Bec Suplimentar Mers Inapoi.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Bec Suplimentar Mers Inapoi.

Pentru ca am probleme cu dioptriile, oglinzile nu le am cu incalzire si acum sunt ude sau aburite, aproape in fiecare seara am de mers aproximativ 100 m cu spatele si nu-mi sunt suficiente nici avariile, am montat sub roata de rezerva un proiector. Acesta este la aproximativ o palma deasupra puntii spate, deci slabe sanse sa agate pe drum, doar daca o sa duc pe bancheta spate 3 dihori (a se citi oameni zdaveni) de peste 100 kg si asta e putin probabil.
    Am tras un fir mai gros de la plusul bateriei, am lipit o siguranta de 25 A, firul ajunge langa pedala de acceleratie, trece printr-un releu si apoi continua printr-o siguranta de 25 A pe sub plasticele de la schimbator si frana de mana, pe sub bancheta spate si ajunge in portbagaj in locul rezervat rotii de rezerva unde printr-o gaura coboara sub masina la proiector.
    Aprinderea se face printr-un intrerupator bagat in plasticul de langa pedala de acceleratie (acolo mai sunt doua, unul pentru aprinderea fazei scurte fara altceva pentru deplasari in afara localitatilor si inca unul pentru pozitii suplimentare pe led pentru stationari indelungate noaptea in locuri periculoase).
    Lumina data noaptea e mult mai multa decat se vede in pozele facute cu telefonul.
    Inca nu am incercat folosirea ei impotriva celor ce ruleaza noaptea in spatele meu cu faza lunga, dar este tot timpul.
    Dupa ce-mi cumpar ochelari poate il voi demonta, dar deocamdata sunt multumit de imbunatatire.
    Attached Files
    Last edited by Urs; 6 December 2009, 01:11.

Nu era mai simplu daca il alimentai la lampa dreapa spate si se aprindea proiectorul o data cu becul de mers inapoi?
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Proiectorul consuma 55w si cred ca s-ar fi produs incalziri-topiri pe la instalatia originala. Si am nevoie de lumina suplimentara numai in anumite situatii, ziua nu are rost sa se aprinda aiurea numai pentru a atrage priviri curioase.

Comment

Corect! Nu mi-am dat seama ca e un proiector de 55w.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

O intrebare. Siguranta aia nu ii prea mare find faptul ca proiectorul tau consuma 4,5-5A?
          I HAVE A !sigpic
          fara linkuri externe in semnatura

Comment

Salut!

In pozele "14" si "15" (facute noaptea) din ce vad eu acolo nu prea face cine stie ce lumina... poate ma insel eu. Oricum te felicit pentru efortul depus!
            sigpic

Comment

Am pus siguranta de 25 pentru ca asa am vazut in schema de montaj a setului de proiectoare. Deseara fac cateva poze cu aparat digital fara blitz pentru a se vedea mai aproape de realitate lumina suplimentara obtinuta.

Comment

si cedeti ca becul ala o sa fie curat prea mult timp?o sa freci la el de o sa te saturi.idea e buna dar are si dezavantaje.

Comment

pai deja ideea e buna, acum ramane de vazut poate gaseste 2 proiectoare mai dragute si mai mici, si le poate integra in bara in stanga si dreapta numarului, in spatiul ala
                  idei nice, spor si bafta.
                  Life is short...play more!
                  http://www.loganclub.ro/forum/bolo-t4578.html?t=4578

Comment

Corect, sa va murdari dau nu cred ca-n mod exagerat, pana la urma si stopurile se murdaresc si tot trebuie spalate. Oricum, va tin la curent in timp cu poze cum evolueaza, mai ales anotimpul asta cand drumurile sunt permanent umede si pe alocuri cu pamant adus de rotile tractoarelor in urma araturillor.

Comment

Urs ,din cate imi aduc aminte tu ai zis ca mergi foarte des pe drumuri cu pietris mult....
                      Cum crezi ca o sa faca fata proiectorul tau la pietricele,,,ca la praf,mizerie,noroi,clar ca o sa tot stergi la el de o sa ti sa ia de tot...
                      Daca il montai in bara era mult mai ferit de murdarie si de eventualele pietre care mai sar tot timpul pe dedesubtul masinii ...
                      Ideea ta este buna,,,ca si eu m-am gandit la o solutie de genu asta pt a avea lumina suplimentara cand dau cu spatele,,,dar in niciun caz nu as fi montat proiectorul acolo..pt ca este foarte expus.
                      Iata si proiectorul meu....Sau Spotul meu...
                      Attached Files

