If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ala e doar un filtru sa nu bage frunze... in locul rezervat angreanarea stergatoarelor , bazinului de apa pt spritare parbriz, etc.
E deajuns sa montezi filtrul de polen de la interior sa poti avea confortul cuvenit in masina si sa nu mai ai probleme cu praful in habitaclu.
Filtrul de polen se schimba odata cu celelalte filtre(10-15-20mii km) deci mizeria care se aduna se curata atunci si se inlocuieste filtrul, si nu e asa multa...
Zi-mi si mie o marca de masini care are filtrul de polen sub capota motorului!?
Mai pe scurt: Daca taceai filozof ramaneai, dar ai scris si tu ca doar e normal ca fiecare sa isi exprime punctul de vedere.
Deci filtrul de polen e bun isi face treaba, se gaseste la admisia aerului in habitaclu in interiorul fiecarei masini.Te rog sa citesti si sa vizualizezi prima pagina si ce a zis streulea in primul filmulet.
Zi-mi tu o marca de masini care are montat filtrul de polen la mama naibii sub bord, de trebuie sa stai cu cracii in sus ca sa-l scoti sau sa-l pui? Daca ai gandi logic un pic, ti-ar trece prin cap ca degeaba pui filtru de polen in locul ala sub bord, pana acolo este conducta care trage aer de afara si implicit frunze, praf, muste si tot ce vrei tu si alea raman pe teava aia, se aduna si cand ploua de la umiditate o sa ai un intreg ecosistem pe acolo, nu degeaba incepe sa puta dupa aia in masina...asa ca inainte de a-mi spune mie sa tac, pune-ti tu neuronii in miscare.
Nu e nevoie sa pun neuroni, ca schimb asa filtre cel putin 2-3 pe saptamana, dar iar ai vorbit ca sa nu taci...ce sa mai la unii chiar va place sa vorbiti mult sa scrieti si sa va afirmati cu "NIMIC" .
Sa nu ne certam aiurea pe forum si sa lasam discutia libera si la altii iti zic scincer ca ai dreptate...
Numai bine
Ca sa nu creada lumea ca mie imi place sa contrazic diverse persoane pe aici, sau ca-mi place sa ma cert, o sa aduc si o dovada care sa-mi sustina afirmatia.
In poza incarcata se poate observa ca distanta de la fanta de admisie a aerului si pana la filtru de habitaclu nu e chiar de neglijat, de aia am tot insistat pe ideea ecosistemului de bacterii care se poate forma acolo. La alte masini nu e filtru montat sub capota (mea culpa, ca am confundat) dar e montat foarte aproape de fanta de admisie, mult mai aproape ca la Logan. De exemplu la Opel Astra H e sub torpedou, dar e aproape de gura de admisie, deci traseul nu e asa lung si favorabil dezvoltarii culturilor de ciuperci.
Eu daca eram in locul celor de la Dacia, mutam rezervorul cu lichidul de parbriz in zona motorului (un mare avantaj iarna) si in locul lui puneam fanta de admisie aer habitaclu si tot acolo aplicam si filtrul, era simplu si eficient.
Asta trebuia sa zici de la inceput.Cei de la dacia fac un efort extrem sa tina masina sub un anumit pret al pietii, deci nu ai sa vezi ceva ingenios decat inventat de noi.!!streulea e unul si mai sunt altii care isi aduc imbunatatiri ca na!!! asta e bugetul , asta e tara in care traim!
confirm ca plasarea filtrului de polen jos sub bord este o prostie. acolo se aduna mizeria si nu are unde sa plece. in contact cu umezeala/condens "pucegaieste" si bacteriile apar. din acest motiv scot macar odata la 2 luni filtrul si il suflu/bat de asfalt si curat mizeria din locasul lui.
adevarat ca de cand am montat filtrul de sub capota, cel prezentat in acest tutorial, verific odata la 4-6 luni filtru de polen si abia daca gasesc ceva particule mai mari, gen cat o albina. combinate aceste filtre este ideal.
mi-a spus cineva care are AC ca a decupat sa puna filtrul si smacolina pucegaita avea 2 degete grosime, totul oprinduse in vaporizator
Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan
rugaminte pentru colegii forumisti: cine imi poate trimite si mie un filtru din asta ca la mine in oras am umblat pe la toate magazinele de piese auto mari si cica nu imi pot comanda asa ceva! nu au auzit...! dau si un suc!
E chiar ușor și relaxant de făcut o relevare a șabloanelor pentru filtrele astea. Odată făcute, nu mai rămâne decât să decupați după ele câte filtre doriți. Nu vă tentează ?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment