Goarna Alarma Legata La Claxon

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Goarna Alarma Legata La Claxon

am o problema ... am in cartier 4 masini cu relativ aceiasi goarna ... si ,,prieteni" cu tobe sparte care le trezesc din somn pe goarne ... si nu stiu care e a mea ... e ca faza aia cu lupu ... cand o fi sa fie pe bune nu stiu cand e a mea ...

intrebarea sta asa:

cum leg goarna de la alarma pe claxon?

... am incercat sa trag + din goarna in claxon direct .. dar nu le duce pe toate ... intra protectia la releul alarmei ...

oare daca pun un releu pe acel fir ... va merge?

stiu ca cineva facuse ceva in genu ... dar legase de la semnalul alarmei de claxon undeva in prag ....

ceva idei?
    sigpicMy ride

Cumpara o altfel de goarna care suna altfel.Sa pui claxonul pe alarma nu este o ideie buna.O sa te trezesti cu o rosie pe parbriz de la vreun vecin.
    Toţi cei care folosesc strada poartă în memorie imaginea unui accident de drum impresionant.

Comment

Vorbeste cu Sonikel, el a apelat la "ingenioasa" solutie.
      sigpic

Comment

Hai sa incerc sa vin eu cu o solutie:

In pdf este schema claxonului. Se poate actiona punind un +12V la pinul A4 (bej cred) din mufa manetei din stanga.
        Atat timp cat siguranta pe claxon este de 15A, automat alarma nu va putea sustine consumul de curent.
        Asa ca se poate face treaba cu un releu (ai presupus bine ). Astfel, un releu cu 4 pini, normal deschis, in general are pinii numerotati cu 85,86,87 si 30.

- firul care vine de la alarma spre goarna se leaga la pinul 85 (se alimenteaza bobina)
        - un fir de masa permanent la pinul 86 (tot la bobina)
        - firul care va duce la claxon se leaga la pinul 30
        - la pinul 87 se leaga un +12V permanent cu o siguranta de 15A.
        Pentru un releu normal deschis cu 4 pini (fara cel din mijloc, doar pe margine) intre pinii 87 si 30 se inchide contactul cand bobina primeste curent.

PS. Scuzati schema, dar era mai rapid asa
        Attached Files
        GL-22-TOF

Comment

Claxonul daca este alimentat mai mult de 30 sec. se poate arde asadar trebuie facuta o comanda cu intermitenta ,recomand altfel de legatura si anume :releul care comanda claxonul se face in felul urmator :borna 85 se leaga la comanda blocaj motor de la alarma (comanda negativa) iar 86 se leaga pe iesirea de avarii!

Comment

sau se poate folosi un releu de semnalizare ... cu impuls intermitent
            sigpicMy ride

Comment

E buna si ideea cu legarea releului la iesirea de lumini de la alarma. Acolo este un curent intermitent.
              GL-22-TOF

Comment

bai la mine mecanicosu electricianosu de a montat alarma a luat fir dintrun releu de comanda adica unu care da semnale in faruri , semnalizari , goarna si la dus in maneta de la claxon... si da se merita. sincer nu sar din pat la orice masina care suna in cartier ptr ca stiu sigur cand e a mea..

sigpic

Comment

Chestia cu releul legat pe iesirea de avarie si comanda pe blocaj e testata de mine si merge ,la masina care am facut-o eu am lasat sa sune sirena continu si claxonul sa sune cu intemitenta
                  Last edited by negorosso; 6 September 2009, 10:07.

Comment

omu meu din alarma sunt niste rele care atunci cand simt usa deschisa dau semanale/curent in faruri , semnalizari , proiectoare , goarne , claxon...
                    deci cea ce zici tu e exclus , oricum orice alarma are iesire si pe claxon...
                    si daca tot facem pe inginerii punem o dioda si gata ...

sigpic

Comment

Iesire de claxon nu are orice alarma,crede-ma lucrez in domeniu si stiu ce vorbesc am explicat foarte clar modificarea care trebuie facuta la alarmele care nu au prevazuta iesire de claxon!

Comment

Ca o paralela...am un prieten cu un Passat model 2002 care are montat in portbagaj un claxon care "chitzaie" cand deschide masina de 2 ori si cand o inchide "chitzaie" o data.aveti idee cum ar putea fi legat ? Am observat ca atunci cand o deshide palpaie avariile de 2 ori...si de 2 ori "chitzaie" si claxonul,si cand o icnhide palpaie avariile odata...la fel si claxonul se aude o singura data.Aveti idee cum functioneaza "sistemul" ?
                        http://img132.imageshack.us/img132/5928/semnaturas.jpg
                        Sony/Magnat/Alpine/Focal

Comment

Simplu... are alarma. Ori de fabrica, ori aftermarket.
                          GL-22-TOF

Comment

Nu are alarma...si nu e pus de fabrica :|
                            http://img132.imageshack.us/img132/5928/semnaturas.jpg
                            Sony/Magnat/Alpine/Focal

Comment

care imi explica si mie cum pun un claxon cu buton separat si cu releu. VA multumesc
                              Logan Prestige 1.6, SunTek Tints, Pilot exhaust, White Rims sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google