Montaj Suplimentar Lumina Portbagaj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

si eu m-am gandit sa schimb lumina in portbagaj acum 1 an si putin si am decis ca cea mai buna varianta este cea cu leduri. Am in portbagaj 10 leduri de 8 mm, 4 alb neon si 6 albastre. Am montat un buton cu mai multe pozitii de unde pot selecta cum vreau sa fie lumina: doar alb, doar albastru, mixt sau oprit. Ca procedura de montaj am ales sa fac gauri de 8 mm in tabla si sa bag ledurile in gauri dinspre exterior spre interiorul portbagajului. Dupa ce am bagat ledul am pus peste el putin mastic auto ( d-ala ca plastelina) sa fiu sigur ca nu mai scapa de acolo. Firele sunt toate trase pe dedesubt, nu se vede niciunul. Am alimentat de la vechea lampa pe care mi se pare ca nici nu o mai am in portbagaj... am anulat-o sigur dar nu stiu daca mai e sau nu acolo. Imi place sistemul acesta pentru ca ledurile sunt puse aleator in portbagaj si daca ma aplec sa iau ceva sau obturez vreunul nici nu se observa... celelalte sunt suficiente.

Daca va temeti de scurt-circuit de ce nu puneti o siguranta pe fire?... una mica, in plus fata de cea standard. Ati rezolvat toate problemele...

Si inca o treaba... atunci cand le-am montat, eram in portbagaj si vara-miu m-a inchis acolo ca un glumet ce era. Am ramas uimit ca ledurile nu s-au stins inmediat asa cum ma asteptam. Din pacate nu mai stiu ce si cum exact dar parca se stingeau doar cand se pune contactul.
    Attached Files
    Last edited by sinx; 25 November 2009, 15:12.
    sigpic

Comment

Si ledurile de cati volti sunt???Ai mai pus si ceva rezistente pe acolo,,,si de cati ohmi???
      Am intrat si eu in portbagaj ca sa vad dupa cat timp se stinge lampa aia care FRIGEA ca dracu si se stinge dupa 30 de secunde de cand ai inchis portbagajul.
      Daca tii portbagajul deschis lampa se stinge dupa 30 de minute si vreau sa spun ca in alea 30 de minute mai avea putin si se topea plasticul ala acolo.
      Mare prostie din partea celor de la dacia ca sa nu puna si un intrerupator ca cele de la plafoniera pe lampa....si sa o lase sa arda 30 de minute!!!!
      Last edited by Ivan Marian; 25 November 2009, 18:48.

Comment

sunt leduri de 3.2V si am folosit rezistente pentru fiecare in parte intrucat sunt puse in paralel. Daca se arde vreunul sa nu raman fara lumina. Rezistenele se pot calcula simplu insa in mare trebuie sa pui una de 750-800 ohmi pentru fiecare led.
        sigpic

Comment

Da' ce face-ti bre in porbagaj, jucati fotbal in nocturna, cautati acul in carul cu litza? Asta cred ca e mult mai mult ca un moft!

Comment

Eu de exemplu am roata de rezerva intoarsa si in ea am pus tot ce car zi de zi... lanturile antiderapante, cateva scule, etc. Am pus o foaie de polistiren extrudat peste si dupa aia mocheta. Daca vreau sa iau ceva de acolo nu as putea daca nu as avea ledurile... vechea lumina nu ajungea
            sigpic

Comment

@sinx eu cred ca ajungea lumina, daca ajunge mai mult acum nu pot decat sa te felicit! Eu am din nastere capacitatea "night vision" si vad foarte bine in portbagaj absolut tot cu lumina standard! O sa fiu injurat dar iar o dati in kitch-uri cu cea lumina din portbagaj, ce ai depozitat pe roata aia de nu gaseai inainte? Mai bine spuneati ca e frumos sau interesant si gata!

Comment

@Vasile dar tu nu ai pus mana niciodata pe acea lampa sa vezi in cel hal frige??
                Mai ales pt asta am schimbat si eu lumina cu leduri,,,dar ledurile sunt tot in lampa incorporate si la fel....daca bag capul dupa ceva cartofi,gogonele,ceapa (adica ce mai pica de prin sacose) sau ce mai car de prin Carrefour,,,se face bezna si nu mai vad nimic.
                De asta vreau sa modific si eu instalatia de pom de iarna ca sa bata lumina in tot portbagajul uniform si nu in ceafa mea....Deci nu este chiar un moft pana la urma..este ceva util totusi!!!

