totusi eu cred ca problema mea provine din alta parte, si nume in spatele displayului este o bucata de plastic alb (ca o foaie) cu rol de uniformizare a luminii. displayul pozitiv are folia groasa in timp ce displayul negativ o are aprox jumatate. voi pune si ceva poze sa vedeti la ce ma refer. acum am led alb smd osram si o folie albastra in spatele ecranului pentru a da acea tenta albastra. pun deseara poze.
Display Negativ
Collapse
X
-
Dar v-ati intrebat care este tensiunea de deschidere pentru ledurile de culori diferite?
De exemplu:
- rosu, galben, portocaliu: 1,8 - 2,4 V
- verde, alb, albastru: 2,6 - 3,6V
In plus, la tabloul de bord nu sunt doar ledurile legate la 12V in serie cu o rezistenta. E un curent de frecventa mare, cu un anumit factor de umplere. De fapt cand aprinzi pozitiile nu scade tensiunea de alimentare, se modifica factorul de umplere.
Aceste lucruri s-au mai prezentat pe forum, in topicul de schimbat lumina la bord.
Succes ....
Comment
-
danielliviu din ce ne spui tu ar trebui sa schimbm rezistenta(rezistentele) de la smduri cu una mai mica pentru un curent de 2,6 - 3,6V
daca sti astea cam ce rezistenta ar trebui sa punem de cat sa fie
adraghici pt alb si albastru iti trebuie alta rezistenta mai mica pentru a avea un curent mai mare la smduriloganist fara permis
Comment
-
din cate am inteles eu nu se poate schimba pur si simplu acele rezistente. oricum rezistentele acelea limiteaza un curent pe niste tranzistori.......e complicta treaba. si cu cat creste intensitatea incep sa se vada si ce nu trebuie, deci sincer nu cred ca acea e solutia dar daca cineva ne poate lamuri asteptam cu nerabdare
Comment
-
de ce nu vreti sa intelegeti ca daca ledurile sunt bune se vede bine, mai uitati.va o data la postul asta
si in legatura cu dimerul, am vazut o chestie interesanta, reglarea intensitatii prin apasarea butonului din bord, cu 10 nivele de intensitate, toata treaba nu costa prea multsigpic
Comment
-
revin cu cateva poze mai de calitate
binenteles, pe timp de zi (aproape)sigpic
Comment
-
revin cu poze, in prima poza e cel modificat, in a doua e cel original, iar in a treia sunt ambele (cel mai inchis la culoare e cel negativ original, iar celalalt e cel normal, stock, fara folie intoarsa)sigpic
Comment
Comment