Comment

Mariane, spoturile de genul asta se infierbanta foarte tare, asa ca ai grija unde il montezi ca se poate sa iti topeasca elementele de plastic de pe langa el, iar solutia lui "urs" cred ca e foarte ingenioasa si acolo nu prea are ce sa se topeasca. Keep up the good work Urs
                        Eventual daca vrei ceva care sa pui pe bara din spate iti recomand modelul din fotografie, sau ceva din acest catalog http://www.autoelectronics.ro/catalo....php?cPath=664
                        Attached Files
                        Last edited by sebyup; 7 December 2009, 15:53.
                        Daca ceva functioneaza, nu-i bine sa-l repari

Comment

Originally posted by Ivan Marian View Post
                          Urs ,din cate imi aduc aminte tu ai zis ca mergi foarte des pe drumuri cu pietris mult....
                          Cum crezi ca o sa faca fata proiectorul tau la pietricele,,,ca la praf,mizerie,noroi,clar ca o sa tot stergi la el de o sa ti sa ia de tot...
                          Daca il montai in bara era mult mai ferit de murdarie si de eventualele pietre care mai sar tot timpul pe dedesubtul masinii ...
                          Ideea ta este buna,,,ca si eu m-am gandit la o solutie de genu asta pt a avea lumina suplimentara cand dau cu spatele,,,dar in niciun caz nu as fi montat proiectorul acolo..pt ca este foarte expus.
                          Iata si proiectorul meu....Sau Spotul meu...
                          Da, circul prin zone neamenajate, dar cu viteza redusa, pup fiecare groapa, balta. In general merg cu a I-a, rar cu a 2-a si asta numai la vale la ralanti. Nu voi merge niciodata cu pietrele zornaind pe la aripi indiferent cat de grabit as fi. Apoi sticla acelui proiector mi se pare mult mai robusta decat a proiectoarelor originale logan. Si pana la urma pe setul de 2 proiectoare luat din bazarul Botosani am dat numai 30 RON, deci daca se sparge am altul de rezerva si nici nu pierd o avere.
                          Initial m-am gandit sa fac taieturi in bara spate, dar nu vreau sa fac modificari prea mari la aspectul masinii, in momentul cand ma hotarasc s-o vand dau jos toate improvizatiile, nu vreau sa am emotii ca noul proprietar va lua foc din cauza mea.
                          Pentru spalarea masinii folosesc un vermorel de 1,5 L pentru inmuierea prafului si a noroiului (o spal de 2 ori pe saptamana) si nu va fi greu sa ma aplec sa indrept jetul spre proiector, nu voi intra de fiecare data sub masina pentru a-l spala.

Comment

Cand faci pozele alea diseara sa te sui in portbagaj ca sa se vada lumina mai bine in poze,,,adica sa fie centrata ca sa vedem cum bate in mod egal peste tot!!
                            Si da stiu ca se incinge foarte tare genul asta de spot,,,,si ca nu te doare burta sa te apleci acolo ca sa il speli sau sa il stergi.....Tot pe acolo am si eu senzorul de temperatura exterior montat,si din cand in cand ma aplec sa il sterg de praf.
                            Dar eu ma refeream mai ales la impactul cu pietrele de pe soselele patriei...Iar referitor la proiectoare am preferat doar sa pastrez mai bine oglinda originala(adica proiectorul original) si sa inlocuiesc doar geamul si sa nu iau unele no name la care li se curata foarte repede luciul sau oglinda accea...

Comment

Aici ai dreptate, nu as avea curaj sa folosesc un astfel de proiector no-name pentru directia inainte, sa stea aprins ore intregi, sunt sigur ca fie se va topi cauciucul din spatele becului pentru etansare, fie va dispare luciul oglinzii. Am uitat sa specific ca in partea de jos a proiectorului era o gaura probabil pentru evacuarea condensului si a caldurii, am acoperit-o de urgenta cu silicon pentru ca imediat af fi intrat praf pe acolo care se depunea pe oglinda. In maxim 1 minut cat sta aprins nu apuca sa se incalzeasca tabla din spate. De asemeni am facut cu silicon o etansare suplimentara a sticlei. Cat despre pietre, cum o fi norocul. Daca mi le sparge pe amandoua voi fabrica o plasa metalica pentru protectia sticlei. Revin dupa ora 20 cu poze.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google