Aprinderea Proiectoarelor De Ceata La Deschiderea Portierelor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

O sa caut prin UCH, poate se poate seta sa ramana aprinsa plafoniera dupa incuierea din cheie.
    ECUFix
    Please don't visit my homepage!

Comment

Originally posted by uratzelul_flo View Post
      Recent am reusit sa-mi sa fac sa se aprinda avariile in momentul cand dai inapoi,simplu ,spus si facut.Acuma vreau sa-mi fac proiectoarele mult mai utile: Am luat 2 releuri 12v30A
      -firul cu,curent as vrea sa-l trag de la plafoniera la pinul 30 al releului ca in momentul cand se stinge el sa se stinga si proiectoarel
      pinul 86,87 sa fie masa
      iar de la pinul 85 al releului sa mearga la firul + al proiectoarel

E bine ce am incercat mai sus?,se merita efortul sau risc sa-mi bulesc instalatia.
      Leaga tu asa releul ala ca sa vezi ce scurt iti face...Eu zic sa stai cu stingatorul langa tine si cu piciorul pe maner.In primul rand pinii de forta al releului sunt pinii 87 si 30.Automat 30 se duce in proiectoare si celalalt la un plus bazat de la masina(eu recomand de la baterie direct).Bun si pinii 85 si 86 se leaga asa.Pinul 85 la plafoniera pe plus si pinul 86 la masa asta daca vrei sa fie comandate de plafoniera.Daca vrei sa se aprinda doar cand deschizi usa trebuie sa te uiti cum lucreaza butonul deschidere usi.Si eu zic ca trebuiesc si niste diode de protectie.Pe alocuri trebuiesc intrerupte niste fire.Sa nu dea plus in blocul de lumini nu sunt sigur de aspectul asta dar eu daca as vrea asa ceva as pune si diode.

Comment

detalii...te mai uiti..!?
        daca pt unii electronica se rezuma la niste numere de pe pinii unui anume tip de releu, mai bine "don't try this at home"...cei care nu va "stiti" mai bine asteptati sa apara unul cu o solutie clara si fiabila. sau rugati pe vreun cunoscut care se pricepe...
        stiu ca acum o sa fiu probabil injurat, dar eu n-as face artificii de-astea la masina...sau, ma rog, nu cu relee, desi unii ar zice ca e cel mai simplu.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

bogdan21 tu mi-ai dat de gandit,seba iti dau dreptate si tatal meu e de aceeasi parere,dar daca stai si te gandesti e aceeai operatiune ca si aprinsul avariilor la mersul inapoi numai ca acuma nu mai alimentezi de la pinul 8 al butonului de avarii ci de la firul plafonerei,nu inteleg care e diferenta:d

Comment

Pai e o diferenta foarte mare.Pentru ca la avarii nu ai curent de amperaj asa mare cum ai in proiectoare,una la mana.A doua la mana e ca trebuiesc puse sigurante.Si pe firul de la plafoniera si pe firul de comanda.Daca se intampla ceva cu releul si iti da curent in plafoniera?Ala se duce direct in uch in temporizare.A treia la mana trebuiesc puse diode de putere sa conduca curentul doar spre proiectoare nu si spre tabloul de sigurante si poate mai departe in blocul de luminiSi ce diode gasesti tu sa iti duca un 10-15 amperi de proiector.
            Ai putea sa te legi cu releul direct in blocul de lumini de la consola de la volan.Dar si acolo trebuiesc puse diode.
            Ce se vea intampla daca mergi cu proiectoarele aprinse si deschizi usa cu ele aprinse?

Diferenta fata de avarii este ca butonul de avarii nu face altceva decat sa dea un minus de pe caroserie pe firul 8 care duce la uch.La proiectoare e altfel dupa cum ti-am explicat.Nu zice nimeni sa nu faci dar ai grija ca e masina ta si te joci cu amperii.Sa nu ramai fara ea nu de alta.
            Last edited by bogidan21; 8 October 2009, 19:08. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Ma puteti face si pe mine sa inteleg de ce sa merg cu proiectoarele de ceata aprinse? stiati ca exista o amenda destul de usturatoare pentru mersul cu proiectoarele de ceata pe vreme buna. Nu mai spun ca noaptea... te rup daca vii din sensul opus celui cu proiectoare. De ce nu mergem cu becul de ceata din spate aprins ? este cam la fel ...

nu mai posta mirc! citeste regulamentul...
              Last edited by Seba; 9 October 2009, 11:41.