Iar daca ai""Night Vision"" nu cred ca o sa mai ai nevoie de becuri prin masina(habitaclu,portbagaj) sau de faruri noaptea ca sa mergi!!!
                Mai bine nu mai puneau astia becuri pe masina...sau daca tu le ai deja...scoate-le ca sunt degeaba...
                Last edited by Ivan Marian; 26 November 2009, 14:05.

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
                  @sinx eu cred ca ajungea lumina, daca ajunge mai mult acum nu pot decat sa te felicit! Eu am din nastere capacitatea "night vision" si vad foarte bine in portbagaj absolut tot cu lumina standard! O sa fiu injurat dar iar o dati in kitch-uri cu cea lumina din portbagaj, ce ai depozitat pe roata aia de nu gaseai inainte? Mai bine spuneati ca e frumos sau interesant si gata!
                  Daca vroiam ceva frumos nu puneam leduri albe... puteam sa fac ceva cu adevarat spectaculos... dar am urmarit doar aspectul practic. Mie imi sunt utile mai ales ca merg foarte mult seara cu masina si umblu des la portbagaj. Dupa cum am mai zis... decat sa ma obosesc sa ma uit dupa ceva prin portbagaj la lumina lumanarii mai bine muncesc cateva ore buna, bag ceva banuti in leduri si ce mai trebuie dar sunt multumit pe deplin. Apropo, vezi sa-mi vezi si plafoniera? tot leduri bine-inteles... moft de altfel.
                  sigpic

Comment

Am facut poze cu aparat foto fara blitz cu 1-1,5 si 2 secunde deschiderea obiectivului si am ajuns aproximativ la lumina reala ce se vede noaptea cu ochiul liber.
                    Attached Files

Comment

@Ivan Marian m-ai convins, abia acum am observat ca nu vad cartofii sau muraturile prin portbagaj... Daca pentru motivul asta trebuie sa te apuci sa tragi fire si LED-uri inseamna ca unul dintre noi este prea comod, tu ca nu te straduiesti sa vezi cartofii pe "intunericul" facut de lampa din portbagaj sau eu ca nu ma apuc sa cablez portabajul? Pana o sa ma mut in masina si o sa fiu nevoit sa bag ata in ac la lumina din habitaclu sau portbagaj, prefer sa vad solutia voastra ca un moft, strict parerea mea!
                      Last edited by vasile78; 28 November 2009, 02:15.

Comment

Si mie mi se pare ca nu prea e lumina in portbagajul ala....Sa vezi lumina la plafoniera mea....Am bagat 12 superfluxuri albe...Iti parleste retina daca te uiti direct in ea....Si urmeaza portbagajul.

Comment

Din cate vad aici esti singurul care are NIGHT VISION....restul avem nevoie de vederea ta..

Daca pui in plafoniera leduri albastre...mai citesti asa de bine in masina fata de cum ai avea lumina alba???
                          Ma refer aici daca scrisul se vede mai bine sau mai prost ca sa nu te chinui sa citesti!!
                          Am vazut la @vodka leduri albastre in plafoniera si sincer nu cred ca vezi asa de bine scrisul de pe anumite facturi,carti,reviste,etc...
                          In rest se vede mult mai bine in habitaclu cu lumina albastra...dar vorba aia mai citim si in masina una alta seara...
                          Last edited by Ivan Marian; 28 November 2009, 14:10.

Comment

bine...yo n-am ce sa citesc

Comment

Am nevoie de un sfat
                              Exista o placa de leduri (folosita la o veche lampa de avarie, alimentata la 12V). Sunt 35 pc*0.12W=4.2 W total.
                              Se pune intrebarea: este un consum prea mare pentru putinta acelor fire din portbagaj? (eu as zice ca nu...)
                              Daca as monta-o ar fi beheton, la ce lumina degaja
                              Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Avand in vedere ca becul din portbagaj (W5W) are 5W, daca il inlocuiesti cu lampa de 4,2W nu are nici o problema. Doar poate prea multa lumina.
                                GL-22-TOF

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google