intra in el ca-n branza!
                        sigpic

Comment

Super tare synx.De ceva vreme vroiam sa pun si eu plasa la masina dar nu prea gaseam vreo solutie sa prind plasa.Vad ca ai gasit tu pentru noi.Poate sa zica ce o vrea dar surubul e sfant.Mai ales ca se poate desuruba oricand si schimba plasa daca se strica plasa fara prea mult efort in comparatie daca ar fi fost lipita.Numai bine

Comment

In sfarsit si rezultatul final...
                            Attached Files
                            sigpic

Comment

arata bine dar cum ai facut partea de jos sa scapi de despartitorul ce ii sub numar
                              (\__/)
                              (='.'=)
                              (")_(")

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google