Comment

dc?? ce insemna? de ce? sau daca? ca nu le am cu abrevierile aste de mirc.
                Nu a zis nimeni sa mearga cu ele aprinse eu am specificat ca exista un oarecare risc daca le aprinde si deschide usa cu ele aprinse ca s-ar putea sa nu fie tocmai ok fara niste diode.Si vorba lui seba:daca electronica pentru unii nu insemna decat numerele de pe un releu atunci sa o lase balta pana face cineva un tutorial despre ce vrea el sa faca.
                Nici eu nu o am cu electronica foarte bine...doar ce am furat si eu pe ici pe colo dar inainte sa ma apuc sa fac ceva ma documentez foarte bine si cat mai mura in gura.

Cat despre solutie pentru ce vrea sa faca initiatorul topicului ar merge cu 2 diode si un releu dar sa dea comanda releul in blocul de lumini si apoi restulinstalatiei sa isi faca treaba cum e ea prevazuta de constructor.Ar putea sa inserieze o dioda pe firul de la plafoniera si una pe firul de la blocul de lumini Mai ales ca zona este proteja te siguranta din tabloul de sigurante al masinii.
                La fel ar putea sa se faca si cu farurile pe contact si pozitii deasemenea.Eu zic ca ar merge dar trebuie sa caut inati schema de la blocul de lumini sa vad exact ce si cum e legat si duc lipsa de timp acum.

Comment

Nu imi dau seama la ce ai nevoie de diode.
                  ECUFix

Comment

bogdan21 tu speriii lumea,am vorbit si cu silviu , a zis ca e ok; se pot face legaturile in siguranta,dar aveti grija la pini,cum ii puneti

a nu stiu cata oara...NU MAI POSTATI ca pe MESSENGER! va dau interdictie cateva zile, direct de la prima abatere. cat sa ma mai rog de voi? cititi f@#$%ul ala de regulament...
                    Last edited by Seba; 10 October 2009, 00:40.

Comment

Asta e o schita facuta d e silviu.
                      Attached Files

Comment

Vad ca schema mea e acum si pe net.....
                        Cred ca am incurcat borcanele... plafoniera daca nu ma insel e temporizata de UCH cu -, iar + este permanent. Drept urmare la 86 e + permanent, iar la 85 comanda plafonierei. As recomanda in cazul asta sa puneti o dioda pentru alimentarea pinului 85.
                        As adauga mentiunea ca e o schema facuta pe genunchi, pentru relee simple.
                        Daca aveti releu cu dioda atentie la polaritate!
                        Last edited by $$ilvviu; 9 October 2009, 20:35.
                        ECUFix

Comment

nu inteleg pentru ce atata munca...si in primul rand pentru ce atata risc.decat sa-mi ia foc masina mai bine imi iau o lanterna.si decat sa fac chestia asta,mai bine imi iau de pe www.auto100.ro o instalatie de aprindere automata a farurilor,adica senzor de lumina vedeti aici http://www.auto100.ro/category.php?parent=32&o=0&page=3 ),si e o investitie mult mai avantajoasa decat sa am lumina sa strang crengile din parcare.la masinile straine cred ca este un sistem mult mai avansat,care include si sistemul acela cand virezi dreapta,se aprinde proiectorul drept(zic eu,nu bag mana in foc ca asa e,desi cred ca am vazut si masini care au follow me home si sa nu aiba chestia cu proiectoarele).ideea era ca prea periculos pentru ce?
                          Logan Kiss Fm 1.4 MPI Gri Comete

Comment

Mai e o chestie... nu cred ca ar vrea cineva sa i se aprinda proiectoarele tot timpul odata cu plafoniera.
                            De aceea ar mai trebui un releu care sa taie alimentarea cu contactul pus. Sau cu cheia pe accesorii.
                            ECUFix

Comment

am mai intampinat o problema,la plafoniera sunt trei fire,la care dintre ele sa leg firul ce duce la releul la pinul 85???

Comment

Nici eu nu imi dau seama pentru ce trebuie diode.Eu l-am "mirosit de la inceput silviu pe acest user ca nu are nici macar aparat de masura sau vreo idee despre cum sa il foloseasca, si de asta nici nu l-am incurajat.Vad acum ca nu m-am inselat dupa intrebarea din postul de mai sus.Eu am zis ca ar trebui cel putin 2 diode una pus pe firul care va lega releul de plafoniera,una pusa pe firul dintre uch si plafoniera si inca una pus pe firul dintre blicul de lumini si releu ca atunci cand aprinde si el proiectoarele sa nu se aprinda si plafoniera....si dat faptul ca se umbla in blocul de lumini e bine sa ai o directie bine stabilita a curentului dat fiind modificarea care vrea sa o faca.
                                Pentru ursuletul ia-ti un aparat de masura si pune-l pe pozitia "bazaitor" sa verifici firele si pe 20V dc sa verifici ce fel de tensiune da si ce polaritate. dupa ce inveti iti vei da seama mai bine ce ai de facut si poti vizualiza mai bine schema electrica care vrei sa o implementezi.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google