Si eu am modificarea pe masina. Si de curiozitate, am mers in spatele unui vecin care are si el. Nu e deranjant (proba a fost noaptea), nici daca stai lipit de spatele lui. Amandoi avem leduri rosii in stopul central, deci ritmul in care clipocesc ledurile este destul de mare. Pentru un bec normal, care palpaie ca o lumanare, cu atat mai putin este deranjant.
A Treia Lampa De Frana Cu Semnal Pulsator
Collapse
X
-
Originally posted by raduhoria12 View PostAm facut si eu schema din poza atasata, dar am o problema, becul sta numai aprins, functia de pulsare nu functioneaza.Unde am gresit?
Comment
-
Merge cu orice BC-NPN (107,170,172,337).Module Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)
Comment
-
Exemplarele facute de mine au functionat fara probleme cu tranzistoare in capsula ne-metalica ! Inclin sa cred ca alta este problema...
Consulta pagina 'de start' a montajului : http://www.niqro.3x.ro/frana2/frana2.htmModule Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)
Comment
-
imi poate face cineva o lista de piese pentru montajul din imagine?sigpic
Comment
-
Cantitatile sunt cele minime acceptate de site pentru comanda ; la acestea se adauga transportul prin posta/curier. Rezistentele nu apar in lista (pret nesimnificativ); cablajul poate fi din cel de test, cutia nu apare nici ea in comanda ...
Numai bine !Attached FilesModule Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)
Comment
-
-
Ori nu ai pus tranzistor P-FET pentru comanda becului, ori l-ai pus invers...Atentie : sursa la plus, becul in drena !Attached FilesModule Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)
Comment
-
Originally posted by Fratello View PostOri nu ai pus tranzistor P-FET pentru comanda becului, ori l-ai pus invers...Atentie : sursa la plus, becul in drena !
Tranzistorul este IRF9530PBF, iar invers cu siguranta nu l-am pus. Am verifica schema de 3 ori, dar tot nu inteleg de ce nu merge. te rog sa-mi spui ce mai pot verifica.
Multumesc,
Comment
-
Daca ai aparat de masura (voltmetru) masoara tensiunea pe pinul 3 al IC 4093, imediat dupa alimentare. Vezi cat dureaza pana face tranzitia de la 1 la 0. Masoara si tensiunea pe pinul 10 ; trebuie sa fie pulsatorie 1-0-1-0...Idem pe pinul 4. (1-0-1 = tensiune alimentare- 0V -tensiune alimentare). Daca nu ai voltmetru incearca cu un LED (cu anodul pus in punctele mentionate) + R de 1k (spre minus). Daca mosfet-ul este corect pus, probabil una din portile lui 4093 nu functioneaza corect... Asa putem afla care anume si mai vedem...
LE : uite explicatii in desen...Attached FilesLast edited by Fratello; 7 May 2011, 21:15.Module Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)
Comment
Comment