Tutorial Schimbare Etrier Si Discuri Frana Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

yrman: cum sa ma supar man? multam de sfaturi! am precizat pe film ce mi-ai zis
    unknown: m-ai prins, tot eu sunt. m-ai recunoscut dupa parul de pe picioare?
    lupulucian: are treaba!!! pe interior, discurile ventilate au niste dinti pentru ABS! ale mele nu aveau pe interior acei dinti!
    pipan: etrierii originali pentru logan. ai de ales 3 variante:
    1. discuri simple cu etrierii pentru ele
    2. discuri ventilate cu etrierii aferenti (sunt mai mari fata de cei de la discurile simple)
    3. discuri ventilate cu etrieri de van (placute mai mari)
    nu stiu daca se potrivesc etrierii si discurile de pe alta masina
    DeLuXe: banui ca senzorul citeste de pe discul de frana miscarea, deci trebuie ca discul sa aiba acei dinti pe interior
    parpanel: dicurile originale aveau 50.000 fix. le-am schimbat doar penca am pus ventilate. cele ventilate le-am primit si chiar au uzura mare.

preturi la magazinul Ciclop:
    discuri ventilate
    370 lei perechea de origine
    140 lei perechea ceva acolo

400 lei 1 etrier (800lei setul)
    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

La fix a venit tutorialul asta pentru ca am un set de discuri ventilate cu tot cu etrieri care abia asteapta sa urce pe masina.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

se simte vreo diferenta in afara de racire?
        MIR.ul Meu http://www.loganclub.ro/forum/cam_as...61.html?t=3761

Comment

Racirea cu siguranta nu ai cum s-o simti. Diferenta este atunci cand vii tare si pui mai multe frane consecutiv, sau cand cobori si trebuie sa folosesti frana mai des. Spun asta pentru ca am facut 100 000km cu un Logan care avea frane cu discuri ventilate. A trebuit sa ma obisnuiesc un pic cu frana cand m-am urcat pe-a mea. Trebuia sa fac eu mutarea asta de mult dar am bagat banii in altceva, gen jante, anvelope, mp3 player bla bla.
          Last edited by vitriol; 12 August 2009, 16:30.
          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Are cineva o poza cu un disc ventilat cu ABS? Ma intereseaza partea dinspre interior ( fuzeta ). Va multumesc

Comment

Pana la urma se coalizeaza mecanicii Dacia si-ti fac de petrecanie. Glumesc ! Mi-a placut dom'le, mai ales ca urmeaza si eu sa fac schimbarea. Toate cele bune man, imi place ce faci !

PS Ai spalat motorul pana acum ? Ai un tutorial si pe tema asta ? Ce e de evitat de atins cu apa, cum ai izolat portiunea ...
              sigpic
              Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

Comment

nu, nu am spalat motorul deloc in cei 3 ani si 8 luni, nici nu intentionez curand
                Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Originally posted by ......lupulucian[/B
                  [/COLOR][/U][/URL][/B][/U]: are treaba!!! pe interior, discurile ventilate au niste dinti pentru ABS! ale mele nu aveau pe interior acei dinti!................
                  Discurile de frana NU AU NICIO legatura cu sistemul de franare ABS. La Logan cel putin. Senzorul de ABS este pozitionat in fuzeta iar dintii mgnetici se afla in interiorul rulmentului.

Comment

o fi , daca tu zici. io banuiam ca dintii sunt cei de pe interiorul discului de frana, nu stiam sigur

Comment

io ti-am zis ... nu ai vrut sa ma asculti in portfuzeta mai exact ...
                      sigpicMy ride

Comment

Pe spate sunt mult mai vizibili. Pe interiorul tamburului, spre ax, se afla acest inel ( pare cauciucat ) cu niste denivelari , mai degraba decat dinti.

Comment

cristi...legat de etrier, se poate desface si schimba doar pistonul, sau trebuie sa schimb tot etrierul?(mie mi se pare ca sunt dintr-o bucata) imi merge foarte greu cel de pe dreapta si de multe ori dupa ce franez ramane blocat si se aude cum freaca placutele. din cauza pistonului a trebuit sa schimb placutele ca mi le-a mancat de zici ca nu e adevarat. erau fier pe fier pana am sesizat ca am probleme si placutele de pe stanga inca mai mergeau, mai aveau un sfert carne pe ele. am desfacut etrierul si am incercat sa curat cumva pe la piston dar nu am facut nimic. ai cumva idee? eventual daca trebuie schimbat etrierul sti pe la ce pret se invarte?
                          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

demontezi etrierul, scoti pistonul afara, smirghel 800-900-1000 si cu lighid de frana cureti rugina de pe piston.
                            munca de chinez batran, dar asta trebuie sa faci ca sa mearga din nou usor. ma indoiesc ca o sa gasesti de cumparat pistonul separat
                            nou e undeva pe la 400 lei, second cam 200 lei dar nu prea gaseti o bucata, de obicei se dau pereche

Comment

si cum se scoate pistonul? ca eu m-am uitat la el de 2 ori cand am demontat roata special sa ma uit la el si cand am schimbat placutele si mi s-a parut a fi dintr-o bucata...
                              Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

vinzi discurile?daca da la ce pret, si daca merg pa benzinar?multumesc

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google