mmaxalb pune si tu poze ca ma apuc de treaba! Nu vrea nimeni sa ma ajute.
Antiuituc
Collapse
X
-
Originally posted by vitriol View Postmmaxalb pune si tu poze ca ma apuc de treaba! Nu vrea nimeni sa ma ajute.
din pacate nu am apucat sa fac poze dar daca pricepi ceva electrica intelegi din descriere [impreuna cu manualu de service ]daca nu e nerecomandat sa nu faceti singuri operatiuneabaiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele
Comment
-
Am facut ce ai zis tu dar ced ca nu este bun tipul de releu.din aceasta cauza am intrebat pentru ca la magazin cand am cerut un releu cu 4 pini si 30A ma intrebat de care vreau de semnalizare sau de faruri si cum ma pricep exagerat de bine ma bagat in ceata de tot.ms
Comment
-
salutare
am o intrebare pentru initiati
vreau sa pun un comutator pentru lunimi auto/manual daca e pus comutatoru in pozitia auto alimantarea merge in releu si mai departe dupa cum era desris in postu 1 catre faruri
daca comutatoru este in pozitia manual alimentarea merge in blocu de lumini unde era "original "
intrearea mea este daca iesirea din bloc catre faruri o leg pe firu care iese din releu catre faruri e vro problema? sau intre nod si releu ar trebui pus ceva ca sa nu "vina invers curentu"?
am atasat si o mica "schema"Attached Files...am fost maine voi fi ieri cine sunt eu ?...
YO2MKL
sigpic
Comment
-
teoretic ar mai fi o discutie despre faptul ca cei 10A sunt in curent alternativ, tu il folosesti in curent continu, eu zic totusi sa faci niste teste cu comutatorul supravegheat foarte atent sa nu se incalzeasca in timpul functionarii, am avut situatii cand comutator de 16A se topea linistit la 8 amperi sarcina rezistiva (chinezarii)
Comment
-
imi cer scuze ca nu am mai intrat pe acest thead
wildserb@ dar ce vrei de fapt sa faci , un al doilea comutator pentru faruri
codo@ nu are treaba curentul e acelasi chiar daca este contiinu sau alternativ
diferenta o face intensitate, farurile folosesc cam 30A deci comutatorul trebuie sa reziste la acest amperajbaiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele
Comment
-
mmaxalb nu stiu ce becuri ai tu in faruri dar eu zi ca la o putere totala de 150W si o tensiune de 12-14V a undeva in jur de 12A, chiar si sgurtele in circuit sunt de 10A pe fiecare parte; cat despre diferenta intre altenativ si continu, tinand cont ca in alternativ ai trecerea prin 0 cu o frecventa de 50Hz ruperea contactlui se face mult mai usor si cu un arc electric mai mic, intotdeauna in AC o sa ai pastile mai mici la contacte
Comment
Comment