Reconditionat Proiector

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Iata si pozele ca sa va convingeti cu nu are absolut nimic acest geam normal/
    Iar de aburit nu se abureste pt ca este silicon sanitar si este rezistent la apa....clar.
    >>>>>>Daca vreti geamuri de proiectoare mai am vreo 7 bucati facute.Pret 10lei.....
    Daca nici pozele astea nu va mai conving.....atunci cine,ce???
    Si sper sa ma lasa-ti cu geam convex,,,scheme cu geamuri convexe,,dispersia luminii sau cu focalizarea acesteia..si alte teorii...etc...Iata practic pozele..
    Attached Files
    Last edited by Ivan Marian; 11 November 2009, 20:22.

Comment

Pozele m-au convins
      Poti sa iti deschizi un atelier de reconditionat proiectore.

Comment

estetic nu e super, dar ca functionabilitate ... e ok
        sigpicMy ride

Comment

casco rullz....chiar daca nu am avut probleme cu proiectoarele ..mai bine cumpar unele noi care stiu ca is mult mai rezistente si frumos estetice...chiar acum 2 ore am stat de vorba cu un amic cu clio...care tot asa a facut exact ca tine...si dupa 10 zile dupa o ploaie urata s-a trezit cu proiectoru plin de apa si sticla deplasata 0.5 mm

Comment

Loganu tu esti atent la ce zic si scriu....Am scris ca este izolat cu silicon sanitar ...iar acest silicon se foloseste si la etansarea acvariilor....dar apoi pt un amarat de proiector.]
            Si sa stii ca am mers si eu pe ploile alea de samtamana trecuta si nu a avut nici pe dracu.
            Si ca sa nu se deplaseze geamul asa cum zici tu ca a patit acel prieten,l-am prins in cateva puncte de adeziv bicomponent de la ceresit tip poxipol.
            Iar apoi am etansat roata cu acel silicon.
            Aici depinde de priceperea fiecaruia si fiecare trage de aici concluziile.
            Iar eu nu am casco asa ca ......10 lei este un pret mai mult decat rezonabil fata de 170 lei.Iar geamul de proiector are tot 4 mm si este un banal geam si nu este tratat termic sau pt a suporta socuri de la pietricele.Resturile de geam original de vreo 3-4 cm lungime le rupeam pur si simplu cu degetele in doua ca sa vad calitatea geamului si lasa de dorit.
            Asa ca cine are bani sa dea pe proiectoare sa dea ci nu are sa faca ca mine..

Comment

Originally posted by Ivan Marian View Post
              Are dreptate aici mcm022006 in legatura cu sticla ca se topeste la 1000 de grade...
              Pai nu a zis nimeni ca s-ar putea topi sticla... s-a pus in discutie doar faptul ca s-ar putea sa crape geamul pus de tine ceea ce este cu totul alt lucru. Nu este nevoie de 1000 grade... ci doar de un soc termic. Mai exact, din ce stiu eu, atunci cand sticla se incalzeste brusc sau se raceste brusc, exteriorul ei o face inaintea interiorului. De exemplu, dupa ce ai mers cu proiectoarele aprinse atunci cand ajungi acasa si le opresti mai intai se raceste partea exterioara a geamului si cand o sa se contracte si interiorul lui atunci o sa crape. Acum eu sper ca nu si de asemenea eu spun ca ai procedat corect. Decat sa mergi cu el spart mai bine ii pui geamul acesta. Totusi daca ai fi putut sa iti permiti unul de 60 de roni trebuia sa il iei...
              sigpic

Comment

Geamul este de termopan dupa cum am mai zis si este din ala""clar1""sau geva de genul asta si daca te duci la astia de la termopane la magazine o sa vezi ca au bagat sub geamul de termopan un proiector mult mai mare fata de cel de logan alimentat la 220 v ca sa demostreze ca rezista acel geam la caldura si nu se crapa.
                Eu din ala am pus si am desfacut un ochi de geam masurat gresit de astia de cand imi pusesem termopanele si am facut cu 20 de lei vreo 10 geamuri de rezerva la astia de la atelierele lor de termopane.
                Asa ca nu a fost vorba de 60 de lei sau 170 de lei ...dar daca mi se mai sparge geamul si alta data devine costisitor sa tot schimbi la proiectoare,,pe cand solutia asta este mai practica.

