nu ma pricep prea tare la chimie asa ca pun o intrebare de baraj, daca dai doar cu alcool izopropilic ce se intampla?
Solutie Dezghetat Home Made
Collapse
X
-
Stiu ca se foloseste in special pentru curatat piese in electronica si IT. Reformulez intrebarea:
daca nu il diluez cu nimic(alcool sanitar, solutie de parbriz etc) e suficient de puternic incat sa atace cauciucul (cheder+stergatoare).sigpic
Comment
-
Alcoolul izopropilic este unul din alcoolii cu cel mai puternic efect deshidratant. In principiu, alcoolii nu fac casa buna cu cauciucul, fiindca il rigidizeaza in timp. Ca solutie de urgenta nu e o problema. Metanolul nu ataca la fel de tare cauciucul, dar e foarte toxic pentru om si este resorbit si prin piele, ceea ce-l face periculos.The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson
Comment
-
1. daca folosesti poar izopropilic se va dezghera imediat dar la fel de repede va ingeta, este nevoie sa adaugi un alcool cu punc de solidificare scazut si punct de vaporizare mare asfel incit sati permita curatarea inainte ca sa reinghete
2, contactul cu chedarele este destul de redus izopropilicul se evapora aproape instantaneu iar ce ajunge pe chedere este foarte diluat
3 daca chederele aveau vro problema cu alcoolu de ce credeti ca 99% din produsele de deazghetat folosesc alcool eu nu am facut decit sa copiez o solutie eficienta aflata pe piata si asta la un pret decent, prefer sa schimb un cheder dare costa 20 ronsi il schimbi in 2 min in fata blocului decit un parbriz care costa 400 ron si dureaza 24 orebaiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele
Comment
Comment