Comment

Mie mi se aburesc proiectoarele, sunt Valeo, nou-noute. O sa le demontez si apoi incerc o "carpeala" cu silicon. Daca sparg vreun geam aplic solutia lui nea Ivan. Multumim pt idee. Sper sa aiba cei ce se ocupa cu termopane pe aici o "scula" pentru taierea sticlei la dimensiunile proiectorului.

Comment

Dimensiunile geamului sunt de 8 cm(80mm) diametru.
                    Atat am cerut sa fie diametru ca sa nu fie nici prea mare si sa treaca de buza exterioara a proiectorului si nici prea mic ca sa nu mai am unde prinde geamul cu silicon.

Comment

cred ca daca te duci cu un geam la un geamgiu il taie la dimensiunea si forma ceruta...

Comment

@mariane ai dreptate dpdv al banilor... si atat!

Comment

eu lucrez la termopane. geamul clar este geam NORMAL.care există și la ferestrele de 50 ani. întradevăr calitatea este mai bună față de atunci,dar sticla este normală. mai bine făceai din geam de 6mm securizat. duplexul nu cred că e bun, pt. că la temperatură mare se poate înmuia folia de plastic dintre foile de geam. iar un geam tratat cu LOW-E sau altceva nu se merită pt că se acumulează fff multă căldură pe sticlă. așa că dacă mai ai ocazia fă-ți de rezervă geam de 6mm clar. dacă se poate să fie de la Pilkinson sau de altă firmă bună sticla(să fie coaptă bine).
                          Oricum ai făcut o treabă bună!!!apropos...un geamgiu nu poate sa-ți taie geamul perfect pe o rază anume!!!
                          Last edited by emyemanuel; 14 November 2009, 15:58.
                          sigpicVIAȚA ESTE SCURTĂ!!! TRĂIEȘTE-O LA MAXIM LA VOLANUL UNUI LOGAN

Comment

"""...un geamgiu nu poate sa-ți taie geamul perfect pe o rază anume"""
                            @emy....Adica ce vrei sa spui ca nu inteleg???
                            Iar tu Vasile dai banii pe proiectoare ca nu dai banii mei!!!

Comment

Intrebare :

farurirle mele se aburesc groaznic, se da jos sticla greu de pe ele?Ce folosesc apoi sa lipesc sticla ?

Multumesc

Comment

Al meu era deja spart si nu am facut apoi decat sa scot resturile de cioburi ramase din cauciucul ala al proiectorului iar apoi dupa ce am scos toate cioburile am curatat bine tot restul de cauciuc ramas cu o surubelnita mai ingusta.
                                Apoi am lipit geamul cu silicon sanitar negru luat de prin Bricostore.
                                Iar daca vrei sa scoti sticla originala de pe ele si sa o relipesti ,,nu stiu sincer daca reusesti sa o scoti intreaga .
                                Dar stai linistit ca faza cu aburirea proiectoarelor se intampla si la proiectorul original Valeo...si aburirea lor se intampla si la alte marci de masini.
                                Mai credea un tip, cand i-am spus ce am facut eu la proiector ca acestea ar fii in vid si ca daca se arde becul vreodata el schimba proiectorul cu totul si ca daca nu ar fii in vid de aia se abureste cateodata geamul .
                                Dar practic becul se schimba foarte usor iar condensul vine de la aerul care patrunde pe langa garnitura de la bec si nu pe langa geam pt ca acolo chiar este etansa garnitura si nu patrunde nimic.
                                Asa ca daca vrei sa nu se mai abureasca dai cu niste silicon sanitar peste garnitura de la bec ca acolo este buba si nu geamul.

Ps @emy daca ar fii temperatura asa de mare s-ar topi plasticul ala negru de tot..si apoi nu mai inteleg despre ce folie de plastic vorbesti aici ca s-ar topi????
                                Iata si restul de geamuri de rezerva....
                                Attached Files
                                Last edited by Ivan Marian; 15 November 2009, 01:01.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google